Болка в седалищния нерв ! Нищо не помага

• 13 917
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
Силвето - аулин и енетра са едно и също .... внимавай да не предозираш.А аз след като снощи имах "възможността" за спя на 3 пъти по средно 35-45мин и освен болки в таза и подбедрицата, вече и  в стомаха , реших край на мидокалма .Вземам го 12 дни и смятам че е достатъчно( той бе предписан за 15 дни) ...Продължавам с добавки - вит . Д+ О3+ магнезии комбиниран с вит. от група В и утре смятам да зарочна да  вземам малко ензими - бромелин или папаин , серапептаза  https://revita.bg/blog/zdrave-i-krasota/serapeptaza-valsheben-en … lenieto-i-bolkata- не знам доколко ще помогнат,  но поне няма да навредят , ще ходя и на боуен масажи и твърдо съм се заинтересувала относно прилагането на хомеопатичните инжекции Discus Compositum N - трябва просто да намеря читав хомеопат в Бургас и да го изговоря с него.Допълнително ще изчакам до четвъртък да видя как ще се чувствам след ФТ  , ако няма подобрение  ще търся начин да се свържа с  д-р В. Симеонова от болница Лозенец - чух че била в топ 3 на  диагностиците в Бг

ПП  считам че онлайн консултацията с който и да е лекар е загуба на време -трябва директно преглед
относно д-р Едвин Васви, ако реша, ще направя преглед, но е трудно с организацията , затова се замислям за консултация с д-р Альоша Александров( българин, едно е светилата на спортната ортопедия работещ в Турция) ще преглежда на 15 и 16,03.24 в Бургас
Здравейте!Намерихте ли решение на проблема с болките в таза и ишиясния нерв?

да, след като спрях всички лекарства с изкл. на няколко пъти ОКИ и то само при наистина силна болка, след това  направих 10дни физиотерапия в болница Стайков - в интерес на истината след първите 2 дни болката се засили , тогава включих и  Боуен масажи (ако сте от Бургас - втората кооперация от сфетофара в посока на новата поща влязо - Павлина  ) и вървене, вървене  и пак вървене- лятото не съм падала под 15 000 крачки /дневно стигала съм до 29 000. Допълнително - хранене  по Зоната ..........Честно не знам кое най-много помогна, но слава Богу

# 31
Силвето - аулин и енетра са едно и също .... внимавай да не предозираш.А аз след като снощи имах "възможността" за спя на 3 пъти по средно 35-45мин и освен болки в таза и подбедрицата, вече и  в стомаха , реших край на мидокалма .Вземам го 12 дни и смятам че е достатъчно( той бе предписан за 15 дни) ...Продължавам с добавки - вит . Д+ О3+ магнезии комбиниран с вит. от група В и утре смятам да зарочна да  вземам малко ензими - бромелин или папаин , серапептаза  https://revita.bg/blog/zdrave-i-krasota/serapeptaza-valsheben-en … lenieto-i-bolkata- не знам доколко ще помогнат,  но поне няма да навредят , ще ходя и на боуен масажи и твърдо съм се заинтересувала относно прилагането на хомеопатичните инжекции Discus Compositum N - трябва просто да намеря читав хомеопат в Бургас и да го изговоря с него.Допълнително ще изчакам до четвъртък да видя как ще се чувствам след ФТ  , ако няма подобрение  ще търся начин да се свържа с  д-р В. Симеонова от болница Лозенец - чух че била в топ 3 на  диагностиците в Бг

ПП  считам че онлайн консултацията с който и да е лекар е загуба на време -трябва директно преглед
относно д-р Едвин Васви, ако реша, ще направя преглед, но е трудно с организацията , затова се замислям за консултация с д-р Альоша Александров( българин, едно е светилата на спортната ортопедия работещ в Турция) ще преглежда на 15 и 16,03.24 в Бургас
Здравейте!Намерихте ли решение на проблема с болките в таза и ишиясния нерв?

да, след като спрях всички лекарства с изкл. на няколко пъти ОКИ и то само при наистина силна болка, след това  направих 10дни физиотерапия в болница Стайков - в интерес на истината след първите 2 дни болката се засили , тогава включих и  Боуен масажи (ако сте от Бургас - втората кооперация от сфетофара в посока на новата поща влязо - Павлина  ) и вървене, вървене  и пак вървене- лятото не съм падала под 15 000 крачки /дневно стигала съм до 29 000. Допълнително - хранене  по Зоната ..........Честно не знам кое най-много помогна, но слава Богу
Радвам се за Вас!А пробвахте ли Дискус?Мен ме заболя стомах от Етодин  и търся щадяща алтернатива...Ще се огледам и аз за физиотерапия,но ми е противопоказен ток ,казаха ми ултразвук

# 32
не,  не съм вземала  Дискус- както обясних аз си мисля че най ме оправи Боуен масажа...

# 33
с невробекс и диклопрам пробва ли? аз имам проблеми с кръста и пия диклопрам а мъжа ми имаше прищипан нерв и му помогна нервробекса а обезболяващи дорета пила ли си 2 хапчета и съм като нова?

# 34
да вземах милгама Н....което е аналог на невробекса.Нямаше някакъв уау ефект ...Между  другото съединението  на  вит В12 който е в състава и на милгамата и на нервобекс не е добро - цианкобаламин. Самото име показва, че има цианова съставка,  което си е отрова де . Тази форма на В12 , чието производство е много евтино и завоалирано се налага на пазара на лекарства: " приема се че количеството цианид в цианокобаламин е изключително малко и обикновено се счита за безопасно"  .А за по дълъг прием ? Не, че учудвайте че масово се влага в състава на лекарства и хранителната промишленост . Съвета ми е да търсите другата форма   на вит. В12 метилкобаламин, и да по скъпа е , но  много по сложно се произвежда и е безопасна. Диклопрам,  диклофена, волтарен  е едно и също , както и  до скоро рекламираното  мазило по тв програмите ( забравих му името Rolling Eyes ), ното е предназначено за по леки състояния, при тежки възпаления може да се изполдва като спомагателна терапия . И след като отмине възпалението , не забравяйте поне 2-3 курса с течен колаген

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 14:06 от tky

# 35
Благодаря на всички за съветите, две години по-късно нищо не се е променило, освен количествата изпита лекарства Simple Smile. Обаче разните витамини, невробекс, милгама, даже и лирика без никакъв резултат.  Зеро. Само силни НСПВС имат ефект. Аркпксия много ми помага също, но гледам да я пия рядко

# 36
  • Варна
Момичета, няма да се промени нищо с медикаменти. Мнение 18 е моята препоръка за неврохирург, който вдигна майка ми на крак. Знам, че не се познаваме, но знам през какво минавате вие и семействата ви. Има кой да ви помогне, ако си дадете шанс.
Д-р Едвин Васви е достатъчно видим във Фейсбук, имам предвид коментарите под постовете му и съдържанието, което показва (видеата с негови пациенти). От сърце ви препоръчвам да погледнете този лекар.

# 37
Благодаря на всички за съветите, две години по-късно нищо не се е променило, освен количествата изпита лекарства Simple Smile. Обаче разните витамини, невробекс, милгама, даже и лирика без никакъв резултат.  Зеро. Само силни НСПВС имат ефект. Аркпксия много ми помага също, но гледам да я пия рядко
По принцип всяко НСПВС има някакъв страничен ефект - едното удря черния дроб, другото влияе на бъбреците, не знам за аркоксията къде точно влияе,внимавайте да не се стигне до  ........ Откакто имах проблема -вече година, в никакъв случай не съм без оплаквания все пак съм на 56г, но забелязах че течния колаген или желатина  + много вървене ми действат много добре - засега се придържам към този режим и контролирам нещата

# 38
При такива оплаквания е резонно да се направи снимка на лумбалните прешлени и консултация с добър невролог. Понякога се прави и КТ пак на лумбалните прешлени. Възможно е да е необходим укрепващ колан за кръста. Той атакува директно проблема, а лекарствата само обезболяват. Но и преценката за колана е на невролог или на неврохирург на базата на снимките.
Дископатиите  и листезите са често срещани и заради тях идват болките.

# 39
Според невролози и неврохирурзи проблемът не е дископатия или поне не в степен да причинява това. Има я, де. Два ЯМР-а на L5 S1.Не за операция. Консултации са правени многократно - доцент Харитонов, доцент Минкин,  проф Герганов, няколко невролога в Св. Наум, доктор Сираков във Враца. Доктор Танев прекрасен човек и ревматолог. Единствен пробва всичко, но няма проблем в неговата компетенция. И всички тези "светила" ми взеха по едни 100-150 лв за 5 минути без да задълбаят и търсят начин и причина. Минкин каза "Не би трябвало да те боли...." дексометазон на хапчета, защото "когато не знаят какво е изписват това". От тях полудях, не се шегувам. Герганов "съжалявам не си за операция, не мога да помогна" трябвало да свикна. А Харитонов каза, че е сакроилеит, направихме разрез с пълна упойка и вкараха моите любимци кортикостероидите с инжекция в разреза и няколко шева. В свети Наум пак вкарваха директно в гръбнака. Ефект 0. И сакроилеит отхвърлен от други доктори...
А аз не се шегувам като кажа,  че родилните болки са били по-леки. Неописуемо е като болка. С нищо не мога да сравня.
Затова пия тези гадости и да карам колкото мога. Предала съм се. А ефектите им вече са на лице.

# 40
  • Варна
Класическа картина на доверие в имена, които са се превърнали в машина за пари. Съседка, приятелско семейство на родителите ми е осакатена от един от горните. Довери се на единични мнения и коментари. Плаща цената сега, плати си и петцифрена сума за операция.
Само защото знам какво е, ще кажа, че лекар има.

# 41
При такива оплаквания е резонно да се направи снимка на лумбалните прешлени и консултация с добър невролог. Понякога се прави и КТ пак на лумбалните прешлени. Възможно е да е необходим укрепващ колан за кръста. Той атакува директно проблема, а лекарствата само обезболяват. Но и преценката за колана е на невролог или на неврохирург на базата на снимките.
Как така колана атакува директно проблема?Интересно е вашето мнение и благодаря,защото е факт ,че аз като сложа колан дори и съвсем обикновен с две пръчки опори само и купен за 10лв ме боли по-малко -факт ,на не разбирам какво точно прави -иначе ,да физиотерапевт ми го препоръча на мен

# 42
Как така колана атакува директно проблема?Интересно е вашето мнение и благодаря,защото е факт ,че аз като сложа колан дори и съвсем обикновен с две пръчки опори само и купен за 10лв ме боли по-малко -факт ,на не разбирам какво точно прави -иначе ,да физиотерапевт ми го препоръча на мен

Крепи прешлените, защото дисковете са повредени и вече не могат добре да ги крепят. Моят е с две еластични стоманени пластини, които се нагласяват от двете страни на гръбначния стълб. И повече от 2г. не се нуждая от обезболяващи инжекции.

Сега към Силвето. Минерални бани? напр. Павел баня, Овча чогила, Сапарева баня и др.
д-р Весела Хинкова-изключителен невролог, намерих я преди 7г. след цели 12г. неуспехи с некадърници

# 43

Крепи прешлените, защото дисковете са повредени и вече не могат добре да ги крепят. Моят е с две еластични стоманени пластини, които се нагласяват от двете страни на гръбначния стълб. И повече от 2г. не се нуждая от обезболяващи инжекции.

Сега към Силвето. Минерални бани? напр. Павел баня, Овча чогила, Сапарева баня и др.
д-р Весела Хинкова-изключителен невролог, намерих я преди 7г. след цели 12г. неуспехи с некадърници
Благодаря!Аз обаче имам проблем с носенето за дълго време ,защото май много го стягам  и така нито мога да се храня и пия спокойно,и остават едни червени следи по кожата и се чудя как ще го нося в жегите .Като го нося по-разхлабен почва да боли Упражнения ако се правят редовно,няма ли да укрепят добре кръста?Старая се всеки ден да ги укрепвам тия мускули,че според физиотерапевтите съм нямала никакви!Останах потресена!Като малка си скъсват от спорт ,ходя много,но явно след една възраст всичко се отпуска!Днес гледах едни възрастни жени да играят хоро ,не мога да го проумея как е възможно те да скачат така ,аз да те мога едно хоро да играя ,много ми е тъжно това!!!Ще потърся и аз доктор Хинкова.

# 44
Необходимо е умерено стягане на колана, а за упражнения не зная. Моят колан струваше 65лв. преди 7г.

Аз пък хората не мога да ги търпя. В у-ще ни тормозеха да ги учим и само аз не научих нито едно. Обичам полки, тарантели и др.

Общи условия

Активация на акаунт