Лещи за очи - 9

• 29 598
  • 410
  •   1
Отговори
# 390
А поставянето и махането на лещи, наистина ли е толкова трудно? С хигиената проблем няма да имам, но поставянето и махането малко ме притеснява, а и на близо, както трудно виждам, не знам дали ще се справя, а много ми се иска!
Аз нося лещи от 10 години.Помня много ясно, че първите пъти ми беше малка трудно,но свикнах.
И аз четох такива отзиви, че трудно се свиквало, та затова попитах, малко се притеснявам, но след 10 дни мисля да отида да си купя, много ми се иска да свикна, пък ако не свикна, пак ще трябва да си нося очилата 🙄🙄

# 391
За 1 път имах голяма “драма” със слагане и махане, но бързо се свиква.Така че не е нищо, с което човек не може да се справи.Нося лещи вече 8г.

# 392
Навремето имаше кабинети за обучение за слагане и сваляне на лещите. Докато не преминах през такъв кабинет свалянето на лещите ми беше трудно. После можех като по филмите, в тоалетната, на тъмно да ги слагам и махам. И така близо 30 години.

# 393
  • пустинята Гоби
Сега има дневни лещи, лесно е човек да се упражнява, едно време беше голяма драма да не си затриеш лещата. Изобщо не тръгвайте с нагласата, че трудно се свиква, а с тази, че искате да носите лещи.

# 394

Аз купувам от тук. 35 лещи са, на всяка поръчка имам 5% и ми ги доставят безплатно до бокс кутия до нас за 2 дни.https://lensin.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0% … s-total-1-30-pack

От amazon.de с опция Subscribe and save последно миналата седмица получих 90 бр. Total1 за 67 евро. Доставка до бълг. адрес. С такса доставка и отстъпката това е крайната цена за мен. Може да изберете интервал, през който да получавате лещите автоматично, както и да го променяте във времето или да се откажете.

Тук с отстъпката цената ще е 77 Евро, но лещите са 100 вместо 90 и идват на другия ден: https://lensin.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0% … s-total-1-90-pack

# 395
  • Русе
Първите два три опита беше жив ужас за мен и то свалянето най-вече.  Но след това с придобиването на опита си стана елементарна рутина. Просто да надвия инстинкта си за самосъхранение и да си бръкна в окото беше доста сложно.

# 396
Здравейте, аз съм с + и - на двете очи.
Нося диоптрични лещи от 10 години, едномесечни.
Използвам Air Optix Aqua Hydraglade от няколко години вече и съм доволна.
Овлажняват ми очите достатъчно, за разлика от Biofinity, които залепваха за окото след много дълго носене и трудно ги свалях.
Обикновено си поръчвам лещите от Лентиамо, но сега реших да поръчам от Lensin.bg.
Използвам разтвора ReNu в момента, като преди това съм използвала различни видове.
Последните разтвори бяха Avizore Unique Sensitive (обмислям да се върна към него) и друг (чуждестранен).
След като си сложа лещите сега,  усещам дискомфорт в дясната леща.
Промих с разтвора и проверих дали не съм я обърнала, за да ми дразни, но не е това.
На какво може да се дължи? Дали самата леща е дефектна?
С лявата нямам абсолютно никакъв проблем.
Също така, нормално ли е да се образуват гурлички след сън или след слагане на лещите? Понякога има и лека слуз във вътрешния ъгъл на окото.
Очите ми са напълно здрави, редовно си правя прегледи.
Имам чувствителни очи и дори слънчевата светлина много ми дразни, не мога без слънчеви очила навън.
Също така и все повече се замислям за лазерна корекция, но ме е страх, че нещо може да се обърка.
От друга страна ми омръзна постоянното сваляне, промиване, слагане.
Чисто финанасово е и немалък разход, който може да изчезне.

# 397
  • В полите на Пирин планина
Може лещата да се е повредила - понякога не е видимо за окото - и затова да дращи, съответно окото да отделя секрет, заради дразненето. Аз бих я заменила.
За лазерната корекция не знам какво да кажа, освен, че и самата операция не е особено евтина.

# 398
Дали е вярно, че лазерната корекция на — ускорява развитието на + ?

# 399
Направете си обстоен преглед. Това, че слънцето ви дразни и постоянно носите слънчеви очила не е добре. Ако можех да върна времето назад бих носила очила, а не лещи.

# 400
Е то зависи колко диоптъра трябва да се преодолеят. При високи се връщат част. Имам позната, която беше с голям + като мен и се оперира. Ами върнаха й се диоптри + очите й станаха мега чувствителни.
Аз нося лещи от 20+ години, направо съм 1/2 човек без тях.

# 401
При мен лявото око постоянно се дразни от лещата, пробвала съм различни.Не знам на какво се дължи.

# 402
zenata носих лещи 30 г, диоптрите ми бяха големи минусови и на двете очи
С поставянето на ВОЛ са коригирани колкото може/ за мен доста/.Проблемът следствие на носенето на лещите е друг и започна с дразнене от слънцето.

# 403
Е то зависи колко диоптъра трябва да се преодолеят. При високи се връщат част. Имам позната, която беше с голям + като мен и се оперира. Ами върнаха й се диоптри + очите й станаха мега чувствителни.
Аз нося лещи от 20+ години, направо съм 1/2 човек без тях.

Не знам дали е така, но преди десет дена бях на преглед и попитах доктора - видях че носи очила  / попитах заради сина ми, който е с късогледство/, та попитах доктора защо не се е оперирал, а носи очила. Младичък беше. Каза че той е с далекогледство и при него операциите не са препоръчителни в смисъл нямало много подобрение. Обясни нещо там с формата на ретината ли беше, ще излъжа. Разбрах че операциите са добри само за късогледство тоест. Поне според този лекар де. Не искам да обобщавам и обърквам.

# 404
Лазерната корекция не се препоръчва за млади хора. Ако след време се наложи хирургична корекция в т.ч поставяне на вътреочни лещи са възможни усложнения. И за опериращия лекар е по-трудно и изхода от операцията може да не е очаквания от пациента.

Общи условия

Активация на акаунт