ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 130
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, следя ви от известно време, но чаках да мина преглед преди да се включа. В 7с. и 1ден съм по-календар, но казаха, че отговарям за 7 и 6. Чух и сърце, но като цяло прегледа по-скоро ме хвърли в тревоги, откриха ми полипи на шийката и две миоми. Странно, защото на прегледа точно преди да забременея нямаше нищо такова. Освен това съм с тригеминална невралгия и на лекарката това изобщо не и хареса, въпреки, че съм в ремисия и вече доста месеци не пия лекарства иска становище от невролог дали мога да продължа бременността😮. Като цяло беше доста груба, дори не допусна ММ да присъства на прегледа, защото не се знаело какво ще стане с бебето. Поплаках си след прегледа и със сигурност ще я сменя, но освен за полипите за друго не се тревожа отдавна живея с моето състояние и се надявам да продължавам да си контролирам болките, иначе имам преглед с невролог утре, но не мисля, че човекът може да ми каже нещо повече. Това е четвърта бременност и съм на 42г. сега ще търся опитни и по-тактични лекари. Относно гаденето и аз се записвам в групата на повръщащите, едвам си вдигам главата сутрин и ми се хапват само въглехидрати, а аз от както се лекувам изцяло ги бях спряла. И освен това корема ми е като на бременност в четвърти месец, а за килограмите досега съм качила 1.5кг😳. Пожелавам ви леко бременеене и дано с всички ни всичко е наред!!!

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 17:02 от Isibel

# 586
bloodyberry, аз също няма да правя пренатален тест и нищо допълнително, ако няма индикации.

# 587
Аз ще съм точно в началото на 8-ма.
Присетих се и нещо друго да  попитам-защо повечето тук се отказвате от БХС? Аз ли съм единствената,която ако няма индикации за проблем, няма да си прави пренатален тест...

Аз също съм си записала час за БХС за другата седмица и се надявам всичко да е наред
За сега и аз не мисля да правя пренатален тест/дано не ми се и налага/

# 588
Пренатален тест не смятам да правя. С близнаците също не съм. Само следяхме всичко на прегледите на 4D видеозона през 3 седмици. т.нар. фетална морфология. На фетална ще отида като направя пълни 12 г.с. След това не зная. Може би в 15-16 г.с. Докторът ще каже. Има много време.

Isibel близка забременя. Тя е с операция на белите дробове. Много лекари бяха против бременността, но тя беше желана от майката и бащата и я запазиха. Сега малката е 8-ми клас, живо и здраво дете, майка й също е добре. Раждането беше малко "на тръни", но с добри лекари в екипа всичко минава успешно.

# 589
bloodyberry и аз няма да правя пренатален тест, с първото дете също не правих.

# 590
Аз ще съм точно в началото на 8-ма.
Присетих се и нещо друго да  попитам-защо повечето тук се отказвате от БХС? Аз ли съм единствената,която ако няма индикации за проблем, няма да си прави пренатален тест...
Не си единствена. С първото и БХС не правих, но сега ще правя.

Мен всеки път ме гледат с вагинален ехограф.

Днес бях на изследвания, цитонамазка, микробиология (мислих да ги откажа, но докторът ме увери, че ще е внимателен и е хубаво да се направят), също кръв, урина.

Isibel, естествено че ще си продължиш с брем.
Търси си друг гинеколог, мила.

Sugar, иди в някоя поликлиника да ти влеят малко деган на системи и против обезводняване разтвори, не се мъчи

# 591
Здравейте, дами Flowers Tulip

Включвам се след преглед вчера - 10с2д, но грахчето отговаря на 10с4д. Всичко изглежда, че е наред и зацапването ми засега спря, дори ми спряха голяма част от лекарствата.

Имам записан час за БХС и ранна морфология на 28.03., когато ще съм 12с4д, според лекарят ми тогава е най-подходящо. И след това на 9-ти започват консултациите ми с първи преглед при нов лекар, тъй като моят досега е репродуктивен специалист. Много се вълнувам, че всичко засега върви добре.

Засега гаденето и при мен продължава, през по-голямата част от времето не е непоносимо, но на моменти става ужасно с някакви горещи вълни и може би сърцебиене или нещо сходно, но с дълбоко дишане и въздух се оправям (или повръщане).

При мен на работа всичко беше ОК и ми позволиха да си остана дистанционно, но лекарят ми препоръчва да не се натоварвам и каза, че от вчера вече мога да си взема болничен, но искам да мине и 12-та седмица и тогава.

Прекрасна вечер на всички и следя за още хубави новини! HeartFlowers Tulip

# 592
Може ли да попитам за ранната фетална морфология и бхс?
Обвързани ли са пряко? Трябва ли да се съобразявам кое първо ще направя?

При БХС трябва ли да се съобразя с нещо преди да го направя? Какво се прави преди да отида да ми вземат кръв?

Обърках се.😀

# 593
Момичета,сега се зачетох в листовката на Утрогестана и пише, че максималната дневна доза е 2-3 капсули🤣 Аз "дрънкам" по 6, толкова са ми изписани. Има ли тук друга,която е с толкова голяма дозировка 3*2 ??

# 594
И аз съм с 3*2 и аз се чудих, но явно така е по-добре
Момичета,сега се зачетох в листовката на Утрогестана и пише, че максималната дневна доза е 2-3 капсули🤣 Аз "дрънкам" по 6, толкова са ми изписани. Има ли тук друга,която е с толкова голяма дозировка 3*2 ??

# 595
Привет! Ако ви е интересно, слагам едно кратичко видео, което на мен поне добре ми описва основните симптоми 😁

https://youtu.be/F_ssj7-8rYg?si=e5q8pOdZCUgYyz-q

Иначе прогестеронът на мен ми е изписан 2х1, по 200мг. Установих, че Проджебел ми се отразява доста по-добре от Утрогестан, който ме правеше силно тревожна.

# 596
Здравейте, момичета 💐в 7 седмица съм с ужасна кашлица и гърло, вие какво пиете за това

# 597
Аз съм на циклогест (прогестерон) 2×400. Научих се с предната бременност - не чета листовки умишлено. Лекарят е преценил лекарство и дозировка.

# 598
Ранна фетална морфология е БХС. Реално са едно и също.  Аз съм днес на БХС и попитах дали трябва да съм на гладно(заради взимането на кръв) и те казаха, че точно обратното - по-добре да съм яла за да се е събудило бебчето.(предполагам за ехографа)
Може ли да попитам за ранната фетална морфология и бхс?
Обвързани ли са пряко? Трябва ли да се съобразявам кое първо ще направя?

При БХС трябва ли да се съобразя с нещо преди да го направя? Какво се прави преди да отида да ми вземат кръв?

Обърках се.😀

# 599
Здравейте! Днес баща ми има юбилей и ще кажем на всички за бебето. Нямам търпение вече. Във вторник бях на доктор и съм в 9с.2с. Все още се чувствам много отпаднала и ми се гади, но вече не повръщам. Когато бях със запушен нос и болки в гърлото, пиех много чай и постоянно лукчета. За първа фетална ми казаха между 11 и 13 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт