Лещи за очи - 9

• 26 431
  • 351
  •   1
Отговори
# 255
Аз си купих мултифокални лещи от оптика, че не можех да се ориентирам в сайтовете. Гледам, че на опаковката е написано max add +1.25, явно са точно Low. Иначе съм доволна от лещите, не виждам разлика като комфорт на очите и острота на зрението надалеч. Наблизо е доста по-добре от преди. Аз лично само с лещи не виждам наблизо, реално малко ми трябва за да се коригира зрението.

Трябвало е предварително да Ви добавят +0.25D към корекцията за далеч и в двете очи. Щом на лещите Ви пише max add +1.25, вероятно са Air Optix Multifocal или Total30 Multifocal. С тях при добавяне на тези +0.25, зрението за далеч в повечето случаи няма да се развали, но добавката за близо ще е още по-ефективна. В краен случай (ако все още зрението за близо не е приемливо) може да се добави още +0.25 до +0.50 в сферичната стойост на недоминантното око (лекарят/оптометристът знае как да го определи). Ако все още нещо не е достатъчно, върху лещите трябва да се направи т.нар овър рефракция, за да се установи колко е недостатъкът и да се добави/извади от стойността на новата леща. Ако говорим за някой от двата споменати бранда, можете да предоставите този коментар като стъпки в напасването  на очния специалист. Още едно уточнение - винаги се стремим към най-ниската приемлива добавка.

# 256
  • пустинята Гоби
При мен зрението за далеч винаги е компромисно в рамките на нормалното, разбира се, защото съм с астигматизъм, а не ползвам лещи, които го коригират. Напоследък се върнах към очилата, лещите ги взех за проба.

# 257
Препоръчайте ми цветни лещи с диоптър , наситено синьо ! От години нося на Adore, но искам да сменя. Нямат голям избор от сини цветове.

# 258
  • при моите любими
Здравейте, включвам се и аз с няколко въпроса за лещи. Нищо не ми е ясно по темата и затова се надявам тук да ми помогнете. Синът ми е с късогледство ЛО -1,5 и ДО -1, на 14 години е. Тъй като тренира активно и всекидневно футбол, не ползва очила за тренировки, но има желание да слага лещи. Лекарката му препоръча ежедневни. Видях назад в темата линкове с описание, как се слагат и свалят, ще му ги изпратя да ги прочете и разгледа подробно. Моля за съвет каква марка да купим и нужно ли е да са ежедневни или може да вземем и месечни. Какво друго трябва да му осигуря? Контейнери, разтвори,  капки? Надявам се да се научи бързо, как да си ги слага и да са му удобни. Благодаря предварително за помощта.

# 259
  • София
Сина ми тренира футбол и наси лещи месечни. Използваше Биофинити ,но мина на Тотал 30. Много са му удобни и не е имал проблем. Контейнер и разтвор купувам в комплект,контейнера си идва безплатно към разтвора. Капки не се е налагало да използва до този момент ,вече 2 г.Той също е с късогледство,но с по- висок диоптер.

# 260
  • при моите любими
Благодаря ти Димяни. И аз от прочетеното се насочих към Тотал 30. Офталмологът препоръча Биофинити, но прочетох негативните ви мнения в последно време. Към кой сайт да се насоча за поръчка и дали има някъде в момента код за намаление или промоция?

# 261
  • В полите на Пирин планина
Аз нося лещи и поръчвам от alensa.bg. Имат периодично кодове за отстъпка, просто трябва да се следи.

Според мен ежедневни лещи ще са по-удобни.

# 262
  • София
Аз поръчвам от lensin.bg. Ако направите поръчка преди 16,00 часа ,изпращат още в същия ден.
Лещите на Биофинити са хубави,той носеше първо тях,но започнаха да идват с дефект и се ориентирахме към Тотал 30. С тях не е имало проблем до сега. При всяка поръчка ми изпращат код за 5% отстъпка. Правих няколко пъти рекламация на Биофинити и ми изпращаха безплатна леща няколко пъти при проблем. Много коректни са!

# 263
Аленса, лещи.бг също са ми пращали нови лещи при дефект(особено с Биофинити се случваше).

# 264
  • София
От лещи.бг имах мейл тези дни за 10 лв намаление и го ползвах. Но мисля всеки може:

"Отстъпката е валидна само до 1. 4. 2025 за поръчки над 70 лв.
Отстъпката се изчислява от първоначалните цени на продуктите.
За да получите тази отстъпка, щракнете върху която и да е връзка в този имейл или въведете код за отстъпка MONEY10 във вашата пазарска кошница".

От сайтовете е изгодно да се купуват лещи по повече бройки, но при положение, че ще носи за първи път, не е ли по-добре да вземете от аптека по 1 бр, за да видите дали ще му паснат? До края на март има намаление в Joy и Grandoptics - 40%.(и пак излизат по-скъпо/бр, но видях, че е с разл диоптри и от сайт трябва да купите по 3 от вид) Все пак има някакво значение и конкретното око/леща. Ето тук доста се пише за преориентиране от Биофинити, а аз например ги нося от близо 10 г и не сменям. Много са ми удобни. Но както прецените. Аз нямам опит с връщане. Някои споделят, че след проба, ако не паснат, връщат неизползваните лещи и им връщат пари.

# 265
  • София
Освен това е добре да има кой да му покаже как се слагат и махат. Спомням си колко трудно беше махането докато свикна. А дъщеря ми дори спа с лещи, защото не успя да ги махне.

# 266
Освен това е добре да има кой да му покаже как се слагат и махат. Спомням си колко трудно беше махането докато свикна. А дъщеря ми дори спа с лещи, защото не успя да ги махне.
Това е и моя съвет. И на мен ми беше трудно махането. Изчислението на диоптъра на лещите също е добре да се направи от лекар. Моите лещи бяха с два диоптъра по-малко от очилата. С този малък диоптър незнам дали има смисъл от лещите.

# 267
  • пустинята Гоби
Има разбира се, сестра ми е с по-малък диоптър и носи лещи. Стандартно диоптъра на лещите е с минимална разлика от очилата. Аз за пръв път чувам за разлика от два диоптъра.

# 268
  • при моите любими
Благодаря ви момичета за помощта. Разбира се, че са предписани от лекар. Ходи всяка година, има промяна 0.5 нагоре на всяко око. Реалният диоптър е малко по-висок от това, което написах. Това са лещите изписани по рецепта, които трябва да вземем. Ще правим и нови очила. Той си ходи с тях, но за спорт иска лещи да пробва. Може наистина да отидем до някоя оптика да разпитаме на място за тестови. Не знам дали ще се съгласят там да му покажат как се слагат и махат. Аз няма как да му помогна, защото не нося лещи и около нас нямаме такива познати.

# 269
  • пустинята Гоби
В оптиките има лекари, така че като ходите да правите очилата, може да се консултирате с такъв дали може да помогне с лещите. Ако младежа е търпелив и мотивиран, ще станат нещата, не е ядрена физика, много деца носят такива.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 22:44 от 🌹 Mimi Rose 🌹

Общи условия

Активация на акаунт