Лещи за очи - 9

• 26 454
  • 351
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Някой с отзиви за разтвор Solunate multi-purpose? Двоумя се дали да рискувам с него или да продължавам с ReNu.
Може би съм щастливка и рядко имам проблеми откъм чувствителност на очите, но разлика не почувствах. Но аз и с различните марки лещи нямам проблем.

# 211
Благодаря за отговора, аз само с ОPTI-FREE не успях да се спогодя в годините назад.

# 212
  • София

Отстъпката е валидна само до 11. 2. 2025.

код EyeDrops10 - 10%

# 213
Здравейте.

Преспиването с контактни лещи може да представлява сериозен риск за здравето на очите. В тази кратка статия е обяснено защо е добре да сваляте лещите си преди сън:

https://lensin.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/moga-li-da-spq-s-leshti

# 214
  • пустинята Гоби
По принцип спането с лещи е изключително некомфортно, след което очите смъдят. Веднъж, два пъти за 25 години ми се е случвало да спя с тях, по погрешка и от опит знам, че е ужасно. Чак се чудя кой си ляга с лещите, че чак и статия да пишат.

# 215
  • Русе
Аз редовно заспивам с тях, но става въпрос за дневна дрямка.
За нощен съм не съм допускала. Преди години след един нощен полет и после спане в автобуса, лещите така ме дращиха и всичко бе замъглено, че винаги ще го помня.

# 216
  • софия
По принцип спането с лещи е изключително некомфортно, след което очите смъдят. Веднъж, два пъти за 25 години ми се е случвало да спя с тях, по погрешка и от опит знам, че е ужасно. Чак се чудя кой си ляга с лещите, че чак и статия да пишат.
Е и аз съм задрямвала, за по час след обяд, ама после веднага капките Blush
Но, понеже се чудите кой спи с леши, има такива day & night на Alcon.  Пише, че може да се спи  с тях и даже да не се вадят, май 7 дни ли, не си спомням точно колко бяха. Макар, че съм ги носила, все пак не съм спала, нощем

# 217

Около 20% от хората в България, които носят контактни лещи, все още спят с тях. Някои по над седмица. Има дори такива, които не свалят лещите си по 30 дни. При терапевтичните лещи е оправдано, но при останалите е остатъчен навик от миналото. Данните ми са от база с над 15 000 човека, носещи контактни лещи.
Затова е написана статията.
Все още един на всеки 5 човека смята за нормално да спи с лещи, без това да е наистина необходимо.

Относно лещите Air Optix Night & Day на Alcon, много офталмолози ги използват за терапевтични лещи - като превръзка за роговицата след наранявания или хирургични интервенции. Идеята на тази леща е да има най-високата възможна кислородна преносимост във всичките си зони, за да не вреди дори на хора, които нямат избор и трябва да носят терапевтични лещи в продължение на дълги периоди.
Преспиването с лещи без реална нужда е вреден каприз и горната статия е насочена точно към хора, които все още не могат да се отърват от него.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 18:40 от I know about lenses

# 218
Роговицата на двете ми очи се оказа наранена от лещи, без да съм спала с тях. От 13 годишна до 45 г носих лещи, сега лекувам последствията.

# 219
  • пустинята Гоби
А симптоми през това време имала ли си?

# 220
Симптом беше дразненето от слънцето през лятото.  Слагах слънчеви очила и всичко беше наред. В един момент при изследване за операция за вътреочна леща се оказа,  че роговицата ми е с неравна повърхност и оттам неправилно пречупване на светлината, което се проявява с дразнене от слънцето и с годините по-неясен образ.

# 221
Ако се прави ежегоден преглед при офталмолог, рисковете от носене на лещи намаляват. Всеки случай е индивидуален.

# 222
  • софия
Симптом беше дразненето от слънцето през лятото.  Слагах слънчеви очила и всичко беше наред. В един момент при изследване за операция за вътреочна леща се оказа,  че роговицата ми е с неравна повърхност и оттам неправилно пречупване на светлината, което се проявява с дразнене от слънцето и с годините по-неясен образ.
За съжаление, често ми се е случвало. Веднага хващам симптомите и тичам при любимия офталмолог. Имаме си  отработена схема на лечение , която продължава 2 седмици.
Голяма мъка е през това време с лещи. По принцип в такива случаи лещи не се носят, но аз не мога без тях и минавам на еднодневни.
А не знам дали има връзка с това , че пия добавки за очи, но скоро не се е случвало.

# 223
Аз също съм ходила на прегледи. Всичко се видя при допълнителни изследвания.

# 224
  • софия
Какви?

Общи условия

Активация на акаунт