Тунис/Тема 3/

• 79 895
  • 757
  •   2
Отговори
# 570
Оле ужас европеец... в София само търся някой арабин, от който да купя храна, представям си да отида чак в Тунис очаквайки да опитвам местни манджи... те докарали европеец. 😂
Преди ние да отидем в нашия прочетох, че има българска кухня и вече си представях как ям мусака и пълнени чушки (не че не обичаме, ама... ). Слава богу не стана така, но коктейлите ми липсваха.. . Макар че да се има предвид, че ние не сме били нито един ден цял ден в комплекса, 3 от дните изобщо не сме обядвали там, 1 не сме и вечеряли... така че не го усетихме като голяма липса, но ако човек отива основно да почине трябва да има вкусни напитки, и то и без алкохол.. дори да се плаща отделно , поне да има от къде на плажа да си го купя (макар че за мен ОГРОМЕН плюс беше това, че нямаше бийч барове на плажа, тоест нямаше музика и шум, толкова спокойно беше, а не както в Гърция главата ми да става на кълбо от дандания), ние ходихме и рано, когато нямаше нито един човек и благодарение на това си починахме наистина много и се зареждахме.
Това ще ми е основното като ходя пак да няма аквапарк и бийч барове, да има бар на басейна, на който да правят хубави коктейли.

# 571
Днес забравихме да оставим монетки за камериерката, в бързината за трип сутринта.

Вечерта се връщаме - не само не са сменени кърпите, а са “забравени” накуп във ваната в банята?! 

От рецепция много съжаляват, на какво да направят в този късен час…

Такова “съвпадение” между липса на бакшиш и несвършена работа в Египет никога не ни се е случвало (3 пъти сме ходили и не всеки ден сме оставяли стотинки, всичко е било по конец)

# 572
  • Beyond the Frontiers
Никога не оставям всеки ден. Но не съм имала подобни случки.

По-скоро бих го отдала на разсеяност, което за мен си е типично...
Не мисля и че има паралел между Египет и Тунис. Освен че са в Африка друго общо няма много.

# 573
  • София
И според мен е от разсеяност.
Аз лично за 7 дни в Тунис тази година на камериерката оставих само 2 пъти.
Не е имало проблем.
На мен ми направи впечатление, че хората там са доста лежелни и вероятно е забравила да се върне, но пак е неприятно.

# 574
Аналогични са Египет и Тунис по цени и начин на предлагане с чартъри през едни и същи агенции, компромисни звезди на хотелите, бакшии културата, цените и не/наличието на алкохол извън комплекса, пазарите/освен аналогични стоки има и такива, които са си произведени в Египет/, пазаренето, пустиняна, допълнителни екскурзии на руски,  които струват колкото пакета и са многократно по-скъпи от локалните и т.н.
Между другото който иска контакти на проверен местен гид в Хамамет, да пише ЛС.

Да, възможно е да се се случило като съвпадение. Все пак разсеяни и безхаберни са различни неща. Аз съм разсеяна, но не си зарязвам нещата както правят тук. Искаш прибори /не са свободно оставени/ и ти казват добре няколко пъти, но нищо не се носи. Това след като освободихме резервираната платена маса, разбира се.

# 575
  • София
Днес забравихме да оставим монетки за камериерката, в бързината за трип сутринта.

Вечерта се връщаме - не само не са сменени кърпите, а са “забравени” накуп във ваната в банята?! 

От рецепция много съжаляват, на какво да направят в този късен час…

Такова “съвпадение” между липса на бакшиш и несвършена работа в Египет никога не ни се е случвало (3 пъти сме ходили и не всеки ден сме оставяли стотинки, всичко е било по конец)

На нас ни се случи същото тази година в Таласа, Сус. Или кърпите на пода, или един от нас без кърпи. Е как, да им оставиш бакшиш или да се върнеш отново.

# 576
Здравейте, вярно ли е, че има отменени полети до Джерба поради липса на почиващи? Притесни ме тази информация?

# 577
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте, вярно ли е, че има отменени полети до Джерба поради липса на почиващи? Притесни ме тази информация?
Липса на туристи
Nchalah 🙃

Аслема
Плами 76,лек полет!,😘
Аз пътувам към Сахара,ако има нещо пиши ми,номерата ми са на информацията от Емералд

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 07:38 от redemi

# 578
Слухът излезе верен, няма полет от Варна за Джерба.

# 579
Днес ни смениха датата за Джерба. Вместо да летим на 8.10 ще летим на 1.10

# 580
  • гр.Варна
Привет от Сентидо Джерба бийч. Всичко е наред и се кефим на слънцето.
Един въпрос само-в нашия хотел не работеше чейндж бюрото и ни пратиха в съседен в който обменихме евро за динари, но тъй като не сме гости на същият не ни издаде бележка за смяната. Та въпроса ми е, ако случайно останат неизхарчени, може ли на летището преди да тръгнем да сменим обратно в евро без тази бележка?

# 581
  • Sofia
Не. Похарчете ги за нещо на летището, ако случайно ви останат ги похарчете за дребни сувенири и нещо за хапване преди чекирането на летището. На Енфида там можеше да се плаща само с ТД.

# 582
Кажете малко повече за Екскурзията 'Сахара' - гледам, че всички я препоръчват, НО защо!? Какво толкова интересно в една пустиня?! И друго: как да се подготви човек най-добре за тази екскурзия?!

# 583
  • Beyond the Frontiers
Обмяната от динари в евро си е сложно... За това не е препоръчително да се обменят големи суми...Изхарчете ги...или говорете с екскурзоводите, къде може да смените. Не го оставяйте за последен момент.

Rufo, ами именно точно пустинята, в различните й форми и лица. Тотално нетипичен за нас ландшафт и гледки. Това е атракцията.

# 584
Кажете малко повече за Екскурзията 'Сахара' - гледам, че всички я препоръчват, НО защо!? Какво толкова интересно в една пустиня?! И друго: как да се подготви човек най-добре за тази екскурзия?!
😧😧😧 в една пустиня? Става дума за великата Сахара... ще се докоснете, макар съвсем малко и до живота на берберите, дори само заради тях си струва.

Общи условия

Активация на акаунт