АС и други романтични К-драми - тема 7

• 19 777
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Дубай
Тези класации са много индивидуални според изискванията и предпочитанията на зрителя, другото което е, жанровете са омешани, тоест не всички са исторически.Събитията се случват по времето Чосон, династия Корьо и т. н, но иначе драмата е романтика и няма нищо историческо в нея.
Роца , бързо възстановяване!

# 571
(без първия и последния), но мога да кажа различно добри думи за всеки от тях Joy
Seriously Thinking чак не мога да повярвам Smile трябва да се поправиш Smiley

# 572
  • пак на Рив Гош
Seriously Thinking чак не мога да повярвам Smile трябва да се поправиш Smiley
Dead serious Joy
За последния - не харесвам Минчо (непопулярно мнение) Grinning (но аз и други от супер звездите не харесвам... повредата е в моя телевизор).
За първия - харесвам Уки, но не достатъчно, че да му посветя 51 часа от живота си по сюжет, който не ме вдъхновява особено Joy

IV, мерси Hug

# 573
Разбирам, няма драма Smiley
И една тъжна новина, ще ми липсват неговите рисунки/анимации. Моят син е отраснал с тях , гледахме ги заедно.
Мир на душата му
А сега да поработя малко...Joy

# 574
Загледах класацията и понеже открих сериал с КимЮ - №8 след време ще е един от гледаните от мен сериали, още повече че е създаден от сценариста на Скандала и Слънцето и Луната. Номер 6 пък е със Съни и Хюри, която си харесах в Отговорът така че със сигурност също ще бъде гледан. Номер 5 пък привлече вниманието ми с това, че била адаптирана към Чосон версия на Отнесени от вихъра. От тези съм гледала само Вяра и го харесвам. Естествено, моята класация би изглеждала съвсем различно. Хубавото на тази е, че открих два сериала с любимци, които така или иначе ще гледам когато им дойде времето. Никой от останалите 6 не ме впечатли с каквото и да е било, че да поискам да го гледам.

Дани, кои анимации са от този аниматор - художник. Мир на душата му!

# 575
  • Варненска клюкарка
Роци, бързо да ти минава🍀

Проф, сгрешила съм,  писала съм 11та, а всъщност снощи изгледах 13та, предпоследната. После ще видя училищата, че от телефона нещо не се отварят.

От 10-те съм гледала само първия в класацията. Любов има, но не е основното. Чувствата са на фона на домогванията и битките за престола на огромна империя. Главната беше дъщеря на пленен генерал от Корьо, която първо стана любима на пленения крал на Корьо, докато многократно спасяваше живота на императора на Юан, а после първо стана негова наложница, мина през няколко ранга на съпруга и накрая сложи короната на империатрица, като междувременно успя да разкара 2 империатрици от хоризонта, но ако не беше го направила те щяха да я убият. Мястото на империатрицата се оказа много проветриво... Много отрова, много кръв, изтезания, битки, коне, мащабни бойни сцени. Без фентъзи елементи. Едни от най красивите исторически дрехи които съм виждала.  Основното което изпъкваше, че главната беше по силна от мъжете в живота си, от двамата роди деца. Понесе наказания от своя император, който даже и я насили 1-2 пъти, но от един свит и страхлив човек с който се запозна когато се опитваше да го опази жив, към края успя да направи от него почти тигър... Има какво да се види и научи от сериала, ама наистина ме измориха 51 серии.

Вниманието ми привлече красавецът от номер 2 в класацията. Кой е той?
Една от любимите ми истории е Отнесени от вихъра, но ще видя какво ше каже за корейската адаптация Рори. Това си е сюжет за сериал, а не като американската - филм от 2 части в които липсва много  от историята, но преди 80+ години толкова са могли.

# 576
  • Русе
Белл. номер 2 е И Дже Ук - "Алхимия на душите". Има го в Плейтуб.

# 577
Крис,  гледа ли Кучешкия с Ча?  
 Дааа, гледах го Бел и се забавлявах с него, и Чачолин не го игра скрийншот Grinning  Още ме държи будна въпросът, след като сутрин роднините тичаха с гащи да я обличат при събуждането, кой ги осигури при развалянето на магията.
И Джи отдавна не съм го гледала. Дали да не почна Самдарлъ-то? Надявам се на розова, бозава история, примесена с малко смях.
РозАв, бозав, влюбен, загубен, лекo употребен и зарязан Джи - Lovestruck in the City и тук се забалявах с двойките и размислите им за любовта и кекса. Но пък аз лесно се разхилвам, не знам на друг дали ще му е смешно.
Grinning понеже не успях да реша кое искам да гледам, миксирам в момента
"the sound of music" - https://youtu.be/8N5KSMy62ps?si=JLj23PmFrH4sFZMM  Джи + младежът с тигроввите боксерки като главни и  
"padam padam"  https://youtu.be/BX2abc_6muo?si=iRaRw0_BuosKrF7o   главната съм я запомнила от
https://youtu.be/T0uRwQHQgEQ?si=U2J5HzoXTkn9cD64  тук и ми хареса.
..................................................
Мони и на пиано свирел https://youtu.be/-m0BPUNAKxs?si=lgcA-5D88LhONQgN
Grinning взех да се чудя, дали да не запиша синченцето на плуване, пеене, бокс, готварски курс и още две-три нещица, че то ..............

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 14:12 от Krissttinna

# 578
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Брой ни две. Joy
И това предложение ще си го включа в списъка + предложенията на Роца.

# 579
Дани, кои анимации са от този аниматор - художник. Мир на душата му!
Най известното  Dragon Ball , како и доста манги.   Akira Toriyama

# 580
Не може да подмине танцуващи хора
https://youtube.com/shorts/psr2qea78Uc?si=22jCPaTSWvvvyuwD

Тези 6мата направиха Минкиния сериал изключително приятен за гледане
https://youtube.com/shorts/FHEmBdmbwnc?si=6rzY6k3yH8QjKO-Q

# 581
  • пак на Рив Гош
Дани, и у нас този уикенд щерката и Благоверния обсъждаха кончината на Акира Торияма.

Криси, и аз много харесах Уки в Lovestruck in the City, много се забавлявах с всичките двойки.

Рори, Белл, имайте предвид, че My Dearest (2023-2024) не е точно транспозиция на "Отнесени от вихъра" в чосонската действителност. Ясно е, че сценаристите доста са черпили вдъхновение от романа на Маргарет Мичъл (в първите епизоди ще разпознаете увеселението в Дванайсетте дъба, барабар с вазата в стената, ама в ханбок Joy). Но цялостният сюжет на сериала няма много общо, след като минат първите епизоди. До края ще намирате паралелни случки тук-таме, но не очаквайте да следва линията на романа. Аз лично много харесах сериала (харесвам и "Отнесени от вихъра"), не на последно място и заради главния актьор, Намгунг Мин, който е на доста високо място в списъка ми с любимци.
"Алхимията на душите" е фентъзи, имайте го предвид, ако искате да го започнете, но не харесвате жанра.

# 582
Ив, липсваше ни.😊

Рори, крайното ми усещане за Минкиния сериал съвпада с твоето - хареса ми историята. Допаднаха ми с колегата ѝ като двойка (макар, че с Джи в Лечителят са ми слабост 🤪) и си признавам, че ако не знаех за разликата във възрастта нямаше и да предположа. Поинтересувах се кой е, виждала ли съм го другаде, ама няма начин... с този внушителен ръст щях да го запомня. 🤪
Признавам, че някъде около появата на бившата годеница така се напрегнах, че чак си дадох почивка.
В паузата изгледах Училище 2013 и едва тогава се върнах към него (обаче познати лица вече изникват навсякъде и там пък се натъкнах на неверния съпруг). 🤪
 Злодеите станаха много, като общото помежду им беше, че искат да отнемат живота на Минка. Не схванах точно замисъла на сценаристите с преплетените съдби -  нещастията се прехвърлиха от Минка и шефа ѝ на други от обкръжението им, но непременно трябваше да се случат. Колежката Янг се разболя от рак, в същото време мъжа ѝ и изневеряваше, тя го хвана в крачка и щеше да умре от ръката му. Но оцеля след падането, излекува се, че и се разведе. Започна начисто, а Минка се отърва от злата участ. Та, малко излишно ми дойде това нейния бивш да изневери на настоящата си съпруга с бившата на шефа. Като попремислих пък стигнах до заключението, че е за да покажат както е в случая с неверния, че човек склонен към измама, изневяра, убийство, дали десет години по-рано или по-късно - не може да избяга от същността си.

Кучешкия с Ча не съм го гледала, Профче. Податлива съм обаче стане ли дума за приятно сериалче hahaha В момента съм на Демона, много сладки КимЮ и Сонг Канг. На 11 епизод съм и предполагам не е далече момента в който ще настъпи краят на безсмъртието на ГГерой. Не се наемам да гадая какъв финал са скалъпили, но от този на Ангелския, Моят любим от звездите и Гоблин където също има свръхестествени същества не бях във възторг. Ще взема да прегледам коментарите ви по предишните страници и ще намеря отговорите, които ме вълнуват.🙃

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 19:47 от Margarita N.

# 583
Звездният сериал на Звездолин не съм го гледала още, ама Гоблинът и Ангелът ще ги откриеш във финала на Демона, но не е дразнещо.

И аз си направих почивка точно около появата на бившата, но не с друг сериал а мрънкайки по адрес на сценаристите и БоАта в ролята на бившата.

Крис, Демончето ли е Мони?

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 18:40 от Рори72

# 584
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
===
"padam padam"  https://youtu.be/BX2abc_6muo?si=iRaRw0_BuosKrF7o   главната съм я запомнила от
https://youtu.be/T0uRwQHQgEQ?si=U2J5HzoXTkn9cD64  тук и ми хареса.
..................................................
===
Grinning взех да се чудя, дали да не запиша синченцето на плуване, пеене, бокс, готварски курс и още две-три нещица, че то ..............
Аууу, нашият 15-ти и главната от Принц на покрива. Heart Eyes

Запиши го, че трябва да е конкурентоспособен на всички фронтове. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт