АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 850
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Бел, ако имаш в предвид филма с Патрик Суейзи и Деми Мур, има японски римейк с корейско участие - Ghost. Само, че тук ролите са разменени и жената е убита и става дух. Хубавото Хони (Сонг Сънг Хон) е в главната мъжка роля.

Скрит текст:

# 331
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, аз докато изтегля четиринадесетте епизода поизгледах почти една трета от Кучешкия и го намирам за много приятен и забавен сериал. Малко комедия, малко романтика, малко фентъзи. Имаше едни серии след средата, в които се появи и напрежение, почти трилър стана Laughing. Всичките герои са преродени души от миналото и са срещали и там, но всичко върви като интересна приказка, преплитаща миналото и настоящето.
Още в първия или втория епизод героят на Ча е пиян, качен върху боклукчийски контейнер и отдолу малко куче му се обяснява в любов и го моли за целувка. Хич не беше дърво. Joy На всичкото отгоре е ... чичо! Малко по-нататък свари главната в леглото на племенника си, който я беше прибрал докато тя е в кучешкото си тяло. Ама чичото Wink ги свари сутринта, тя по нощница/рокля (не можах да ѝ определя дрехата Laughing), а племенникът половината на леглото, половината на пода и тя му дърпа блузата да му закрие голия корем. Joy Joy
Епизод-два по-нататък ни даряват щедро с минутки Ча под душа Crazy. Не е като да няма за гледане. Stuck Out Tongue Winking Eye
А, като за теб, през по-голямата част от сериала Ча разхожда серия от жилетки. Wink
Дори и да има пълнежи, аз не попаднах на тях. Гледането ми вървеше много леко и приятно. Това докато дърпам всяка серия. Видяното много ми хареса и ще намеря време да се позабавлявам с целия сериал. И без това докторчетата ми още се излъчват и превеждат.
Но определено не е за претенциозни интелектуалци и сърдити скучни лелки. Joy

# 332
  • Русе
Здравейте, Дами!
С нетърпение чакам новото ерго с чаровния Ча, а в началото на март започва и сериал с обаятелния ни Звезделин. Simple Smile
Снощи на руски изгледах 14 епизод на "Да плениш краля" и признавам, че 13-и и 14-и епизод ме доведоха до просълзяване. Артистите дават повече от 100% от себе си, сценарият е наситен до макс, и съм много доволна да видя ГГ-я (Таня от Хрониките) да играе с чувство. Не била дръвце, бе?! Simple Smile Само се чудя защо руснаците дават, че това е 1-ви сезон. Според мен сме близо до финала. Сериалът според мен може да се гледа много пъти. Simple Smile
Гледам и Пакито в "Доктори в криза", но още съм на 3-и епизод и не съм наясно каква манджа с грозде ни готвят. Мислено пиша няколко сюжетни линии, но може сметките ми да излязат криви. Rolling Eyes

# 333
Уинона,  новото Танче вече съм я гледала в няколко сериала и определено не я смятам за дръвце. Любимка не ми е станала, но я харесвам. Някъде след средата на Хрониките осъзнах, че търся в нея и Ера, и Таня от първи сезон, което беше двойна грешка. След като го осъзнах вече нямах проблем с играта й в Хрониките. Това, което се искаше от нея по сценарий тя го направи. И докато нямах никакъв проблем с това, че в първи сезон играе ДжунгКи, а във втори Джун, защото видях Ън Сом и Сая след 8г., то с Таня промяната вече не беше само порастването и преодоляването на житейски трудности, но и влианието на властта и копнежа й да използва тази власт, затова отначало не я възприемах добре. Иначе актрисата ми харесва. А в еротичния филм, който се състои от 5 истории нейната еротична сцена ми хареса най-много.

# 334
  • Варненска клюкарка
2в1 благодаря, да за него питам дали няма К-версия. В откъса от японския филм веднага се виждат основни разлики. Питах дали има К- версия, защото по Коледа синът ми някак попаднал на Призрак, станало му интересно (хубавото си е хубаво, пък дори и да е старо) и го потърсил да го гледа.   Наскоро коментира, че стилът на историята много повече му напомнял  на корейски сериал (романтика, драма, комедия фентъзи/мистика + крими🤪) и сякаш е нетипична за американски филм.

Проф, благодаря за подробностите, определено ще искам да го видя и аз. Смятам и че Ча с времето ще се поотърве от дървенията. Ти да видиш Пакито на неговата възраст в Наследниците - освен че не можеш го позна грозното  пате, ами и глътнал един бастун. Добре че някой го спомена, че играе там, та с Марги се върнахме да попрегледаме пълнежа...

# 335
Бел, има си разлики в японската версия на филма. Не е едно към едно, но носи същото усещане. Не е лош, става за едно гледане.

А, Ча, такива целувки раздава към края на 9-ти епизод в Кучешкия сериал, че изненада масово фенките. Скрита лимонка е и той. Навремето Минчо така изненада с една целувка в Personal Taste, защото до този момент не се беше показвал в такава светлина.

# 336
Рори, излезе информация за следващия сериал по БТВ Стори: на 4.03. започва Мозъчни разследвания (оригиналното заглавие е Brain Works). Ако някой го е гледал да сподели впечатления.😊
В полунощ още не се знае кой ще повторят.

Ти ли питаше дали на Плейтюб качват по-стари сериали/филми? Снощи нагледах от любопитство познатите ни канали и гледам продължават да добавят. Забелязах и някои по-стари заглавия (отпреди 2010-та примерно). Обаче освен корейски има и други азиатски.

# 337
Марги, в плейтуб ли видя тези отпреди 2010? Къде другаде качват? Опитах да намеря някои заглавия с гугъл превод на бг, но нищо не излезе.

Никой нищо не казва за Самонадеяния принц. Явно не само аз съм го пропуснала.

# 338
  • пак на Рив Гош
А, Ча, такива целувки раздава към края на 9-ти епизод в Кучешкия сериал, че изненада масово фенките. Скрита лимонка е и той.
Еййй, почти ще ме кандърдисате да дам шанс на Кучешкия сериал, значи! Joy Но може и да погледна само 9ти епизод, за да го видя в това му амплоа.Joy

Профи, и аз съм на клонката с Doctor Slump (въпреки присъствието на Park Shin Нye, а.к.а Скръбната девойка в сериала, надявам се двамата ѝ колеги да радват повече гледката Wink ), както и с Captivating the King, който, обаче, свършва този уикенд.

Белл, ако искаш нещо по-корейско (мистика-крими-драма-романс-комедия) с призраци, аз много харесах From Now On, Showtime (мисля, че на български заглавието е преведено като "Време е за шоу", но не съм сигурна).

Рори, аз гледах "Самонадеяния принц" още, когато излизаше. Не е шедьовър, става за едно гледане, но не е и нещо уау, виждали сме и по-добри. Аз го гледах, понеже страшно харесвам главния актьор, Ким Мин Дже, но, доколкото разбрах, на теб той не ти допада. Така че твърде вероятно, и сериалът няма да е за теб.

# 339
Не го следя Принца, Рори. Онова, което разбрах за себе си е, че по което и време да се излъчват корейски сериали по Сторито аз няма да съм доволна - ако не ми е твърде рано ще кажа, че е късно. 😂 Най-удобно ми е с телефон в ръка, тогава когато се чувствам отпочинала и мога да се съсредоточа върху историята и да гледам с удоволствие. Случвало се е да погълна пет епизода наведнъж, но напоследък само по половин епизод от Минкиния. Интересен ми е, любопитна съм за финала, а все не успявам да си го довърша.

Рори, за по-старите сериали и филми - да, в Плейтюб. Не бяха много и не съм сигурна всички ли са корейски, но сред тези които биха те заинтригували запомних Кралят и клоунът. Не беше на части както във Вбокс.

Смятам и че Ча с времето ще се поотърве от дървенията.
Подобно на един друг Ча hahaha

Цитат
Ти да видиш Пакито на неговата възраст в Наследниците - освен че не можеш го позна грозното  пате, ами и глътнал един бастун. Добре че някой го спомена, че играе там, та с Марги се върнахме да попрегледаме пълнежа...
О, да. Ако не бяха казали едва ли щяхме да се досетим. Различен е, неособено привлекателен и не блести с талант. Не е и в центъра на събитията, а отстрани, та ми беше почти незабележим.

# 340
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Никой нищо не казва за Самонадеяния принц. Явно не само аз съм го пропуснала.
Отговорила съм ти на предната страница, точно под питането ти. Peace

Значи на Doctor Slump (Доктори в криза) вече сме 3 сигурни - аз, Уин и Роца, а ако и 2в1 го следи, ставаме 4.
И само с един изгледан епизод мога да кажа, че мафията от Макао се беше погрижила наследницата да се гътне и да опържат нашия ГГ за това. Останалото вече са подробности, които ще ни разкриват постепенно в сериите.
Стана ми смешно заради нашенския израз манджа с грозде, който за на Роца настоящото местоживеене съвсем няма същия смисъл. Laughing По моя край традиционна яхния, например, е пилето със сини сливи. Та от тази гледна точка манджата с грозде може да се окаже неподозирано изкусителен кулинарен шедьовър, почит към небцето (краднах си го този израз от една преведена статия за Джан Яман Blush), който вместо да ни разочарова, може да ни донесе истинска наслада.
Ама какви ги бръщолевя Joy! В крайна сметка просто ще изгледаме с кеф още един сериал. Добре заснет, с хубава музика, с хубави актьори ...
После ще изгледаме следващия... и така.

Снощи съм пропуснала целувката в 9-ти епизод на Кучешкия. Явно не е влязла в отсека, който гледах, докато свалях. Но пък изгледах много хубавата им целувка в края на последната серия. Heart Eyes

# 341
Дали и Принца съм го гледала и писах още, когато се разбра, че ще го дават по Сторито. Но, и аз, като Роца, харесвам двамата главни, та сега се случва да изгледам някой и друг епизод, ако се сетя да сменя канала.

Докторите го гледам, както и всички останали текущи сериали Blush. Седмицата ми е запълнена Joy.

Сериалът, който следва по Сторито и са го превели Мозъчни разследвания е Brain Works/Brain Cooperation. Затвърждават ми се подозренията, че купуват пакет с едно-две хитови заглавия, а останалите са пълнеж. Иначе не виждам защо дават такива, които не бих определила точно като популярни и завладяващи.

# 342
  • Русе
Снощи късно вечерта приключих с последния епизод на "Любовна песен на илюзията". Не знам какво да кажа...Филмът или е прекалено възвишен ( илюзорен), или ми липсват достатъчно знания и култура, за да му обхвана същността. Да, разбирам тази борба при биполярността и очаквах сценаристката линия да намери начин на синхронизацията между двете личностни характеристики. Не стана така - едната излезе изцяло зъл дух и бе унищожена. Дали? Остана в мислите на краля да човърка...
Гледам 7VTUBE е сложил Пакито и "Лекари в криза"-7 и 8 епизод. Скачам там, че имам и 6 епизод да доглеждам. Simple Smile
П.С.- И аз като Профи мисля, че в случая на Пакито има пръст мафията, но мисля, че единия му приятел е намесен - завист и алчност в пакет.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 11:38 от winona

# 343
Разнищи се случаят с Пакито в седми епизод. Помогна му анестезиологът, ще разберете как. Да не ви издавам всичко и да ви развалям удоволствието от гледането.

Днес ще догледам Илюзията и мисля да видя и новите Wedding Impossible, който започна в понеделник и The Impossible Heir, чиито първите два епизода излязоха днес.

# 344
  • Русе
2в1, ще чакам мнението ти за "Илюзията". Simple Smile "Сватбата невъзможна" ми е на руски и чака да свърша с Пакито, но следващия "The imposible heir" нищо не ми говори.

Общи условия

Активация на акаунт