Отговори
# 465
Юли, Снежка, сега пък Вал ....защо бе джанъм.
Тук сме различни и различно коментираме.

Сериала е доста обсъждан. От едни харесван, от други
по малко, но интереса към него не спада. Сякаш има
една нишка която те кара да продължиш и да видиш
до къде води краят й. А краят е непредсказуем защото
не знаем в какво настроение ще са СЦ, за да го завършат.
Другото което ни задържа е страхотната игра на младите и
перспективни актьори Мерт и Афра.
И както каза един водещ по турската телевизия:
Те за една година постигнаха това което други за десет
години не успяха да постигнат.

Колаж на двойка рибарчета:

# 466
  • Яко в Матрицата...
Аз не виждам какво още може да се анализира и коментира. Пък и нещата, които бих написала, няма да се харесат, така че ... Продължавам с ПР-чиките Wink

Heart EyesHeart🧿🧿🧿

Афра и Мерт се раздават, но отново сме хвърлени във война на родове, кланове и прочие.

# 467
Аз ще кажа само няколко думи!Видях една Сейран,която никак,ама никак не прилича на баща си!Една Сейран която може да обича и обича,въпреки недостатъците на любимия човек!Абсолютно съгласна с VAL,че искам да имам такива деца като Ферит!Кязъм ще го охарактеризирам с поговорката:"Вълкът козината си мени,но нрава- не!"Шахмуз,мъж отвсякъде!Пелин,тая вече не е за лудница,а направо за затвора!Орхан,абсолютен нещастник,който търси вината за своята безхарактерност във всеки друг,но не и в себе си!Гюлгюн,ето от къде е наследил  чистото сърце  Ферит!Възхищавам се на тази жена!Сюжета малко се прехвърли към творбата от Ренесанса "Ромео и Жулиета",/без мобилните телефони които ни напомнят,че все пак сме в 21-ви век/,Монтеки и Капулети преродени в Корхан и Шанлъ!Романа на Гюлсерен и действителните случки нещо...не се виждат!Как е когато заради една връзкарка може да се провали труда на толкова голям екип от кадърни хора?

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 23:59 от mimi 65

# 468
# 469
Добър вечер, момичета! Simple Smile
Изгледах основните диалози на Ферит с буквички и ... от където и да го погледна - добро желание, грешен подход. И това най-отчетливо си личи в разговора с Кязъм. Отива да моли за помощ пострадалия от "инициативата" на баща си. И как го прави: пожелава здраве - получава благодарност; опитва да смекчи Кязъм с "баба" - получава забележка, че е баба според ситуацията и ползата. Най-грешните обаче са последните му аргументи. "Аз те спасих", носих те до линейката, рискувах живота си - изводът на Кязъм: значи съм в дълг пред теб и напомняне, че и на него му дължат за същото. Обръщане към миналото и съвместните преживявания - спомените на Кязъм обаче са презрение, сарказъм, недомлъвки, ненавист от Халис, Ифакат и Орхан. Накрая падане на колене и молба за помощ - отказ. Ами, отказът е логичен. Не знам как може да се моли човек за помощ, като помощта се приравнява към някакъв вид бартер. Както и да се връщаш към миналото в отношенията си, когато те са натоварени с болка и срам. Още повече, всички разбраха какъв е Кязъм. Мисля си, че ако беше му разказал за голямата болка на Орхан в отношението му с Халис, довела да глупавата поръчка за сплашване, Кязъм можеше и да се трогне. Поне щеше да насочи отмъщението си само към Халис. Обаче ... това е просто нагласа в мисленето...

# 470
Ако непрекъснато те боли крака, не можеш да ползваш ръката си и не знаеш дали изобщо някога ще се възстановиш, ако ужасът от вчерашния ден /да си отвлечен, завързан и полужив/ е още с теб щеше ли да е реалистично при какъвто и да е подход от Ферит, Кязъм да оттегли жалбата си  без условие? Кой знае какво бихме писали тук тогава. Simple Smile
      А като знаем пък какъв баща е Кязъм, абсурд е да съчувства на Орхан колко му е тежко с баща като Халис. Но е веселичко предложението Кязъм да насочи отмъщението си само към Халис, който даже нямаше идея за отвличането.
      За мен Кязъм положи свръхусилие като прие Ферит, изслуша го и му показа другата гледна точка по много тактичен начин. / Страхотен Дирен! / Нормалното и първосигналното е Кязъм да иска отмъщение, единственото "слабо" място е Суна. А Орхан продължава да се перчи, че е Корхан и чака някой "да замете" както винаги, Ферит се спуска да  "мете", защото това е видял да се прави за него, деде пък открито каза, че ако не беше оживял Кязъм дали нямаше да е по-добре - тяхната "козина...нрав" да са се променили? Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 08:28 от teya123

# 471
Teya, все пак говорим за добрите елитни Корхан и лошите паразити Шанлъ Stuck Out Tongue Winking Eye
Ферит е чудесен син, помага на баща си, но Сейран е неблагодарница. Иска справедливост за баща си и не цени какво са й дали Корхан.

Гледам, гледам, логика не виждам Grinning

Добро утро, момичета Kissing Heart

# 472
  • Яко в Матрицата...
Целият проблем на сценария е, че много закъсняха с решаваното на въпроса с бебето на Пелин, че вкараха нови звезди, че отново се върнахме към мафиотските теми. Имах други очаквания за развитието на сериала след като Гюнгер се върна. Може би и това е проблем - имала съм някакви очаквания изобщо. Вместо да гледаме защо Халис е станал такъв тиранин, какъв е бил животът на Орхан и Ферит, сега и Латиф..., че и на другите герои от имението, ние гледаме войната на Орхан и Кязъм... Мерим си кой колко повече хора може да събере и как по-болезнено да довърши другия. Къде са СейФер? Някъде в периферията, като след добри манипулации удобно служат на бащите си в тази война. Може би наистина Афра и Мерт имат нови договори и вече не им пука какъв ще е сценарият, знам ли...

# 473
Добро утро! 🍀
На мен ми е смешно, че оправдават единия, а другия е лош. Да, аз искам да имам син, който да ме защитава (аз си го имам), но от какво да ме защитава?!!! Орхан направи това с ясно съзнание, значи е лош човек, е аз няма да направя такова нещо, не казвайте никога не казвай това, живота е пълен с изненади, да.... но дори и да е пълен, аз си имам своите ценности и дори някой да ме е наранявал, винаги съм си тръгвала, без да отмъщавам, да искам разплата, защото само един (вярваща съм) може да съди... дори и в най-лошите ситуации. Ако го направя означава, че аз не мисля за децата си, затова как ще ги нараня, мисля само за себе си. Така, че Орхан си е за затвора!!! Приемам го като урок и продължавам! Темите са за това, всеки да изкаже своето мнение, да прочетем, да разберем, да ни е приятно, а не да има сърдити от противоположни мнения.

# 474
Katya_I За Кязъм всичко е бартер!Освен всички в имението и ние също се отвращавахме от поведението на Кязъм!Той е всичко друго,но не и човек който ще се трогне от някакви емоционални преживявания на друг човек!Неговите дъщери бяха "разменната монета" на неговите "бартери"!За него всичко и всички са просто "стока"!Подхода наистина не беше добър,защото Ферит се опита да го притисне емоционално!Питам се,дали ако Халис беше взел инициативата в свои ръце и беше предложил нещо по-материално,Кязъм нямаше да забрави за крака и ръката?Споменах веднъж,че сега ще вади душите на дъщерите си с "памук" и това ще го видим още в следващия епизод!Не съм сигурна обаче,че не постави и някакво условие на Ферит!Просто,Кязъм,се почувства силния на деня и никак няма да пропусне да извлече някаква полза!На Орхан ме е яд,че му даде толкова силни "козове" в ръцете!Криворазбрана власт от страна и на двамата!Zvezdichka77 въобще не става въпрос за конкретния случай!Аз имам предвид син който се мъчи да помогне на всички,дори и на враговете си!Хайде да видим и обратната страна на монетата!Ако не ние,а някое от децата ни попадне в такава ситуация,дали ще гледаме кой крив и кой прав и няма да се опитваме с всякакви средства да им помогнем?Дали болката от това ще е по-малка от болката на отсрещната страна?Едва ли!Не оправдавам нито Орхан,нито Кязъм!Двамата си заслужават това което им се случи!Но искам възмездие и за двамата,защото явно,че нито единия,нито другия са си взели някаква поука и ще продължат да използват и нараняват хората около себе си!"Най-много ни нараняват,не хората които мразим,а тези които обичаме!"

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 09:39 от mimi 65

# 475
mimi 65, много по-точно  казахте това, което мислех.

А поне едно условие според мен има. Към Ферит то е нематериално Simple Smile, писах по-рано какво усетих като взе шала...

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 09:35 от teya123

# 476
Звездичка,не е проблем да чета и да отговарям на противоположни мнения
Натоварват ме изказвания,които са породени единствено от това,което виждат на екран,без да се опитат да вникнат в дълбочината на нещата
Манипулациите са в името на някаква изгода и то,не в поза на благото на някой,а точно обратното
Не виждам как човек,който се страхува от загубата на родител /какъвто и да е той/ и то много скоро след смъртта на брат си да се нарича манипулатор за това,че иска да го спаси
Манипулатор е Кязъм,който нахъсва Сейран и то още много отдавна  срещу семейството на мъжа си,в негова полза
Манипулатор е и срещу Ферит.Какво точно направиха Корхан,което не беше предизвикано от неговите непрестанни изисквания,претенции,неудовлетворения от това,което получи?
Самите ние не понасяхме Кязъм тогава?Защо да го понасят Корхан?
И с нахъсването на Сейран да направи това интервю,чашата преля
Разбира се,че Орхан трябва да понесе наказанието си/ще видим какво ще е то/,но според мен Кязъм е този,който предизвика събитията
Орхан не разбира и не приема това,което е направил,а Кязъм разбира и приема това,което е направил,така ли?
За единият има наказание и затвор,а другият ще си отмъщава,привиквайки половин Антеп
И ние приемаме това?
Аз също /да не дава Бог/ не бих стигнала до това,че да се налага децата ми да ме измъкват от такова нещо.
Моите думи са образно казани.Като цяло,в нашия живот,когато имаме нужда от тях.Толкова всеотдайни,толкова любящи,готови да се молят на колене на врага си,за да ни спасят
Ако не Ви дотягам,ще напиша и това,което видях за Сейран и Ферит в друг пост

Мими65,писала съм след теб и съм казала почти същото
Няма да се трия
Благодаря за поста ти

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 09:58 от VAL*

# 477
Добро да е неделното утро!
Благодаря за хубавите постове.
ВАЛ, моля напиши какво видя за Сейран и Ферит. И не мисли, че дотягаш, напротив, аз лично те чета с удоволствие.
Който не иска, нека прескача пост.

# 478
  • Яко в Матрицата...
Вал, противоречиш си. Значи е ок Ферит да спасява баща си, какъвто и да е той, но за Сейран не е ок да иска справедливост за баща си, какъвто и да е той.

Кязъм предизвика някои събития, но нужно ли беше Орхан да действа така? Така ли ще доказва, че е мъж и може да действа в кризисни ситуации? Със случилото се само доказа, че наистина не го бива за нищо. Но за това е виновен Халис. Не може да тъпчеш сина си години наред и да искаш от него да действа разумно. Даже Орхан малко глупости е направил.

# 479
Мими, ами не съм съгласна! Blush
1. Бартер е: помогни ми, защото аз ти помогнах и те спасих. Това не е помощ, това е размяна на услуги. В помощта не се мисли и очаква реципрочна отплата. Помагаш, защото искаш да помогнеш. В сферата на услугите силен е Кязъм. А Ферит не го притисна емоционално. Ако беше така, щеше да предизвика у Кязъм някакво съчувствие, разбиране. Още повече, че вече ни показаха авторитарният му баща като причина за всичките му изкривявания.
2. Ако Халис беше поел инициативата и беше предложил нещо материално... Но (!) Кязъм вече беше наредил да продадат имотите му в Антеп и средствата да се използват за собствен дом и отмъщение. А и в разговора с Ферит стана ясно, че вече не материалната полза е основният му мотив, а съсипването на империята Корхан - обидите, за които споменава, отношението към Сейран... Кязъм е наясно кой стои в основата на всичките им беди. И войната, на която тръгва, е срещу Халис ага.
В този смисъл смятам, че подходът на Ферит е грешен. А иначе и аз не съм доволна от развитието на сценария в посока война между Кязъм и Халис и използване на децата си в нея.
ПП Аз и с буквички не разбрах, каква тайна на Пелин разкри Садидже. За какъв план говореше Гюлгюн?

Общи условия

Активация на акаунт