ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2024

• 42 061
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
И аз имам близка, която загуби бебето преди няколко месеца в началото на 6-тия, заради неоткрита тромбофилия. На нея ми е най-трудно да кажа, но и този момент ще дойде. Може би по Цветница или Великден като се събираме семейно.

# 661
Аз казах на кумата ми и тя явно е казала на всички после, не беше нужно аз да казвам.

Иначе, много зависи от двойката с репродуктивни проблеми. Снощи една позната откровено казано реагира не с добро, но тя имаше спонтанен аборт, после отказа да прави каквито и да е изследвания и втори път не е забременявала. Не съм и казвала аз, сама се досети. Многократно съм се опитвала да повдигна въпроса пред нея - защо поне нещо не пуснат - на което ми се отговаря, че това е божа работа и аз не се закачам повече. При мен е ин витро бременност, никога не съм се дразнела, напротив винаги съм се радвала за другите. Многократно съм си казвала и, че да нямаме деца, аз съм тотално ок с живота си и има много други неща, които мога да правя.

Иначе, аз до сега се следях също при репродуктивния ми, преглед по продължителен от 5 мин. не съм имала и то със събличането. Никога не сме коментирали абослютно нищо и затова с много неща не съм наясно. Включително и не ми каза до кога следи, отидохме да чуем сърце и на излизане от кабинета той ме попита - а ти при кой ще раждаш? Надявам се сега като отида на АГ сега в понеделник да получа някакъв разговор.

# 662
Момичета, май започва да ме хваща гърлото...какво да пия или пръскам😭

Аз стопирам с по 1 т. Инфлуцид на всеки час, така до 3 дни или докато има високо облекчение, после продължавам с 3х1. 15 Мин отстояние от храна. И смуча билкови таблетки от типа на фитолор и хербитусин.

# 663
От сутринта съм на два изстискани лимона с по лъжичка мед,чайове,тантум верде спрей и за смучене пак същото. И мисля да ям пилешка супа в големи количества. Може би и още една таблетка биозин мама ще глътна.Пише,че при вируси и т.н. може да се пият по две.
Свекито тука ми предлага разни други хапчета и пръскала ама като не знае милата,че положението е по-особено...🤣

# 664
Блонди, само да вметна, че май беше питала по-рано, Вит Ц си може по време на бременността, но имай предвид, че действа кръворазреждащо. За мен е плюс, но не знам на теб каква ти е ситуацията Simple Smile бързо оздравяване!

# 665
И аз го имам този симптом с ранното ставане, всеки ден в 7, не мога повече да спя и само се въртя след това.

Аз съм болна и кашлям от повече от седмица. Пия Биозин Мама, Респигард, сироп за кашлица Гринтус, но много бавно се подобрявам. Взех си няколко дена болничен, но мисля да го удължа, няма как да ходя така в офиса.

По темата с прегледите, не съм засичала колко беше първия, но доста неща ми обясниха, пита ме лекаря няколко пъти дали имам въпроси, препоръча ми витамини, обясни ми за основните изследвания. Искаше да кажа дали имам заболявания, дали е първа бременност, за заболявания в семейството.

# 666
Да обясня, че да не изглежда странно - имам бивша съученичка която се казва Симона Анжел и е АГ във Варна. И като прочетох си викам "Света е малък".
Зависи от човека и наградата му. Важното е, да имаш доверие на доктора.
Точно във форума четох за моя репродуктивен - лошо отношение, не си разбира от работата и т.н. А аз останах много доволна.

Явно става дума за един и същ човек. На мен жената на брат ми я препоръча и аз съм доволна засега от кореспонденцията, която водихме, подробно ми е обяснила за прегледа, който ни предстои и още повече за разлика от предната лекарка няма проблем с тригеминалната  ми невралгия и не изглежда уплашена от полипа 😃.

Момичета, май започва да ме хваща гърлото...какво да пия или пръскам😭

За гърло винаги съм ползвала при децата гаргара със сода (бикарбонат) или 100 гр вода с около 40 капки клеева тинктура и също гаргара с лайка. Може да ги редуваш, колкото може по-често. Пий много течности най-добре вода, но гледай да не е студена. Ако имаш проблем с носа си завираш в един съд вода и вътре изсипваш пак сода и така правиш инхалация като гледаш да стоиш над парите поне 10 минути. И бързо оздравяване 🍀!

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 17:43 от Isibel

# 667
Момичета, вие приемате ли пробиотик?

# 668
Аз от днес, биозин мама, иначе естествен пробиотик-туршия и кисело зеле🤣

# 669
Аз не приемам нищо друго освен фолиева киселина. С първата бременност бях питала следващия АГ за витамини и отговорът му беше "не ти трябват никакви витамини, приемът им води до преждевременно стареене на плацентата. Позната също като беше бременна и ѝ казаха, че няма нужда - само ще дебелее от витамините. Не знам дали в действителност е така, но не приемах никакви витамини и се чувствах чудесно с първата бременност. Изследванията бяха супер, единствено се наложи да пия желязо след 6-7 месец мисля, че беше. За тази не знам как ще е. Засега не мисля да приемам нищо допълнително.

# 670
Отидох следобяд в спешното заради кафявото зацапване снощи и всичко е наред с бебето. Най-вероятно зацапването е от фиброма 1.7 см. Голямо облекчение изпитах, в понеделник съм командировка и щеше да ми е притеснено, макар и днес да нямах зацапване.

Относно витамините, аз от днес започнах мултивитамини за бременни Garden of life, Vitamin Code Raw prenatal. Миналата бременност също пих и в 6-7 месец ходих на вливка на желязо Феринжект. За нито едно не съжалявам, нямах никаква липса на витамини и желязо след раждането. Преносих 5 дни и плацентата ми не беше презряла. Също така кърмих и нямах косопад след кърменето, както често се случва. Разбира се всичко е до лична преценка, но за витамините не се доверявам много на АГтата.

# 671
Здравейте! Аз да ви се похваля и оплача след прегледа ми вчера. Според моите изчисления и според поне 5 сайта съм в 11г.с.+3, а според лекарката съм в 12 г.с. Видяхме бебето, спеше, но го събудихме и видях как маха с ръчички и крачета. Притеснявам се от тромбофилия и от ДИК синдром и попитах какви изследвания мога да си направя за да намаля шанса от усложнение, а лекарката грубо ми каза, че това се правило преди забременяване, а не сега и не каза нищо повече. Все пак много ми се иска да направя изследване за тромбофилия, но съм в малък град с 2 лаборатории и не знам, дали правят тук. Имаме Рамус и Клиника, ако някой  знае правят ли такива изследвания ще ми е от полза.Друго, прати ме за фетална морфология при лекар, който изобщо не харесвам. За този,  при който исках да отида наговори един куп лоши неща. Все пак ще отида и при моя избор, но следващия месец.

# 672
Здравейте! Аз да ви се похваля и оплача след прегледа ми вчера. Според моите изчисления и според поне 5 сайта съм в 11г.с.+3, а според лекарката съм в 12 г.с. Видяхме бебето, спеше, но го събудихме и видях как маха с ръчички и крачета. Притеснявам се от тромбофилия и от ДИК синдром и попитах какви изследвания мога да си направя за да намаля шанса от усложнение, а лекарката грубо ми каза, че това се правило преди забременяване, а не сега и не каза нищо повече. Все пак много ми се иска да направя изследване за тромбофилия, но съм в малък град с 2 лаборатории и не знам, дали правят тук. Имаме Рамус и Клиника, ако някой  знае правят ли такива изследвания ще ми е от полза.Друго, прати ме за фетална морфология при лекар, който изобщо не харесвам. За този,  при който исках да отида наговори един куп лоши неща. Все пак ще отида и при моя избор, но следващия месец.

В рамус правят изследвания за тромбофилия. Струва 150 лева, аз си пуснах на своя глава, за да ми е спокойно. Освен тях можеш да си пуснеш и пълна кръвна и пакет коагулация, защото ако има някакви изменение в изследванията за тромбофилия те карат да си пуснеш и тях и да не те бодат много си ги пусни заедно.  След като ги пуснах си направих он лайн консултация с двама хематалози.
Моя съвет е да отидеш при лекаря, който искаш... Не съм запозната АГ-то и морфологията дали са свързани.

# 673
Аз съм с тромбофилия и на 3 седмици пускам изследванията от снимката + ПКК и през едно приложение онлайн правя консултация с хематолог в София.

Аз бих казала, че не е късно да си направиш изследване. Приятелката ми загуби бебето в 6-тия, защото кадърните лекари подценяват много тромбофилията и не я предлагат на майките като изследване. Тя изобщо не знаеше, че я има и след определена възраст може да е сериозен проблем.

# 674
Дрийм, много се радвам, че всичко е наред!
За изследвания за тромбофилия разбира се, че не е късно. Това е една от честите причини за загуби на бременността, но парадоксално по протокол не се изписва преди 2 (или 3?) загуби. Аз изрично си поисках от моя АГ, защото знам за това, и той се учуди, че искам заради начина, по който им е в протоколите, но все пак ми даде направление. Чакам резултати, но по изследванията, които до момента ми пусна, Д-димер е на горна граница и още два показателя излязоха извън норма, и двата с препоръка за последващи изследвания за тромбофилия. Аз не се бях срещала, че баба ми имаше тромбофлебит, тоест имам и някаква генетична предразположеност, и сега леко притеснено си чакам резултатите от изследванията, за да видим има ли нужда от допълнителни мерки. Междувременно се опитвам да си разреждам кръвта с храните, които приемам, и витамини.
За витамините, и аз като Дрийм не се доверявам на АГ-тата. Те си имат протокол и си го следват, но до сега никой не ми е пуснал изследвания да види каква е ситуацията и има ли дефицити. Аз си пуснах на своя глава и постоянно чета / гледам неща по темата, за да предоставя на бебето максимално добри условия за развитие. За момента взимам вит. Ц, вит. Д, вит. Б12, фолат, магнезий, желязо, селен, Омега. Обмислям да включа и калций и цинк по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт