АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 828
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Да ти се прииска куче да си. Heart Eyes

Точно толкова сладко е и кучето, в което се превръща главната в Кучешкия.
Ако не сте разбрали, да поЕНтя Joy, на мен сериалът ми хареса. Много.

# 421
А на мен много ми харесва Демона. Приключвам 3та серия и мисля, че като съдържание и образи на героите е много по-дълбок отколкото изглежда на пръв поглед. Макар че главния има особено излъчване около КимЮ е много магнетичен.

# 422
  • Варненска клюкарка
Рори, аз от известно време разправям че момчето е химик, макар, че на мен повече ми хареса в другия сериал в който го гледах, може би защото за пръв път попаднах на история за студентския живот в ЮК. Даже поразцъках и от сериала му с Минка, ама точно тогава останах без нет за седмица...Но пък Демона го почнаах баш като се върнах на работа, та с доста време  между сериите го изгледах, защото все ме събаряше вечер ранна умора и  сънливост. Много ми хареса и чисто физически Ким Ю Джунг. В сериала  наблягат на философията, че случайни неща няма, нито любовта, нито че има безплатен обяд. В този смисъл останах и потресена от една от сериите нататък, как всъщност девойката се озова при мадам Чу и ретроспекцията в която се разбира как са си отишли родителите и, за избора който бяха направили в критична ситуация за да може да живее детето им - май  беше след 10та серия. Беше ми интересно да видя как католицизма идва в Чосонската епоха. Основната сюжетна линия отново  съдбовна предопределеност, главните бяха обречени да се срещнат отново, зеради това, че не можаха да изживеят любовта си и затова главната се беше преродила и попадна на демона още в детството си, дори все още неродена .

Проф, почти същото си помислих докато гледах видеото и аз - колко ли девойки си умират да са на мястото на кученцето. Каква нежност 😘

# 423
А ти в кой сериал си го гледала с Минка? Имат окомо 8г. разлика в полза на Минка и едва ли са двойка? А кой е сериала за студентския живот който ти е харесал. КимЮ химичи с всички и покрай нея забелязах и харесах Бо, сега и този актьор. Разбрах кое в лицето му е странно когато не е около КимЮ. Той е по-голям от нея с 5г., но всъщност има лице на тийнейджър и когато не е около нея изглежда като момченце, което не пасва на ролята му. Но когато са двамата са напълно хармонични и много красиви. Около нея няма как да не забележа и харесам и него. Двамата са огън. Удоволствие за очите са, а и диалога между тях носи целия философски смисъл на историята. Когато се разбра, че преди да стане демон е бил човек предположих, че са съдбовно свързани от минал живот, а и клошарката го намеква. Това е и първия сериал с КимЮ, който гледам в който тя не е дете. Много ми харесват и двамата, а и сериала. Участва и артиста, които играе брата на приятелката от Майската младост. Но той ми е някак същия. А и героят му е подобен на героя в другия сериал.

# 424
А ти в кой сериал си го гледала с Минка? Имат окомо 8г. разлика в полза на Минка и едва ли са двойка?
forecasting love and weather - двойка са https://youtu.be/vnTFDemaOFk?si=oyq2RWzGAvOt2GMG
ако бяха спестили на зрителя част от терминологията и метео-обстановките , спокойно можеха да съкратят 5-6 епизода. Двамата бяха метеоролози и ..............  май нямаше много действие, освен че се харесаха и по някое време се взеха, после се пуснаха и пак се взеха.  Главният  още не беше ходил на кръжок по химия да понаучи нещо Grinning  по спомен.
 И гладен до плочки не го бяха държали Joy https://youtube.com/shorts/e-q0UAYJI8I?si=9wEHKwN_j4y6fhG
 Tova се оказа много приятно. И различно като старт на отношения м/у главните.
record of youth  https://youtu.be/I6xYiGtsyDs?si=mDCjAfa6eO_2U1bv

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 23:28 от Krissttinna

# 425
  • пак на Рив Гош
На мен пък точно метеорологичната част ми задържа интереса Joy, защото иначе като романс така и не можах да ги възприема заедно.
Сон Канг си има физиономия на деветокласник и Минка изглеждаше сякаш е леля му Grinning. Определено го предпочитам до Han So Hee, Kim You Jung или Kim So Huyn.
А за клошарката в "Демона" - загледайте надписа на каскета й, интересен е Wink

П.П. Един глас и от мен (и щерката) за Record of Youth, хубав сериал, хареса ни.

# 426
  • Варненска клюкарка
Рори, много е слаб в Демона, то направо не му е останало лице и шия, затова е като тийнейджър. Бях писала назад че в Демона шията му е по фина от тази на нежната му колежка, а талията му съвсем малко по-голяма от нейната. Сериала им с Минка е от 2022, но не запомних заглавието (първо 8 дни без нет, тъкмо го оправиха и ме тресна окото и повече не ги потърсих). Май точно двойка бяха- имаше сцена в която изхвърчаха пияни от някакъв бар и се зацелуваха... Рано или късно корейските каки се снимат с някой понабрал скорост  младеж, та явно и на Минка и е дошъл реда.
Студентския е Невърдълес (Nevertheless)

ПП А, отнесох се по тв и Крис и Роци са ме изпреварили. Деветокласник 😂

# 427
Сериала с Бо го гледах много отдавна и също много ми хареса.
Демончето и с КимСо ли си е партнирал? В кой сериал?
Точно деветокласник. Тийнейджър. Затова преди да загледам сериала го виждах че е красив пък нещо ме дразнеше и не беше наред с лицето му. Чак когато го видях с КимЮ разбрах че изглежда твърде малък. С Бо са набори, и Бо е много младолик, но Демончето е най-младоликия мъж който съм видяла. На 31г. изглежда като на 15-16г.

На шапката на клошарката пише Good - добре, но едното О е изтрито и може да мине и за God. Преводача каза, че това означава Бог.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 02:57 от Рори72

# 428
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Алооо, рекламиращите Wink, за привличане на вниманието към Record of Youth трябва да почвате с това, че освен Бо в него участва и Пако. Joy

# 429
  • пак на Рив Гош
Профи, Пако се мярка точно за 2-3 минути на екрана и то в първите епизоди, та не си заслужава да го почваш само заради него Wink. Все едно да рекламираме Itaewon Class (за когото аз мога да кажа много добри думи Wink ) на Пако, защото Бо Гъм се появява за 5 минути в него Joy

Рори, Сон Канг и Ким Со Хьон играят заедно в Love Alarm, но аз лично не препоръчвам сериала. Първият сезон започна добре, сюжетът имаше идея, двамата имаха чудесна химия заедно, свърши в много напрегнат момент. Вторият сезон за мен беше едно голямо разочарование, направо да се чудиш дали сценарият е бил писан от същия екип. Още не мога да им простя пропиления потенциал. Дадох му 3.5* само защото двамата имаха пак много химия. Искам да ги гледам отново заедно, но в по-добър сюжет.

# 430
  • Варненска клюкарка
Рори, за Сонг Канг пише набор 94 т.е след няколко месеца става на 30.  Клошарката е важен образ, баш Господ. Съжалявам, че не запомних в коя серия беше, но да ти напомня да не я пропуснеш - много ми стана и забавно и мило заради една сцена, когато единия път ръцете на демона пламнаха, а той ги гледаше и викаше паникьосан  "пали, пали, пали" което ми прозвуча също като пари пари пари. А предвид, че излизаше огън от тях, и пари и пали ставаха😂  А думите и интонацията бяха точно като на български, даже като гледах, коментирах, че ако не бяха азиатските му черти или ако само го слушах, щях да си  помисля, че слушам момче българче,  толкова близко и познато ми прозвуча. Но и друг път ми се е случвало често да долавям на корейски, близка до  нашенска интонация.  

ПП Вчера имах процедура на окото и докато се приготвях да тръгвам за клиниката, по Нова говореха как в ЮК започват стимулиране на раждаемостта. Ставаше въпрос за частни инициативи и се изумих за пореден път заради качеството на обществото им, каква отговорност към бъдешето! Примерите бяха много, наблегнаха на няколко. Фирма даваше по 75 000$ за 3 деца в семейства на служители, като ги плащаха не от утре, а със задна дата (сумата общо на семейство 225 000$ при около 80 деца на служители към момента. Това са милиони долари😳). Други даряваха парцели на служителите си, за да си строят къщи, ако родят второ и трето дете, или поемаха наема за 30 г. Имаше естествено и по-малки суми 22 000 и около тази цифра, според възможностите на фирмите... Но как са взели присърце скорошната информация за ниската плодовитост на корейките. Последното не знам как точно да го интерпретирам - като ниска фертилност, или като нежелание за раждане (стремеж за кариерно развитие и отлагане на бременност, което всъщност пак влияе на фертилността - стрес и напреднал биологичен часовник) Стана ми интересно, но при Гала има двама  пълни простаци, тези тъпанари не пропускат да се отбележат с някоя  сексистка простотия "хайде да ходим да им правим деца" а единия особено се дразни на теми за Япония и ЮК. Та темата приключи бързо с последвалия смях и други сексистки тъпотии само с няколкото примера, които споменах. Но каква разлика с нашите финансови тигри, на които не им пука че докато делят държавата ни като баница, отроците им ще трябва да избират, или друга родина, която едва ли ще им позволи да я скубят така, или да живеят в циганска държава, че само това ще има тука.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 10:40 от Беллора

# 431
В Спомени от младостта Пако се появява мисля бяха 9 и 10 серия за по 2-3 мин.
Демончето става на 30г. на 23 април, но ми беше останало 93г. като спомен. С Бо имат 10 месеца разлика. Няма значение. Пак е твърде младолик за възрастта си.
С КимЮ имат убийствена химия и ми стана много любопитно как изглеждат заедно на екран с КимСо. Двете с КимЮ са наборки, и двете са много талантливи, и двете са много красиви, и двете са химички. И макар че за мен КимЮ е по-красивата и по-химичната и я харесвам повече от двете, КимСо също я държа под око образно казано. Ще я потърся на клипчета с Демончето. Стана ми любопитно как изглеждат заедно на екран.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 09:45 от Рори72

# 432
  • Русе
Привет, момичета! Kissing Heart
Време е да споделя нещо и аз. Като гледам Ча в клипа с кучето си, не се изненадвам от успеха му в съответния сериал. Simple Smile Още не съм го гледала и съдя по вашите отзиви.
Аз реших да почна с нещо от стр.1 и изгледах "Кафене Принц". Не съм особено очарована, за мен "Гоблин" е по-добрата работа за Гонг Ю.
Започнах и "Принц за 100 дни", но нещо ми е много познат. Дали има второ заглавие? Не искам да си губя времето...
Сутринта изгледах филма "Името ми е Ло Киуан" с Джун2 ( Катерицата). Тежък, реален, на моменти брутален филм. Ако случайно ЮК решат да го представят за Оскар, няма да се учудя - линиите са много и , дори загатнати, достатъчно дълбоки за размишления и отразяване. А нашият човек се справя идеално според мен ( без да съм компетентна).
Чакат ме "Доктори в криза", "Отмъстителят" ( май се отчая да виси), Роуун с "Форс-мажор", и (защо ли) "О, моя Венера".
Май имаме и 3 епизод на "Сватбата невъзможна" - отивам да го търся.
Това не означава, че не поглеждам какво следите вие?! Ако имате интересни предложения...Simple Smile

# 433
  • Варненска клюкарка
Роци аз се сещам когато писа за хубавия първи и проваления втори сезон. Пак бях оплела някакви имена. Тъкмо бях изгледала нещо със Звездю и донесох тук едно видео в заглавието с  2 имена, едното  Ким Со Хьон и питам що Звездю не прилича на себе си, а то от двамата във видеото, девойката с почти същото име като на Звездолин, та тогава научих за Love Alarm и че там са Сонг Канг и Ким Со Хьон.
После забравих за Сонг Канг, докато не го обърках с Оскаровия Сонг Канг Хо...Ох как се оправят с тези имена🙄

Рори и за мен КимЮ (май и аз така ще я наричам) е една от най красивите корейски актриси, които съм виждала, може би само АйЮ намирам за по красива в лице.

# 434
Уинона, къде го гледа преведен филма с ДжунгКи? Миналата седмица още не беше там където гледам на руски.

Да ви кажа много се забавляваме с Мозъчните разследвания. Главният още вчера ми хареса, а героят му леко напомня Менталиста. Макар и криминално, засега повече е комедийно като жанр това сериалче. Направихме и предположения как ще се развие нататък историята и чакаме с нетърпение да видим дали сме познали.

Харесвам Айю, красива е, много е красива, но за мен КимЮ е несравнимо по-красива от Айю в лице.

Общи условия

Активация на акаунт