УСАГБ "СЕЛЕНА" - гр. Пловдив - ТЕМА 25

• 58 791
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Ако вие ще сте по-спокойна могат да ви приемат от предния ден, но по принцип може да се иде направо сутринта преди операцията според часа. Първата ми беше за към 8ч и ме викаха мисля в 6. Втората ми операция беше за 12-1часа и ме викаха 10-11чана за прием. По принцип след секцио стандартно е 4 нощувки, но понеже искат да си освободят място масово ако всичко енаред с тец и бебето изписват след 3тата нощувка, Но си връзват гащите като ти дават да подпишеш документи, че по собствено желание напускаш, а ако няма проблеми после предполагам го хвърлят и ти издават след седмица епикриза на която пише, че си бил 4 нощувки. Както и ме предупредиха, че ако не дай си боже има някакъв проблем с бебето в следващите два дни задължително трябва да го доведа само и единствено в Селена, защото бебето се води там. Не знам защо, но при второто раждане по документи аз съм изписана на 5 ден, а бебето на 6тия ден. Реално и двамата си тръгнахме на 4 ден.

# 691
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм само от едно нещо недоволна. В деня след изписване, имахме проблем с бебето - исках някой да погледне пъпчето. Отпратиха ме, даже спряха да си вдигат телефоните. Пратиха ме на частно да го прегледа педиатър. А по документи бебето е било още при тях. Късно го разбрах това, иначе щях да ги вдигна на пожар да дойде педиатър и да прегледа детето. Аз вече съм се водила изписана, но детето не.

# 692
  • Пловдив
Здравейте! Моля, миналите вече по този път майки да ми помогнат с малко информация и да ми вдъхнат кураж! Simple Smile
Как протича планирано секцио? От постъпването до изписването? Колко време е престоят при секцио и при нормално раждане и кога изписват майката и бебето, ако всичко е както трябва?
За планирано секцио какви са предимствата на пълната и на спиралната упойка? Съответно какви са недостатъците? С каква упойка бяхте и колко време се възстановихте?
А след нормално раждане за колко време се възстановихте? Правиха ли ви епизиотомия? ... Благодаря предварително на всички!

Два пъти раждах в Селена секцио, не се притеснявай всичко ще е наред. Ако за теб ще е по-спокойно и секциото е планувано може да те приемат предната вечер, с второто бебче, което беше планувано секцио предпочетох така, защото иначе трябваше да ставаме рано с мъжа ми, а малкият бе на ясла, нямаше кой да го гледа и какво да го правим толкова рано. Обезболяването при чеп беше със спирална упойка - не усещаш нищо кръста надолу и смея да кажа че по време на операцията нямах почти никакви усещания, аз бях доста замаяна и цялото раждане мина като на сън и двата пъти. Не бих препоръчала пълна упойка, ако няма медицински показания за това. Дискомфортът е първите три дена, въпреки че те обезболяват много добре. Важно е да се раздвижиш, колкото повече се движиш, по-бързо се свиква. Изписват те на третия ден ако всичко е наред с теб и бебчето и нищо не налага допълнителен престой. За мен неприятно бе натискането по корема с което проверяваха матката, но минава. Като цяло никак не е страшно и всичко минава. С първото раждане усетих и от двете - бях с предвидена за естествено раждане с индукция, но приключи секцио. И естественото раждане в никакъв случай не е лесно, пак има известен период на възстановяване. Не се притеснявай, ще се възстановиш бързо, сигурна съм и стискам палци скоро да гушкаш бебчето!

# 693
  • Пловдив
Може ли информация за родилите в самостоятелни стаи в Селена? Ако се ориентирам правилно , раждането е 2300 и вече ако си искам самостоятелна единична стая, доплащам по 150 лв за вечер? Каква е разликата със самостоятелна ВИП стая, която е по 200 лв? И ако си ме изпишат след три дни, но по документи се водя повече, за повече ли трябва да платя?

# 694
  • до най-прекрасния мъж
Може ли информация за родилите в самостоятелни стаи в Селена? Ако се ориентирам правилно , раждането е 2300 и вече ако си искам самостоятелна единична стая, доплащам по 150 лв за вечер? Каква е разликата със самостоятелна ВИП стая, която е по 200 лв? И ако си ме изпишат след три дни, но по документи се водя повече, за повече ли трябва да платя?
Самостоятелна стая е обикновена стая с две легла, само че те настаняват сама, без друга жена при теб.
ВИП стаята е малко по-луксозна стая с две легла, в която отново си сама. За мен не е нищо особено, настанявали са ме при трансфер в нея (безплатно, явно нямаха други свободни). Няма особена разлика в интериора, стените са цветни, не бели, таванът е малко по-луксозен, настилката, обзавеждането е малко по-различно. Имаше и люлеещ се стол. Друга разлика не видях. Стаята е същата големина, като останалите. Доколкото зная, преди са позволявали свиждания във ВИП стаята, студиото и апартамента, сега трябва да се попита. Цената за стая се плаща над тази за раждането. Предполагам за реално осъществените нощувки.

# 695
Раждах преди месец в Селена. Бях в единична стая с едно легло, диван, маса и стол. Като си запазвах стаята, попитах за различните видове стаи и си избрах с едно легло, иначе можеше и с две - т.е. таткото да спи при мен. Позволени са свиждания само за таткото, той се води "придружител". Трябва да си прави ковид тест всеки ден в болницата, и може да седи колкото иска, даже му приготвят храна заедно с моята (и то доста по-вкусна да ви кажа, за него имаше пилешка пържола с картофи,аз ядох супа....). Стаята беше чиста и чистеха всеки ден (няма кърпи, никакви, носете си), просторна, имах място за цял куфар с багаж, и се чувствах що-годе нормално, а не като в болница.

# 696
А кои стаи са със собствена тоалетна?

# 697
  • Пазарджик
А кои стаи са със собствена тоалетна?
Във всяка стая има тоалетна.

# 698
  • Хасково
Не знам дали е така но две жени бяхме които казахме че сме били болни преди 10на дни и кашляме,и двете бяхме по една в стая и не платихме нищо повече за самостоятелната стая, платихме си колкото струва раждането

# 699
Момичета, някой с близнаци родила в Селена? Цената за раждането еднаква ли е за едно и за две бебета?

# 700
Знам, че акушерката не влиза в цената за екип. Ако искаш може ли да си я уговориш? И какви са приумиците някой знае ли ?

# 701
Цената е за раждане. Няма значение от броя на бебетата Simple Smile
Аз родих там преди една година близнаци.

# 702
След раждане в Селена, таткото до общината в Смирненски ли трябва да отиде с документи? Каква е процедурата за двойка без брак и с различен от Пловдив постоянен адрес по ЛК и на двамата? Нотариус посещава ли се?

# 703
  • Сливен
След раждане в Селена, таткото до общината в Смирненски ли трябва да отиде с документи? Каква е процедурата за двойка без брак и с различен от Пловдив постоянен адрес по ЛК и на двамата? Нотариус посещава ли се?

Ние сме от Сливен и нямаме брак. Мъжа ми отиде сам до Пловдив, като първо взе епикризите /моята и на бебето/ от болницата, от там отиде в дадената община - ако не греша, една пресечка под болницата.Макар че беше взел и моята лична карта, е дал само неговата и е взел без проблем  акта за раждане на детето.

На снимката - горе е болница Селена, а долу е община Запад, от където мъжа ми взе акта за раждане на детето. Да добавя още нещо - тъй като сме от Сливен, се обадих предният ден, да попитам дали акта за раждане е готов, както и двете епикризите. Защото 200км са си 200км и само да отиде и да се върне, и нищо да не  е готово..

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 11:27 от сикрет

# 704
Ако питате за нотариус за припознаване, всичко става в болницата веднага след раждането, таткото попълва документи, не се ходи никъде. Ако е за акта за раждане се взима от общината на района, не знам как се води, много е близко до болницата. Отива се с лична карта на двамата родители.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 17:34 от edelvais0404

Общи условия

Активация на акаунт