АС и други романтични К-драми - тема 7

• 20 225
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Въпрос: възможно ли е на стар сериал, преди около 17г. излъчен, с вече направен бг превод след време превода да бъде актуализиран. Чудя се, защото усещането че на моменти има някаква разлика в превода в сравнение с предишните гледания се появи вече няколко пъти. Това игра на паметта ли е, или се случва понякога поради някакъв дефект с качеството на сериите например?

Профи, ти кога гледа Троен скок? Финалът на мен ми изглеждаше като девойката да се завръща във фигурното пързаляне. Преди това беше казано, че повече няма да може да се пързаля, но с този финал сякаш подсказаха, че се е възстановила и се връща на леда. Би могло и да е нещо като сватба на леда, но по-рано ясно показаха че двамата с ПунгХо са заедно, така че за мен този финал означава, че тя се завръща към мечтата си.
За любовта в сериала мога да кажа, че за мен най-ярка и мила е любовната история на "малките". Любовната история на двойката с близнаците също е мила и вълнуваща, но по друг начин. Що се отнася до останалите... Съгласна съм, че не всеки брак трябва да бъде запазен на всяка цена и понякога раздялата е по-добра за двамата и за отношенията им като цяло. Но раздялата е решение на двама души и преди да го вземат други хора нямат място между тях. Седемнадесет годишната девойка потънала в чувства, които дори не разбира ясно, може да бъде разбрана, колкото и да е дразнеща в постъпките и с държанието си спрямо доведения брат. Но 34г. мъж агресивно домогващ се до вниманието и чувствата на жената на приятеля си в тежък за техните отношения момент, докато са все още в брак е всичко друго, но не и добър приятел и човек с който да мъжът в двойката да споделя дом и бизнес. Това е абсолютно нереално. Обикновено в такъв момент приятелите подкрепят и помагат ако могат, а не пречат и не се възползват в своя полза. Ако вашата най-добра приятелка пред очите ви, демонстративно ухажва, флиртува и сваля вашия мъж, докато вие се опитвате да изясните отношенията си и да запазите връзката си/брака си, като в същото време тази приятелка прави същото и със свекървата дали ще продължите да я смятате за приятелка и ще запазите каквито и да е отношения с нея? В тази част от сериала липсва елементарно уважение към брака като институция, към връзката на двама души и към всеки от тях като човек и към приятелството като друг вид връзка между хората. Ако сестрата и приятелят не се бяха намесили двамата можеха да решат проблемите си и да изградят стабилна връзка. Чуждата намеса влияе не само на събитията, но и на психиката и на чувствата.
След като и с помощ отвън този брак приключи приятелят вече се държеше адекватно спрямо приятеля си и си спечели момичето, което вече беше свободно. Тази вече напълно нова любовна история сама по себе си изглежда мило на екрана, но не колкото другите две. Всъщност още от началото тези двамата не ми бяха симпатични като двойка и не ми станаха по-симпатични дори когато започнаха отношенията си начисто.
Главната, момиче със съвсем обикновена визия и на моменти с дразнещо държание по отношение на доведения си брат има много мило детско и сладко излъчване, подсилено от детския й глас и партньорството с героя на ДжунгКи. При тях най-ясно бяха показани всички етапи през които преминават чувствата и отношенията в една двойка. Тяхната история беше разказана красиво и с обич от целия екип - сценарист, режисьор, актьори. На мен те двамата ми направиха сериала, въпреки че към онзи момент са били 24-25г. начинаещи актьори. Всички моменти с тях двамата излъчват невинност и чистота като белия, недокоснат от човешки крак сняг.
https://youtu.be/7vjlavSLSg0?si=SepzPBsa_E8XqbfE
Всички моменти с тях двамата мога да гледам на отново и отново с голямо удоволствие. Те са причината този сериал да се нареди сред тези, които харесвам. Другите герои, въпреки актьорите с опит и име зад тях и добрата актьорска игра не ме грабнаха. За съжаление не намерих видео клипчетата с музиката от ОСТа, а само музикални.
Целият албум
https://youtu.be/Q8GWkJu2_yc?si=lC0-y9t8ABLEWHfI
клипчета
https://youtu.be/x8hoPmxL06g?si=mVh2lWdv0lXrOo4q
https://youtu.be/FXZQinv5ydw?si=Q3ts4HAsCVrusG8B
https://youtu.be/YqkGDJoJUZQ?si=jMum07XIB9RJjLr_
https://youtu.be/IRZ_3CeeuJE?si=vfbEhrzNSnOkKY3B
https://youtu.be/iNnga4WyzjU?si=8qhrzG8s1M09cQ_Z
https://youtu.be/AUkRbmqbfJ4?si=qypHTNJkDH2d2cq3
https://youtu.be/N-ZS2_x2rgM?si=prxN2l6TBsCbPobF
https://youtu.be/-vL9sUasU_0?si=wZS-m0PbE5rrBy7A
https://youtu.be/WZ9O3PRlXbs?si=07CIjCGhKNX2siqz
https://youtu.be/az9FjJn1C2M?si=W7ZypbMke4Is3QSF
https://youtu.be/mA0qltpQTDo?si=zLS9Fd_VbjZ95wvD

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 12:56 от Рори72

# 241
  • Варненска клюкарка
Проф, разсмя ме с "дървенията" Ама по скоро бързо ти върви😜

Рори, според мен не бива да се търсят морални послания в такъв тип сериали, кое правилно не правилно и прочие. Ако всички бяха бели и добри, кой щеше да гледа сериали?. Не познаваме в пълнота и корейския манталитет че да знаем как реагират в една или друга ситуация. Отделен  въпрос е какво забелязваме ние зрителите гледайки историята в цялост отстрани и какво "виждат" около себе си и обкръжението си героите. Спомни си любимия сериал на комшиите излъчван пак и пак и пак година след година вече май минаха 14 от финала на Забранения плод - там имаше само една жена която на главния през ум не биваше да му минава да поглежда, но се случи, макар че доста вътрешна борба падна. Не само се омота с жената на чичо си, който беше  го отгледал него сирачето, не не се спря до там, ами въвлече и невинната дъщеря на чичото, която младежът винаги беше обичал като своя сестра. А на 17 годишната сестричка не и трябваше много за да я излъжат, от години влюбена в големия "брат". Съсипаха  семейството си, любимата му се гръмна, сестричката
със съсипана психика... Ужасно морално падение, но такива са нещата от живота и сега и винаги е било така - за едни от най страшните неща които могат да съсипят живота на куп хора стояят не само парите, но и любовта и плътските желания.

# 242
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Рори, какъв Троен скок? Не съм гледала такова нещо. Каквото пиша в последно време е за Красавицата от Гангнам.

# 243
Когато писах, че приятелят сваля жената ка приятеля си в момент когато опитват да спасят брака си и това е представено като мила любовна история ти писа, че понякога е по-добре някои бракове да не се спасяват, че всъщност има няколко мили любовни истории и като стигна финала пак да пиша. Аз гледах Троен скок и написаното от теб под моя пост за този сериал звучеше съвсем подходящо като коментар на моя коментар. Ти кой сериал имаше предвид?

# 244
Да питам гледалите го, лошата явно по природа си е лоша, че в епизода тръгна да ги играе същите игри и с момчето на друго от момичетата?
 Отдавна го гледах, според мен конкретно тунингованата девойка и беше цел, защото отнемаше вниманието от нея. Даже и го беше казала мисля, че който си е роден красив заслужава екстрите от живота, другото било фалшиво. А понеже и тя, въпреки че беше "натурална" не си вярваше точно толкова колкото и главната затова се заиграваше с младежите, да си докаже че е хубава.  Grinning Двамата мъжки главни си партнираха добре, имаше и забавни моменти. Когато се изтърси на покривното парти с телевизор...........
.....................
Преведени са първите 2 епизода на
"A chop for killers"  https://youtu.be/St2EG9v3UMo?si=9haX_vMhhBtPl0rC , нещо ми стана интересно, и песента с много добра.
Още един канал има в телеграм - Любими филми и сериали, от преводачите на азиатските. Grinning /мернах Колин Фърт като Дарси там, явно ще има от всичко/. Полека необходимистта от торенти и сайтове като в-бокс си отива.

# 245
Хайде да не е баш телеграм това, което ще ги избута.

Красавицата между 8 и 11 епизод стана някак по-топъл и забавен сериал. Минах го това с телевизора Крисс. Още повече ми стана смешно като започна да предлага микровълнова и още нещо вместо плащане на месечен наем. Joy И как се опули като видя в нета сестра му да разпродава дрехите му. Joy
И под душа ми хареса. Stuck Out Tongue Winking Eye

Рори, не визирах никой сериал, а реалностите на живия живот.

# 246
  • Варненска клюкарка

Всяка информация къде има търсените от нас сериали е полезна, лошото е че  Телеграм не е достъпен вариант за всички. Отделно невъзможността да се даде линк. Аз имам регистрация, но малко трудно търся там, май повечето пъти Крис ме ориентираше има ли го там заглавието, което търся. Преди месеци, когато Рори  гледаше БОФ първо там го потърсих и не го намерих, но веднага ми отвори като потърсих Истинска красота и изгледах него. Първоначално го открих с английското заглавие, а следващите отваряния на платформата изписвах заглавието на български. После Крис ме ориентира че БОФ в групата Любими азиатски сериали в Телеграм е с някакво по различно заглавие, намерих го, но любопитството ми вече беше отминало. И Психото със Звездолин първоначално го намерих с английското, но после намирах страницата му на БГ но отново не както е именуван във ВБ. В Телеграм, поне при мен не става да се постне копирано от другаде заглавие, дори да го има там,търсачката не ми го намира (примера с БОФ с копи/пейст, макар и на англ.ез.) Пак по съвет на Крис трябваше бавно да изписвам буква по буква и след всяка да поглеждам  списъка под полето на търсачката. Та малко пипкаво търся там, хубавото на Бокса беше, че там търсачката веднага вади нещо, щом се постне заглавие, има  огромен избор от заглавия, без да се изписват отделни групи и т.н..  Аз още се чудя на какво разчитат собствениците на ВБ с новата си концепция. Там загледах Демона, но в събота и неделя догледах последните 4 серии другаде, явно след новината от преди месец, преводачите просто не са продължили с качването на текущи нови преводи там, а са се насочили към други сайтове. А като чудо за отбелязване беше, че този път ВБ ми вървеше гладко и качеството на картината хубаво.
Ше пробваме пък където нямерим търсеното от нас, в този смисъл бих помолила като коментирате какво гледате, да пишете и къде го гледате.

# 247
Красавицата я гледам във ВБокса от линка на първата ни страница. Hug

# 248
Аз си мисля, че и утре, и вдругиден и т.н. ще можем да гледаме във вбокса, но ако греша ще гледам на руски. По някаква причина нито аз през телефона, нито тийна на компютъра успяваме да направим регистрация в телеграм и остава единствено плейтубето. Каквото качат там ще гледаме с бг субтитри, а останалото на руски.
Но не разбирам защо от страниците на сериалите в спирит тийна не може да свали съответния сериал на неговия компютър. Преди сваляше от замундата, но тези които сега гледахме ги няма в замунда и се опита да ги свали през спирита, но каза че не става. Нещо с Т било проблем, но не разбрах защо не е проблем за замунда, а е проблем за спирита. Вие пробвали ли сте да сваляте сериали от линковете в сайта на спирита?

# 249
Рори, какво значи да сваляш от Спирита?
В първия пост на всяка тема има линкове за сваляне от замунда, мастерс, авистаз и за по-стари сериали и от рутракер. За всичките, обаче, трябва да имаш регистрация. От техния сайт можеш да сваляш само субтитрите и то на заглавия, които те са превели. Няма как да сваляш видео от там.
Ако не ти се занимава с торенти, които в повечето случаи изискват да имаш рейтинг, за да продължиш да сваляш, има сайтове, от които можеш да сваляш видеото. Те не са торенти и са достъпни без регистрация. Лошото е, че често ги закриват или им променят адресите заради авторските права. Малко повече врътка е, защото там има реклами и трябва да кликнеш няколко пъти, докато ти излезе линк за сваляне, но всичко става за минутки. После трябва да свалиш и субтитрите като внимаваш да са за съответния релийз, за да не ти се разминават с картината и си гледаш.

# 250
Не че съм споменавала нещо за телеграм и бутането, казах че в-бокс и подобни без/с изскачащи реклами и измислящи варианти за постъпления ползвайки ресурс в който нищо не са вложили ще отпаднат с времето.
   ?пък и защо да не
за съжаление не съм акционер там, но - добро качество, неограничен достъп и качвани на ден н-брой нови неща.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 15:04 от Krissttinna

# 251
Рори, какво значи да сваляш от Спирита?
В първия пост на всяка тема има линкове за сваляне от замунда, мастерс, авистаз и за по-стари сериали и от рутракер. За всичките, обаче, трябва да имаш регистрация. От техния сайт можеш да сваляш само субтитрите и то на заглавия, които те са превели. Няма как да сваляш видео от там.
Ако не ти се занимава с торенти, които в повечето случаи изискват да имаш рейтинг, за да продължиш да сваляш, има сайтове, от които можеш да сваляш видеото. Те не са торенти и са достъпни без регистрация. Лошото е, че често ги закриват или им променят адресите заради авторските права. Малко повече врътка е, защото там има реклами и трябва да кликнеш няколко пъти, докато ти излезе линк за сваляне, но всичко става за минутки. После трябва да свалиш и субтитрите като внимаваш да са за съответния релийз, за да не ти се разминават с картината и си гледаш.
2 в 1, не разбирам това което си обяснила, но ще го дам на тийна да се ориентира. Аз идея си нямам как се сваля на компютър сериал/филм. Тийна обаче каза, че Скандалът и Кучето и вълка ги е нямало в замунда. Показах му страниците в спирита с линковете за сваляне, но каза че има някакъв проблем и не можа да ги свали и гледахме сериалите във вбокса. Но предвид обявеното преди месец, че от утре ще са недостъпни за гледане се чудя как да стане така, че тийна да може да ги сваля от страниците на сериала в спирита.

Крис, моля те, ако имаш малко време и търпение на лични да ми напишеш стъпка по стъпка регистрирането в телеграм като на дете идиотче да е обяснено. Защо не получаваме код с който да продължим регистрацията след посочване на телефонен номер не мога да си обясня, освен ако изначално нещо не правим правилно. Извинявай, че те моля за това, но не мога да се примиря с това, че има такова място, а аз не мога да се добера до него.

# 252
Рори, не знам защо ви е дало, че Кучето и Вълка го няма в замунда. Има си го. И като натиснеш първия бутон от линковете за сваляне те препраща точно към страницата му в замунда. Не мога да дам директен линк, защото мамата го смята за спам.
За Скандала копирайте в замунда заглавието и изберете да търси само в сериали. Излизат си епизодите.

# 253
2 в 1, благодаря! Ще прочета на тийна всичко, което си обяснила и дано да успее да се справи.

# 254
  • плевен
Здравей Рори ,регистрацията в telegram се прави така. Първо си изтеглиш приложението на телефона и след това го теглиш на компютъра. После на компютъра пишеш телефонния си номер и трябва на телефона да получиш кода,пишеш кода и готово, така ми обясни брат ми и успях и аз да се регистрирам . Пробвах и аз сама и не успях да се регистрирам, грешката ми е била че първо е трябвало да си го изтегля на телефона.Ако искаш изчакай Крис да ти обясни може тя по-хубаво да ти обясни от мене.

Общи условия

Активация на акаунт