Лещи за очи - 9

• 26 437
  • 351
  •   1
Отговори
# 240
Много благодаря! Още утре ще поръчам други, защото тези ги нося поне по 9 часа на ден, много добре виждам с тях, с всякакви други няма такава острота при един и същи диоптър. Само Тотал 30 не съм пробвала всъщност, а имам спомен, че тук някой писа положителен отзив за тях.

# 241
Аз през годините съм пробвала всякакви лещи, някои се късат много бързо, с други виждах размазано. И аз нося хидрогелни лещи, с високо водно съдържание но ниска кислородна пропускливост. Знам рисковете, не се притеснявам, както казах 33 години нося лещи, старая се да ги нося под 12 часа на ден и никога, дори за пет минути не спя с тях. Почиствам ги след сваляне, изплаквам ги с физиологичен разтвор преди слагане.
Васкуларизацията не ме притеснява особено, тя е по периферията на роговицата и не е значителна. Аз не съм и очаквала очите ми да са в цветущо състояние след толкова години носене на лещи.
Не обичам да нося очила, измъчвам се. Все едно да ходя на високи токчета вместо да нося маратонки.
Очната лекарка ми препоръча да нося еднодневни лещи. Ама то много пари на месец, не ми се дават.
Може би ще пробвам силикон-хидрогелните на Biofinity, да видим как ще се държат.

# 242
За мен Биофинити бяха удобни, но виждах зле.

# 243
  • София
Здравейте, досега винаги разликата между очила и лещи ми е била - 0.25. Скоро бях на преглед и ми предписаха очила с нови диоптри, различни за двете очи и лещи с 0,50 по-малко за всяко око. Дали е ок да е толкова при късогледство? Колебая се да приема лекарското предписание и защото това  би означавало на едното око да продължа с досегашния диоптър.  А изрично ме прегледа и с лещите и се видя на таблото, че са ми слаби и не виждах 1.0 с тях.

# 244
Здравейте, досега винаги разликата между очила и лещи ми е била - 0.25. Скоро бях на преглед и ми предписаха очила с нови диоптри, различни за двете очи и лещи с 0,50 по-малко за всяко око. Дали е ок да е толкова при късогледство? Колебая се да приема лекарското предписание и защото това  би означавало на едното око да продължа с досегашния диоптър.  А изрично ме прегледа и с лещите и се видя на таблото, че са ми слаби и не виждах 1.0 с тях.

С какви диоптри сте?

# 245
  • София
Бях с очила -4,00 и лещи -3,75. Сега са ми изписани очила с ДО -4,25 и ЛО -4,50. А за лещите с по половин диоптър по-малко.

# 246
И на мен за високи диоптри ми изписват 0.50 надолу.

# 247
Моля дайте съвет, с кои лещи да заменя Biofinity? Ползвам ги над година и нещо и не са ми ок. Диоптъра ми е -2.50.
Мнения имате ли за Gelone? Благодаря.

# 248
Аз ги замених с Total 30 на Alcon.
Добре ми паснаха.

https://www.alensa.bg/total30-3-leshti

# 249
Аз ги замених с Total 30 на Alcon.
Добре ми паснаха.

https://www.alensa.bg/total30-3-leshti

Точно тези лещи тук ги получавате с подарък - 4-та леща: https://lensin.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0% … 8/total-30-3-pack

# 250
Поръчах ги. Точно от тук, но промоцията 6+2

# 251
A някой знае ли на тези лещи, но мултифокалните, добавките за какъв диапазон са? Няма ги описани, а само low, med, height.

# 252
A някой знае ли на тези лещи, но мултифокалните, добавките за какъв диапазон са? Няма ги описани, а само low, med, height.
Low, Med и High са съответно - Low - до 1.25; Med - до 2.00; High - до 2.50. Обаче при мултифокалните лещи е задължително напасването от контактолог. Да се следва рецептата чисто математически, не работи. Има някои "настройки", които тябва да се вземат предвид. Иначе е проба - грешка. В понеделник позвънете на 0878 200 744. Това е телефон на Lensin.bg. Продуктовият консултант ще Ви обясни подробно.

# 253
  • София
Има и лещи, които са с различни стойности на добавката от цитираната по-горе. Но обикновено си е описано. Обаче наистина е добре да се напаснат от контактолог.

# 254
  • пустинята Гоби
Аз си купих мултифокални лещи от оптика, че не можех да се ориентирам в сайтовете. Гледам, че на опаковката е написано max add +1.25, явно са точно Low. Иначе съм доволна от лещите, не виждам разлика като комфорт на очите и острота на зрението надалеч. Наблизо е доста по-добре от преди. Аз лично само с лещи не виждам наблизо, реално малко ми трябва за да се коригира зрението.

Общи условия

Активация на акаунт