Тунис/Тема 3/

• 78 152
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • В.Търново
Кажете честно, какво е положението в хотел Samira Club Standard 3* ?
Храна от към качество и разнообразие, чистота в ресторанта, общи части,  спални. Плажа дали е чист? Знам, че е 3*, но поне да е чисто и на ниво храната.

# 691
Време е да напиша и нашият положителен отзив за Marhaba royal salem 4*. Бяхме трима възрастни.
Започвам от избора на хотел. За мен беше важно да е в района на Сус( или евентуално Монастир), да има интернет на цялата територия на хотела, да има достатъчно занимания вечерно време на територията на хотела и да е чисто и поддържано.
Бях наясно, че има 5* които са далеч от такива и 3* които са доста прилични. Решихме, че ще търсим 4* изкарах си всички 4* хотели в Сус и започнах един по един разглеждам, чета коментари, гледам снимки и да изключвам тези които не ми отговаряха на условията. Докато накрая не се спрях на Marhaba royal salem.

Полетът ни от Варна закъсня с 2 часа и пристигнахме около 22 часа в хотела. Веднага ни настаниха и ни показаха къде е ресторанта за да отидем да вечеряме. Стаята в която ни бяха настанили беше попринцип за 4 човека. Обзавеждане не е ново, но си личи, че се поддържа. Тоалетната и ваната също бяха чисти. Може би ако са четири човека ще им е малко тясно, но ние бяхме три и беше супер. Има си и тераса. Ние бяхме на партер и от нашата се излизаше направо в задният двор, където беше супер тихо и спокойно.
На сутринта след закуска отидохме на плаж и да разгледаме територията на хотела. Тогава всъщност разбрах, че двата хотела са с обща територия и колко е голяма всъщност.
Срещнахме се с представителя от Емералд. Той ни разпита за хотела и стаята и дали имаме някакви проблеми.
В хотела има поне четири басейна, като единият има и пързалки. На всеки басейн има бар, както и на плажа. Но не всички барове предлагаха всичко. Примерно на плажа предлагаха само бира и безалкохолни и топли напитки, ако искаш коктейл отиваш на бара на басейна.
Шезлонги на плажа и на басейна, ако не отидеш рано е трудно да намериш. Но пък спасителите и аниматорите са супер отзивичиви и като видят, че търсиш веднага измислят нещо. Персоналът цялостно е страхотен навсякъде - барове, ресторанти, камериерки.
Има няколко ресторанта. На закуска и обяд няма значение къде ще отидеш, но за вечеря си има определена маса. Храната беше супер вкусна и винаги имаше какво да си избереш, няма начин да останеш гладен. Пилешко, пуешко, телешко поне по два начина приготвено, свинско, салати, пица, картофи, спагети имаше винаги, както и кус кус 😍, морски дарове.
Вечер анимацията на основаният басейн започваше в 20:30 първоначално за децата.
От организираните екскурзии отидохме само на двудневната Сахара. Абсолютно си заслужава. Може би бих махнала 1-2 спирки, защото наистина е дълго и изморително. Наш гид беше Самир. Изключително забавен човек. Разказа ни супер интересни истории. Още в началото попита английски или руски. И всички почти единодушно избрахме руски. Като каза, че винаги ако нещо не разбираме може да обърне на английски.
Хотелът в Сахара беше 3* за една нощувка е супер. Сутринта ни събудиха е 3 часа за закуска и 4 часа отпътувахме за камилите. Бяхме там за изгрев слънце. Бяхме обратно в нашият хотел около 18:45-19:15.
Една приятелка с колата си ни разходи един ден до старата медина и до Порт Ел Кантауи и на другият ден до Тунис и Сиди бу Саид. През Картаген само минахме не сме влизали. Изобщо не сме впечатлени от Сиди бу Саид и се радвам, че го организирахме сами, а не през тур оператора, защото тогава щеше да ни замине целият ден.
Предпоследния ден си го отделихме целият за плаж и басейн. Вечерта само отидохме до магазина да донакупим подаръци и почерпки.
Последният ден ни взеха в 14:30 така, че и тогава имахме време за плаж. Полетът ни на връщане кацна с почти час и половина по-рано.

Дълго стана, но не исках да изпусна нещо. Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 06:56 от May_sea

# 692
  • Dublin
благодаря за отзива May_sea.
Резервирах го за догодина и нямам търпение.

# 693
Ето ме и мен с отзив за Bel Azur Thalasso Хамамет, началото на октомври.

Избрах хотела по препоръка на познат и не съжалявам, че му се доверихме.
Пътувахме с Емералд, трансфера беше ок. 40 минути. Пристигнахме по тъмно. Настаниха ни в стая без тераса, та се наложи да искам смяна още като я видях. Новата беше доста по-голяма и с тераса, макар и на приземния етаж.

Чейндж бюрото работеше от време на време, закръгляха си както им е удобно.

Хотелът е на компактна територия, с няколко басейна, в които водата беше ледена, а и бяха много дълбоки. Разполага със собствен плаж с чадъри.
По всяко време имаше свободни места. Имаше запазване с хавлии на първите редове, но нямаше напрежение. Хавлии дават срещу депозит, но единия ден 15 динара, на другия ден - 30 динара. Не сме ползвали. Много хора си купиха хавлии по 10 динара от магазина срещу хотела.
Който иска, може да си вземе втора карта за стаята срещу 10 динара депозит.
 Камериерката минаваше да чисти всеки ден, но винаги ни сварваше в неудобен момент и не я пускахме. Само като бяхме в пустинята е минала да изчисти, но като видях леглото в листенца и нощничката ми сгъната във формата на ветрило, директно сложих табелата да не ни безспокои.
Бакшиши оставахме по доларче или направо по 10 динара.
Анимация имаше: арабска вечер, огнено шоу, танци, караоке. За по два часа след вечеря ставаше да се разсеем. Баровете работеха. Твърдия алкохол категорично не струва, но ние сме бираджии и това пихме, само че в чаши за вино, защото така я сервираха.

Храната беше вкусна, но ми се искаше повече местна кухня. Имаше раци, миди, няколко вида риба, пилешко, пуешко, агнешко, калмари, скариди. Винаги, по всяко време пица, паста, картофи, супа и салати по десетина вида. Имаше и супи и някви бъркочи, които не успях да разгадая какво са, докато ни видях табелка "соргюн". Не знам какво беше това. Десертите бяха тортички и пастичка, плодове фурми, портокали, ябълки.
Сервитьори  наливаха безалкохолно от бутилки на кока кола. Вината също бяха от бутилка, която отваряха пред нас. Кафето от машината също беше добро.

Ходихме на самостоятелна разходка до Ясмин Хамамет, Хамамет, Набеул. От хотела ни викаха такси и срещу 10- 25 динара ни караха, като ни връщаха обратно след посочено от нас време.

От екскурзиите си взехме само двудневната в Сахара. Ще споделя малко повече за нея, защото знам колко въпроси имах преди да се запиша за нея.
Взеха ни в 4 часа от хотела, като бяха отворили ресторанта да закусим. Бяха заредили само масите с кроасани и кафе машината. Един служител стоеше на пост да не би някой да си вземе две кроасанчета за изпът. Една баба директно отиде с торбичка да пълни кроасанчета. Голям скандал стана.

Екскурзовод беше Мария, а местен Мохамед. Той говореше на руски, а Мария - на български.
Първата ни спирка беше около 8ч.в Кайруан. Постояхме 30 минути и потеглихме към пустинята. Около 12:30ч. спряхме за обяд, след което продължихме към сафарито.
Към 14ч. бяхме разпределени по джиповете. Посетихме камилата без глава и мястото, където са снимани Междузвездни войни. След това джипа ни закара до Ботаническата градина и Зоологическата градина  в Тозьор, където прекарахме около час. Много ми хареса там. Беше спокойно, обърнаха ни внимание, а плантацията от палми ме зареди изключително.
От там - с  автобуса до хотела Raz El Ain Tozeur. Настанихме се около 17ч. Има басейн и страхотна вечеря. На някои хора им хареса повече от основните хотели, в които бяха настанени.
 Сутринта ни взеха в 3ч и отпътувахме към камилите. За тях се плащаше по 15 евро, а за ATV- по 30 евро. Беше уникално. Направихме страхотни снимки на изгрева.
От там отидохме във фабрика за захарни изделия от фурми, захар, мед и сладка. След това посетихме берберите, където обядвахме и отпрашихме за последната спирка Ел Джем. Към 18ч. се върнахме в хотела за вечеря. Най-дългия преход с автобуса беше 2:30 часа до Ел Джем. Изобщо не усетихме пътуването. Спирки имаше достатъчно. Организацията беше добра. Нямаше забавяне, чакане, изнервяне. Доволни сме.

Хареса ми всичко, което видях. Хората са усмихнати, радват ни се, заговаряха  ни. Не са си просили бакшиши и не са нахалствали. Научих няколко думи на арабски.

Малко дълго стана, ако някой има въпроси, да пита, с радост ще отговаря.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 17:09 от djovana2

# 694
Здравейте. Сега пуснах запитване за оферта за Тунис към няколко фирми. Гледам, че са пуснали офертите за ранни записвания, но с деца изобщо не мога да се ориентирам за цена. Навсякъде пише само двойна стая. Мислех си за хотел Vincci или Africana, но изобщо не ги откривам в офертите. Важно е за мен да сме в град и да има къде да се разхождаме на пешеходно разстояние. А и плажа да е хубав също. Като гледам колко хора казват за чревен вирус от познатите дето са ходили се чудя толкова ли често се случва и добра ли е медицинската помощ по застраховката ако се наложи. Все се притеснявам дали една ниво хигиената и обслужването в болницата ако те пратят за преглед. До сега  ходя лятото само в Турция, но тази година реших да сменя с Тунис.

# 695
  • Beyond the Frontiers
Vincci e верига хотели. За двата най-известни има цени вече. Vincci Marilia. Vincci Nozha beach - вече не е част от тази верига, така че го търсете само с другата част от името.
За тези двата, при когото и да питате цената е една и съща. Офертата е само на Абакс.
ТУИ Африкана също е само на Абакс, но още няма цена за 2025.

Подозирам, че и на мен сте писали и съм ви отговорила.

# 696
Vincci e верига хотели. За двата най-известни има цени вече. Vincci Marilia. Vincci Nozha beach - вече не е част от тази верига, така че го търсете само с другата част от името.
За тези двата, при когото и да питате цената е една и съща. Офертата е само на Абакс.
ТУИ Африкана също е само на Абакс, но още няма цена за 2025.

Подозирам, че и на мен сте писали и съм ви отговорила.
Здравейте. Надявах се да се включите Вие защото виждам, че имате поглед над хотелите. Аз днес писах на три фирми, но не знам вие от коя сте и е възможно да съм писала. Първата фирма ми даде най -ниска цена за хотел 6800 за 2 възрастни и 2 деца, което почти ме отказа от Тунис изобщо. Втората фирма ми върна малко вярата, като ми даде 3 хотела до 5000лв. Но сега гледам отзивите за тези хотели и няма един хубав отзив/ даже се оплакват масово, че им липсват неща от стаята/. Третата фирма ми даде пак цени над 5000лв, което ми идва скъпо. За Vincci едната фирма ми е писала, че трябва да взема две двойни стаи и идва доста скъпо, а и така не е вариант за семейството. Оглеждам ги усилено, защото ние сме 4 семейства общо 16 човека с еднакви параметри и ако харесам нещо ще запазят и другите. До сега всички всяка година почиваме на Турция и сме много доволни, но решихме малко да сменим. Миналата година пробвах Египет, хотел Long beach и също останах доволна от хотела, въпреки че не е 5 звезди всичко беше на ниво- и чистота и храна. Цената беше доста по-ниска от тези в Тунис, а включваше и пирамидите. Дано се спра на нещо в Тунис защото не искам да повтарям Турция за поредна година.

# 697
  • гр.Варна
Привет пътешественици.След о.Джерба тази година,за 2025 се насочихме отново към Тунис ,но към Хамамет.
Имам нужда от помощ за избора на хотел.Четох,четох,гледах и съвсем се оплетох вече.
Двама възрастни сме, с полет от Варна за началото на септември Държим на чист плаж на първа или втора линия,басейн и това е.Сведох избора до тези-
El Mehdi beach resort
Bel Azur Thalasso
Iberostar selection diar el andalous
Vincci Saphir palace spa r
Novostar bel Azur

# 698
  • Варна и...духом на Босфора
Правилна насока,Плами 76😽
 И трите
Бел,Сол и Роял Азур - този е по- скъп са ти ок.
Таласо центъра там само не е много ок,претупват набързо процедурите,доста оплаквания от клиенти имах.
Анимацията е супер,храната също.
В Сол Азур даже най- добра.

# 699
  • гр.Варна
Благодаря. А между тези двата кой е по добре като вариант
El Mehdi beach resort
Bel Azur Thalasso
В голяма чуденка съм, искам навсякъде Grinning
Novostar Bel Azur ме тегли най много сякаш

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 18:46 от плами76

# 700
Ако търсите само басейн и първа/втора линия немръсен плаж, няма какво да го избирате толкова.

Изберете различното от азурите.

На азурите нито анимацията, нито храната и напитките са добри. Чисто е, плажът бива, стаите големи и това е.
И не щото е Тунис и щото били занижени стандартите. Цял полет туристи от над 10 хотела, чух достатъчно какво има в другите хотели, така че тия азурите са куц избор - като разположение, като храна, като напитки, като анимация, като комфорт /общите помещения не са климатизирани, асансьорите са бавни и недостатъчни и т.н./.
Не препоръчвам. И тука свързани лица на комисион и в приятелски отношения с персонала да не спорят.

# 701
  • Beyond the Frontiers
Аз смятам, че Иберостар е рязко открояващ се като ниво от коментираните.
Роял Таласа Монастир 5* излиза също на много прилични цени.

# 702
  • Варна и...духом на Босфора

Djovana2,ето го Соргун😉🙂Sorgo или Droa.
Понякога с кисело мляко на закуска съм опитвала

Плами76- Forza,Azzurri!😽😉😄😁😺

# 703
  • гр.Варна
redemi имате лична поща Grinning

# 704
  • В.Търново
Повярвайте ми Nozha e много по-добър. И като база и като храна - най-вече.
Иначе имам в момента хора в Riad Palms. Работи. И за Нова година се продава...
Аз още съм в търсене.... Попаднах на ужасни коментари за този хотел/ Riad Palms / и то от българи. Sad

да се редактирам да попитам:

Който е ходил около 5 септември в Монастир , много ли е горещо времето тогава?Защото за по-късна дата нямаме възможност...

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 16:02 от Русалка_1

Общи условия

Активация на акаунт