Приятелство между мъж и жена

• 13 312
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
ОК. След включването на няколко потребителки с примери за това колко им е приятна мъжката приятелска или роднинска компания, ще се съглася, че жените намират приятелска " стойност" в отношенията си с мъжете. Дали обаче в масовия случай на мъж и жена приятели от гледна точка на мъжа приятелството е толкова супер като такова или има нещо скрито като желание към жената?

Интересно ми е ако всяка от вас с мъж приятел някоя вечер му се обади и му каже "Ела, гола съм, отдавна искам да го направим" какво би станало? Дали ще има мъж, който да откаже...или приятел в нужда се познава? Laughing  Laughing

# 211
Имам приятел мъж и не, не бих спала с него. Той също не вярвам да иска да е с мен по този начин. А ако му кажа, че искам да правя секс с него, той ще си помисли, че се майтапя. Но честно казано самата мисъл да спя с него ми е брррр.

# 212
  • Living for Pleasure
Е то в днешните времена където е по-лесно да намериш ситуация тип friends with benefits (или новият модерен термин - situationship) отколкото реална връзка не мисля че ще е учудващ отговора.
Истината е че разделението платоничен приятел - романтичен и интимен партньор не съществува в толкова строго определени граници както е било някога. Така че много хора могат и да са си само приятели и със секс помежду им.

Но дори и да оставим това настрана - реално както човек се влюбва и след време тези чувства могат да изстинат, така и обратното се случва. С човек който дълги години не си го намирал за нищо повече от приятел и в последствие се зараждат чувства. Особено ако има промени в ситуацията, примерно познавали сте се дълги години само докато сте били във връзки с други хора, и в определен момент и двамата сте сами, прекарвате повече време заедно, няма да е учудващо в такава ситуация ако нещата еволюират. Което и не означава непременно че не може да продължите да бъдете приятели ако е едностранно. Хората го приемат това като някакво ужасно предателство, а това си е просто нормално.

Сякаш приятели не се карат и спират да дружат за какво ли не, и също така не дружат въпреки какво ли не, че някакви си чувства и секс да ги пишем като нещо супер извънредно неприемливо. А и нали все пак не винаги ги има.

# 213

Интересно ми е ако всяка от вас с мъж приятел някоя вечер му се обади и му каже "Ела, гола съм, отдавна искам да го направим" какво би станало? Дали ще има мъж, който да откаже...или приятел в нужда се познава? Laughing  Laughing

Баси, все едно го написа тва за най добрата ми приятелка. Макар че не беше толкова директно. Е аз отказах, сигурно съм единственият Simple Smile

# 214
Имам приятел мъж и не, не бих спала с него. Той също не вярвам да иска да е с мен по този начин. А ако му кажа, че искам да правя секс с него, той ще си помисли, че се майтапя. Но честно казано самата мисъл да спя с него ми е брррр.

Чак пък толкова ли е противен?

Аз също имам приятели мъже - в смисъл, че са ми  колеги и/или приятели,  но ако бяхме свободни и при някакви специални обстоятелства, предполагам, че след като толкова се харесваме и си допадаме, за да сме приятели, може би бихме могли да имаме и връзка, а може би не, кой знае, но  със сигурност нито аз, нито те  гледаме на отсрещния с физическа погнуса.

Мисълта ми е - явно за да има САМО приятелство между мъж и жена, трябва да са си физически противни?

# 215
реално както човек се влюбва и след време тези чувства могат да изстинат, така и обратното се случва. С човек който дълги години не си го намирал за нищо повече от приятел и в последствие се зараждат чувства.
Това за жени може и да важи, но за мъже едва ли. Аз поне, като видя една жена веднага мога да кажа - с тая бих спал, с тая не бих. И ако сега не бих, то след години какво ще стане, че да бих? Е, може би, ако е била дебела, а отслабне...
И от жени съм чувал, че и те веднага си преценяват - с тоя бих, с тоя не бих.
И ако от първата група е лесно да изпаднеш във втората (като направиш или дори само кажеш някоя глупост), то от втора да се качиш в първа не знам става ли лесно. Ако въобще.

# 216
  • Living for Pleasure
Аз не случайно написах чувства. Там често не е въпрос (само) на логическа преценка.
Иначе много хора казват на думи едно а на действия вършат друго, особено ще се отнася до с кой биха били или не партньор. Особено при жените, но и при мъжете.

# 217
Понякога се случва и по късно. Иначе ясно, че почти веднага се преценява дали става или не, но не винаги може да се реализира, ако да речем единия или и двамата са обвързани, ако има други пречки и т.н. Принципно приятелството възниква на основата на симпатии най вече, освен някакви други общи неща и интереси, но ако се стигне до голямо сближаване е трудно да се ограничи само до симпатии. Моят опит това показва, сега при други може да е различно.

# 218
мъжете са по-често склонни да правят секс с приятелка, в определени ситуации (обикновено нетрезви или силно емоционални моменти на утеха, скръб и т.н.), защото обикновено тя е в графа (става за секс, но ми е по-ценна като  приятелка), докато при жените мине ли един мъж в графа 'само приятел', значи, не я привлича за секс грам и ако се обърка да спи с него, ще се потресе сама от себе си, вероятно.. Joy
има случаи и от приятели стават гаджета, случвало ми се е, но пак той беше влюбеният, а аз като се отърсих от романтиката установих, че предпочитам само приятелство..

# 219
мъжете са по-често склонни да правят секс с приятелка, в определени ситуации (обикновено нетрезви или силно емоционални моменти на утеха, скръб и т.н.), защото обикновено тя е в графа (става за секс, но ми е по-ценна като  приятелка), докато при жените мине ли един мъж в графа 'само приятел', значи, не я привлича за секс грам и ако се обърка да спи с него, ще се потресе сама от себе си, вероятно.. Joy
има случаи и от приятели стават гаджета, случвало ми се е, но пак той беше влюбеният, а аз като се отърсих от романтиката установих, че предпочитам само приятелство..
Аз не мога да съм приятел с жена ако искам да й правя други неща. Не ми се е случвало приятелка да ми се обясни, надявам се да не се й случи.
Мой приятели са  ми казвали, че от добри приятели стават добри гаджета, но от добри гаджета не стават дорби приятели.
Аз лично когато се разделям с жена не успявам да се съглася с класическото "да си останем приятели" налагало ми се е да казвам в прав текст че нямам лоши чувства, но приятели няма как да сме, всеки по пътя си.
Имал съм "приятелка", с която бяхме така да се каже "приятели с екстри" но не мисля, че това беше приятелство. В момента, в който се хванах сериозно с бившата ми това "приятелство с екстри" приключи, както и контактите помежду ни.

# 220

Просто съотношението някак не излиза и много мъже си стоят сами на 40, щото на 30 не са знаели какво искат и плачат, че нямат жена и дете
Забележи че тези по-често са беднички и с лош соц. статус
Просто ги е страх.
Не е казано, че само Елън Мъск трябва да прави деца, но бета мъжете обикновено са сметкаджии, по това се познават, мислят си че са трезви и хладнокръвни, правейки си сметката че имали били време, че жените се деляли на такива за забавление и за женене и тн.

Но не е задължително да плачат, че нямали деца и жена, просто си мишкуват в живота и са ок с това.

Погрешно заключение, дължащо се на обобщаване, основано на ограничени, лични наблюдения. Ако ще обобщавате, бъдете по-сериозни към изходната информация.
Според статистиката, в световен мащаб, раждаемостта е най-висока при бедни условия и нисък социален статус на населението.

# 221
Именно, Боверик.

Братята от махалата са най-пресният екземпляр. Немат и два лева в джоба, но имат по 15 деца. Само тарторите им имат що годе по-добър живот.

# 222
мъже като Крис разсъждават така според мен, просто защото им е все тая с коя жена ще имат семейство.. имат си там някакви базови изисквания, но като цяло за тях са лесно заменими спътниците..
намират си сгодна женица като решат, че им дошъл момента и толкоз..
не разбират да се развиват заедно и да споделят израстването си..

Гласувах с полезно за това мнение. Не защото ми харесва, а защото е много вярно.
Впрочем много бих искал, ако е възможно, да напишат бг-мамите какъв е отговора на въпроса ("как може някой да заобича определена жена и да иска точно и само с нея ...?")
Лично аз наистина се чудя как е възможно? И защо? Недоумявам.

Репликата на chris78 е някакво частично, но все пак добро обяснение.

# 223
Ти си необвързан, нали?

# 224
  • София

Впрочем много бих искал, ако е възможно, да напишат бг-мамите какъв е отговора на въпроса ("как може някой да заобича определена жена и да иска точно и само с нея ...?")
Лично аз наистина се чудя как е възможно? И защо? Недоумявам.

Любовта е ирационална. И за жените важи същото. Не е защото, а въпреки това, което си. Вече във времето как ще се развие е друг въпрос. Хората не сме моногамни животни.

Общи условия

Активация на акаунт