АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 806
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Моля, не давай още идеи на гостите ,не ми се стои дълго в кухнята искам да си догледам "Шогуна" с чаша соджо с ананас.
Цитат
Данифин, къде намери старата версия на Шогун? Мислех, че отдавна са я изтрили...
тук на руски Сегун/Shogun
тук на английски Shogun 

# 496
Аз тази вечер ще си гледам "докторите" и "Невъзможната сватба", а ако остане време и не заспя пред екрана, може би ще хвърля едно оЧо на "Кралицата на сълзите".
И после ако може да споделиш впечатления от този със Звездолин и Ким Джи Уон (която покрай Рори и аз свикнах да наричам Ера 😀).

# 497
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Роце, не можеш да ме спечелиш с това, въпреки че изглежда перфектно. Joy
Дани, споко, няма да даваме идеи. Не и тази вечер. Wink Ама гостите ти защо изобщо ни четат? Joy
Скрит текст:
Крилата са единствената част на пилето, която не ям. А ММ и голямата щерка изобщо не ядат пилешко. Забравих да кажа, че и люто не ядем. Поне аз грам не понасям люто. Компромис правя само за чесъна, чиято лютивина е различна от тази на чушките. Иначе имам едно пакетче лют червен пипер, който подозирам се подмята в шкафа с подправките повече от четвърт век Mr. Green С темповете на ползване, ще се подмята сигурно още толкова.
Те и захар хвърлят в манджите си пустите му азиатци, та това при мен съвсем няма как да се случи.
Значи, харесвам азиатския стил на готвене, ама без люто, без ориз, без пшенични и оризови нудъли, без зрял боб, без захар, без рибен сос, без морски дарове и без джинджифил. Joy Така наистина останаха само месо, зеленчуци и тофу. Joy
Сигурна съм, че пропускам още някое без, ама не е толкова важно. Wink

# 498
Дани, споко, няма да даваме идеи. Не и тази вечер. Wink Ама гостите ти защо изобщо ни четат? Joy

Докато готвя съм включила прожектора и всички шпионират Joy

# 499
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything

Докато готвя съм включила прожектора и всички шпионират Joy
Край. Международно известни сме.   bowuu    rotfImbo

# 500
  • Варненска клюкарка
Аз пък на пилето ям само крилцата, че другите му части в БГ  ги шприцоват с някакви гнусни разтвори, затова купуваме само крила. Лютото не ми е любимо, но ям, та на Роци крилцата добреще ми дойдат. Само чесън да няма, или ако е готвен да   не е повече от скилидка в цялото количество, просто за лек не натрапчив аромат. А корейците май доста си падат по него, колкото и да си поддържат хигиена + козметики разни, не ми се мисли понякога как ухаят🙃 Имаше някаква сцена в Демона, забравих я вече за какво точно беше, но запомних че ГГ каза нещо ала "...сигурно е от чесъна, изядох една глава..." пък аз веднага си представих ароматната  комбинация от Диор и чесън😂 В Кучешкия пък пияната сестра на главната като и споменаха количеството маринован чесън което е изяла със соджуто и го повърна, та понякога и на тях им идва в повечко ароматът му😆 Ако отида в Корея май доста ще погладувам,  острото ми овенско  обоняние не е особено благоразположено по твърде  пикантните вкусове. Иначе ще се разберем на тема ориз, нудли и особено свежи марули (всеки ден ям поне по една) ама първите две подобно на Профа рядко ги ям, че ако е системно започват да ми се отразяват на линията.

# 501
  • Русе
Ох, бе, момичета, с тези кулинарни шедьоври направо ме разбихте! Хем огладнявам по това нощно време, хем се смея до сълзи с преживявания и предпочитанията ви! Та и аз да кажа за скорошната ми случка...
Скрит текст:
Нали преди Коледа отсъствах за кратко, гостувах на дъщеря си. Решихме да обядваме и се втурнахме в Тайландски ресторант. Вие нали споделяте тук "това е люто", "онова внимавайте като го пиете". Е, баба Уин отказа лютото, че бяхме на 3 км от дома и щерката няма как да ме носи на гръб ( по корейски табиат) през центъра на столицата. Да ама аз нали съм любопитка, забих копита пред корейския магазин и отсякох "Без кимчи и соджу не се прибирам!" Взехме, дъщерята се посмихва ехидничко и вика "Майко, полека, по малко". Аз ли бе? Имам македонска жилка, нищо не ме плаши! Отпрах яка глътка, светнаха ми очите, замезих солидно с кимчито и...се видях с премрежен поглед като барман, а пред мен вода, прясно мляко, соджу и портокалов сок, ама огъня нищо не го гаси. Добре, че сме българи и винаги имаме хляб - той помогна.
За корейците съм чела преди много години, че са ги обиждали с прякора "чесъноядци". И то другите националности от същата раса.
Не се тревожете какво ще ядете в Корея - в Сеул има централна улица с руска, монголска, казахстанска и др.кухня. Гладни няма да останете! Вървете, вижте, после споделете тук.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 06:07 от winona

# 502
  • пак на Рив Гош
Профи, след като прочетох скрития текст, си обещах да мърморя по-малко на щерката, че е капризна откъм ядене Wink Joy
Уин, кимчито ти се опря, казваш Joy Ама как така в Сеул ще ходим на монголски ресторант! Веднъж да стигна дотам, ще пробвам каквото и колкото мога, че то кулинарният туризъм си е труден и изисква себеотдаване (например, да пазиш окръжност, вместо линия Joy). В Япония за 16 дни имахме само две "неяпонски" хранения (закуски в Старбъкс) и пак не успях да пробвам всичко от списъка, дето си бях направила Joy За Корея списъкът ще е поне също толкова дълъг.
А в корейската кухня наистина има много люто и чесън. С кимчито се разбираме доста добре, виж, токбоки-то е друга работа. Като съм била на корейски ресторант тук, обаче, не ми е правило впечатление да има прекомерно чесън. Но може да адаптират рецептите за френския вкус. То и аз като готвя корейски рецепти обикновено намалям количеството люта паста три пъти, а чесъна - два пъти Joy

И, за да съм по темата за сериалите - Марги, "Кралицата на сълзите" започва добре. Първият епизод ми хареса, ще го продължа.

# 503
# 504
Дани, тез мъже в червено са само един мъж. Не бях обръщала внимание, че толкова пъти се е обличал в червено.

# 505
Дани, тез мъже в червено са само един мъж. Не бях обръщала внимание, че толкова пъти се е обличал в червено.
Явно ми трябва още кафе нищо ще си мисля ,че се е мултиплицирал Laughing така ще има повече

# 506
Днес си на вълна Джун, а той може да бъде различен. Затова е разбираемо да го видиш като няколко различни мъже.

# 507
  • Русе
Данифин, винаги намираш начин да ме накараш да се усмихна! Този път беше уникалния дует "Калифорния". Simple Smile Денят ми ще е хубав...Благодаря!

# 508
Данифин, винаги намираш начин да ме накараш да се усмихна! Този път беше уникалния дует "Калифорния". Simple Smile Денят ми ще е хубав...Благодаря!
сутрина бях пред дилемата какво да слушам, докато чета сутришният брифинг рок ли, к-поп ли, класика ли накрая и от трите по малко Joy и каквото пусне/ избере инстаграм Satisfied

# 509
Дани явно наистина днес си на вълна Джун Ги, няколко видеа си ни донесла. Признавам,  там в червено нямаше да разбера, че е все той 🤪

Уин, страхотно чувство за хумор, два пъти се връщам да го чета споделеното в спойлер за гостуването при дъщеря ти 😂

Рори, докъде стигна с Минкиния сериал?

Общи условия

Активация на акаунт