ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 124
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета 💐в 7 седмица съм с ужасна кашлица и гърло, вие какво пиете за това

InaB95 аз когато бях болна, пиех яко чай +смучех лукчета
АГ ми изписа Тантум верде да си пръскам в гърлото, спрей за нос/защото имах и хрема/ и Исла за смучене.
Аз не кашлях много, само подкашлях 4ат пат вероятно заради хремата която беше ужасна
Ако кашлицата ти е много гадна, отиди да те преслушат, защото много лесно обръща на бронхит и племония

# 601
Аз още не съм се записала час за първа фетална, АГ-то ми каза от 11+5 до 13-та, та някъде от 15.04 нататъка ще гоня час.

Но запазих час за пренатален тест и въпреки, че запазих, продължавам да се чудя дали да ходя изобщо и като нищо да го отменя, има 3 седмици до тогава.

Иначе днес взех направление от ЛЛ за женска консултация, прегледът ми е насрочен за 8 г.с., дано всичко да е наред до тогава, че с моита безсимптомна бременност до 12 г.с. ще сам на тръни дали не е станало нещо, още повече приемам допълнително прогестеронови препарати и мисля, че дори и да спре сърдечната дейност няма как да изкървя с тях.

# 602
Аз още не съм се записала час за първа фетална, АГ-то ми каза от 11+5 до 13-та, та някъде от 15.04 нататъка ще гоня час.

Но запазих час за пренатален тест и въпреки, че запазих, продължавам да се чудя дали да ходя изобщо и като нищо да го отменя, има 3 седмици до тогава.

Иначе днес взех направление от ЛЛ за женска консултация, прегледът ми е насрочен за 8 г.с., дано всичко да е наред до тогава, че с моита безсимптомна бременност до 12 г.с. ще сам на тръни дали не е станало нещо, още повече приемам допълнително прогестеронови препарати и мисля, че дори и да спре сърдечната дейност няма как да изкървя с тях.

Спокойно де, недей да мислиш негативно..Привличаш лошото...Казвай си непрекъснато, че трябва всичко да е наред, че ще бъде наред, ще гушкаш твоето си бебче октомври и т.н.

Мен АГ ме убеди, че за жените под 35 години няма съществена нужда от пренатален тест.
БХС+ранна фетална морфология били достатъчни и ако при тях се види проблем, тогава изпраща на пренатален тест.
БХС е кръвен. Феталната - ултразвуково изследване, където гледат развитието на всички органи и като цяло структурата на плода. Не би следвало да се пропусне, ако има нещо притеснително.

# 603
TheBlackDog, аз също много го мисля това за прогестероновите препарати. Иначе моята доза е 1x2 вечер, АГ каза, че като цяло е ниска и според него няма да спре кървене, ако ембрионът не се развива.

А аз се надявам да се развива, че последната седмица ми е ужасно лошо, чувствам се като все едно всичко ми минава на сън, заради отпадналост. Не повръщам, но постоянно имам стомашни неразположения, започна повече да ми се спи и просто искам да лежа по цял ден. Не ми се занимава с нищо. Не знам даже дали не се разболявам нещо… Днес отказах тренировката сутринта, просто не си представям да тренирам като ми е така зле. Та, надявам се поне да има за какво накрая. Grinning С първото дете не съм имала изобщо гадене, никакви отчетливи симптоми не си спомням. С някои бременности е така, не се вглеждай толкова.

# 604
БХС не се препоръчва при близнаци. Изследването може да даде неточни данни. Не че нямам случаи на объркани изследвания при близки от БХС. За мен феталната морфология, извършена от специалист е най-точна.

# 605
Може би наистина ще се откажа от този пренатален, ценате над 1000 лв. и съм под 35 години Rolling Eyes

mommy22 , аз съм на Пролутекс по една инжекция сутрин и 3х2 Утрогестан. Това е много прогестерон.

# 606

Искам да ти кажа, че и аз съм така. На преглед съм чак другия четвъртък. Единствения ми симптом беше лека болка в гърдите, която днес просто изчезна... Приемам дуфатон 3х1 на ден... Не знам дали би спрял евентуално кървене. И си повтарям, че всичко е наред ама....

# 607
Аз съм над 35 и искам да направя пренатален. Само ми кажете, някой иска ли да направи Вижън. Снощи им гледах сайта, но не ми стана ясно къде и как да си запиша час за вземане на кръв. А и също видях, че тези тестове се правят между 9 и 21 седмица.

# 608
Не е ли много голям диапазон това, аз знам,че са около 10-12 седмица...Възможно ли е сутрешното гадене да е от утрогестана?
В моя град, се отива в лабораторията партньор, на съответната друга лаборатория,която го предлага(примерно Синево имат пренатални тестове) и там се взима кръв и те я пращат.

# 609
Аз точно не разбрах коя е лабораторията партьор. Sweat

# 610
Фрида, от кой град си? Аз намерих тук лабораторията като написах пренатален тест....и името на града. И ми излязоха къде взимат проби.

# 611
Благодаря ти, Блонди. Аз съм от София. Сега им отворих уебсайта на компютъра и виждам, че има форма за пращане на имейли. Ще ги питам явно Relaxed Преди ги гледах през телефона и не разбрах добре.

# 612
Аз когато чета сайтовете на самите пренатални също не разбирам къде реално се взима пробата...и май трябва да се пусне запитване, както ти ще направиш.
Аз да се похваля,сутринта успях да закуся вкъщи. Естествено, не мислете,че преди това не се мъчих пак да повръщам 😁

# 613
Фрида, за Афродита ли става въпрос? Ако е за там, на място взимат кръв сестрите, принципно с Бодимет работят, но в случая къде я пращат не знам.

sway911029 и на мен точно от отпускането на гърдите ми доидоха лошите мисли в 7 г.с. съм.

# 614
Фрида, за Афродита ли става въпрос? Ако е за там, на място взимат кръв сестрите, принципно с Бодимет работят, но в случая къде я пращат не знам.

sway911029 и на мен точно от отпускането на гърдите ми доидоха лошите мисли в 7 г.с. съм.

Дааааа..., а някак на работа не мога да ходя да се попипвам Grinning. Аз съм 6+5.
Аз пренатест не мисля да правя, освен ако няма някакви проблеми на другите изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт