УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 25

• 58 822
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
Аз имам още един въпрос относно т.нар ФМ в 20 г.с и той е: прави ли се доплерово изследване на налягането в артериите, които се вливат в матката. Вече знам, че се гледат органите на детето, но не ми стана ясно дали и това се гледа.

# 676
Сега погледнах, на мен д-р Апостолова ми е отчела данни за доплерови показатели и  препоръчва в коментар след 30-32г.с. да се направи отново,ако желаем.
Аз имам още един въпрос относно т.нар ФМ в 20 г.с и той е: прави ли се доплерово изследване на налягането в артериите, които се вливат в матката. Вече знам, че се гледат органите на детето, но не ми стана ясно дали и това се гледа.

# 677
  • Хасково
Аз родих преди месец в Селена спешно секцио в 33 гс
Следях се при др. Велева в аг Амалиеви частно
ФМ съм правила веднъж само при др Амалиев
Родих в Секена и искрено с ръка на сърце допреди това си казвах че са грешни пари да даваш за едно раждане но горчиво грешах
Не съжалявам нито за секунда че се дадоха тези пари за да родя и след това бебенцето ми да поседи в неонатология 10дни
На сила никой за нищо не ме е карал, през цялата трудна и невъзможна но факт бременност ме гледаха с много внимание, човечност и абе думи нямам за итношение и всичко което получих

# 678
Здравейте! Моля, миналите вече по този път майки да ми помогнат с малко информация и да ми вдъхнат кураж! Simple Smile
Как протича планирано секцио? От постъпването до изписването? Колко време е престоят при секцио и при нормално раждане и кога изписват майката и бебето, ако всичко е както трябва?
За планирано секцио какви са предимствата на пълната и на спиралната упойка? Съответно какви са недостатъците? С каква упойка бяхте и колко време се възстановихте?
А след нормално раждане за колко време се възстановихте? Правиха ли ви епизиотомия? ... Благодаря предварително на всички!

# 679
Ако се върнете 4-5 страници назад ще видите подробно описано как протичат секцио и нормално раждане.

# 680
  • Хасково
Здравейте! Моля, миналите вече по този път майки да ми помогнат с малко информация и да ми вдъхнат кураж! Simple Smile
Как протича планирано секцио? От постъпването до изписването? Колко време е престоят при секцио и при нормално раждане и кога изписват майката и бебето, ако всичко е както трябва?
За планирано секцио какви са предимствата на пълната и на спиралната упойка? Съответно какви са недостатъците? С каква упойка бяхте и колко време се възстановихте?
А след нормално раждане за колко време се възстановихте? Правиха ли ви епизиотомия? ... Благодаря предварително на всички!
Аз бях с спешно секцио в 33гс
Влизаш в кабинета вземат ти кръв мерят кръвно, тонове, видеозон после отивате към родилна-слагат ви упойката седнала сте не боли за секунди изтръпва всичко от кръста надолу
Не боли но и не е приятно усеща се дърпането и че пипат но приключва за 30мин
Честно казано ми се губят някой моменти
Страшно звучи но не е чак толкова
Настаняват ви в стая първия ден бебето не е с вас, на следващият ви раздвижват малко е болезнено но не е болка за умиране
Бих казала че на третия ден ще сте супер и ще можете да се движете свободно и спокойно ( само да не се налага да кашляте, кихате или навеждате😂😂)
Не е толкова страшно колкото звучи и мен ме беше много страх
На 5 ия ден ви изписват ако всичко е наред
През цялото време идват да ви проверяват имате ли нужда от нещо наред ли е всичко, изследвания се пускат
Отношението им е 100%

# 681
В уговорен час отиваш на регистратура и те приемат. Правят се кардиограма, ехограх, взима се кръв, секрет, задават се 100 въпроси за подготвяне на документи, прави се тест за упойките. После те настаняват в стая и ти пускат отводнителни система. Когато настъпи момента те взимат в операционната. Поставя се упойка, категоричен и те завиват. До главата ти е анестезиолога през цялото време. Ако усетиш гадене или нещо друго го информираш, веднага ще ти пусне нещо в системата да ти стане по-добре. По време на операцията усещаш допир,натиска и тн, но не усещаш болка. За мен спиралата упойка е много по-добрия избор. След приключване на операцията те местят в стаята, където ти пускат системи, периодично идват да те проверяват и да ти натискат корема (това не е приятно, но минава бързо). Ако са те опериране рано сутринта, следобеда вероятно ще те вдигнат за малко, ако операцията е била по обян ще те раздвижи рехабилитаторката на другия ден, ще махне катетъра. Доцре е да хапнеш, за да не ти прилошее. Има дискомфорт първите два три дена, но е търпимо. Ако всичко е наред с теб и бебето те изписват още на 4 ден (на документи не).

# 682
  • Пловдив
Предната вечер ли приемат или може да се отиде и рано сутрин?

# 683
  • Сливен
Аз бях за планувано секцио, но тъй като съм от друг град/ на 200км от Пловдив/,ме приеха предният ден. Приема беше след 17:00 часа. Иначе тези които бяха от града, чух от рецепцията че им се обаждат, да отидат рано сутринта,в денят, в който ще е плануваното секцио. Повтарям - става дума за планувано секцио.

# 684
За индуцирано нормално раждане ме приеха от предната вечер мен.

# 685
Благодаря за отговорите!
edelvais0404, 3 или 4 нощувки не разбрах?

# 686
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря за отговорите!
Секциото е за три нощувки, нормалното за две. Ако те приемат сутринта, преди секциото. Аз родих в малките часове на вторника и ме изписаха в петък. Момичето, което го приеха с мен, роди към 8.30 ч секцио и я изписаха също с мен в петък.

# 687
  • Сливен
Приеха ме в Понеделник 18.12 и ме изписаха в събота на 23.12,по мое желание. Обясних им, че ще пътуваме по магистралата 2 часа , че трафика ще  е голям петък и искам в събота да ни изпишат, с бебето. Казаха ми - добре, може. Но вече ако бяхме останали с бебето и неделя, тогава щях да плащам 1 нощувка.

# 688
Здравейте, сещам се ,че тук има дами,които се следят при д-р Матев. Можете ли да ми кажете от кога най-рано дава болничен заради бременност и колко струва? Благодаря!

# 689
Благодаря за отговорите!

Аз бях 4 нощувки, понеже вдигнах температура и съм от друг град. Доктора ми (Г. Амалиев) каза, че по принцип е три дни, но по каса се полагало още една и е по-добре да остана, за да ме наблюдават. Веднага приех, бях по-спокойна да съм там. Попитах ако нещо не съм ок и след 4-тата какво следва, казаха, че вече се заплаща. Но бъдете спокойна, обръщат много внимание и си заслужават всички пари! Кураж и леко да мине всичко Ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт