Карнавал и други страсти "на национално ниво". НЕМСКА тема 247

• 25 993
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • в сърцето на един мъж...
О, Пипи, много готино Simple Smile Аз съм в болнични и пропуснах тая година. Моята шефка не е фен на карнавала.
Аз съм позабравила подробности, сега питах мм. Районирането било за основното училище, но гимназиите, понеже са препълнени, гледат да събират ученици от района по местоживеене. Колко голям е, обаче не мога да кажа. При нас беше важен успеха, препоръката на учителката не са я искали.

# 151
На последната родителска среща имаше въпрос относно разстоянието адресна регистрация - гимназия и споменаха 2,5 км максимум, но и самите представители на съответните училища не бяха съвсем сигурни. Дъщеря ми снощи подхвърли, че тя имала най-голям шанс от приятелките ѝ понеже живеела на трамвайната спирка 😅, коментирали го  децата помежду си, но не знам колко сериозно да го приемам. Едното училище е на 1,5 км от нас, другото на 2,3 км. На самия сайт на едната гимназия е упоменат Wohnort-а като предимство понеже напливът е голям, след това споменават да се изтъкнат съществените причини за прием на детето във въпросната гимназия в мотивационното писмо.
Пипи, разкошен е клоунът. 🤩

# 152
  • Germany
Местоживеенето е важно при нас, препоръки не са искали. Мьос, в нашата провинция няма вече задължителни препоръки и доколкото знам не могат официално да откажат заради препоръка. На наши приятели им отказаха преди време прием в друг град, защото имат гимназия и в техният.

# 153
  • Germany
Нани и по наше време така пишеше за гимназиите, но аз лично не съм чула дете да не е прието, където иска. Не сме имали мотивационни писма. Но просто заради удобството на самото дете е удобно да учи някъде в района си. Все пак градът е голям, движението е натоварено, задръствания сутрин,  трудно е за петокласник да смени два, три транспорта. Препоръки нямаше при нас, да учителката те насочва, но всичко се решава от оценките все пак.

Ако не е тайна, коя е гимназията с голям наплив и мотивационно писмо, че ми стана интересно 😉

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 12:45 от PeaPink

# 154
Местоживеенето е от значение за тях за да може детето да има бърз достъп дори когато отпадат часове или има извънучилищни занимания . Ако например изка взима участие в Rückenwind програма и не може да си стига н аобяд в къщи ще трябва , особено при отпаднали последни часове , да чака на двора. Също в едната от гимназиите на децата , която е по събирателна от повече отдалечени общини и където много деца ги карат с кола от 14 - 15 км . където няма директен транспорт - жителите от околните къщи са се оплакали от трафик и паркиране около училището. А и е по-лесно децата да се събират в къщи за някои проекти или други контакти , ако живеят близо.
nani_net* вие си напишете вашите изисквания и то кратко, никой няма да чете чаршафи , и всичко ще е наред и най-добре за детето. Според мен. Успех.

# 155
Нямам представа дали напливът е голям, но доста деца от нейния и съседния клас искат това училище. Дали защото е наблизо, дали защото е добро училище… Чувствам се като в небрано лозе понеже не съм наясно има ли шанс и такива случаи да не те приемат в желаната гимназия. В нашия район едни от най-предпочитаните гимназии са Pestalozzi, Luisengymnasium, St. Anna и Asam-Gymnasium.

# 156
Знам, Мони. Но в по-желаните гимназии взимат препоръката с голямо внимание и при липса на такава евентуално отказват прием под друг предлог, като например местоживеене. Имаме съседка гимназиална учителка, доста е бъбрива Simple Smile

# 157
Да го преразкажа това интервю, скачащо във хиляди посоки, и то с няколко изречения не мога.Stuck Out Tongue Winking Eye
 Гледах го с превод на английски, но ми се щеше да го чуя на руски. Тонът, специфичните словосъчетания на езика биха носили повече информация от монотонен, макар и точен превод.
Интересно е интервюто и според мен трябва да се чуе от нас, живелите в тоталитарна система, зараждаща се демокрация и не знам как да нарека днешния строй… Ще го класифицират правнуците ни.
Който се интересува да побърза, че бързичко ще го свалят от мрежите чувам. 🤭

# 158
  • Germany
Аха, по в централната част са училищата, може би затова чак пък такъв наплив имат. Ние сме малко извън този кръг, въпреки че  нашето училище започна, като малко и компактно, а с всяка изминала година има все повече нови класове за петокласниците. Но нека да има деца. Успех Нани, вярвам че ще я приемат в училището, което си изберете👍

# 159
Absolute truth на мен ми прилича на Време разделно.
Хората са много поляризирани и се прескачат граници.
Четохте ли за редакторката на SZ , изчезнала е след целия моб и е оставила прощално писмо. Сега я търсят. Дано я намерят и дано е добре.

# 160
Мотивационно писмо за гимназия… бррр. Че то вече на много места даже за работа не искат.

Аз като гледам в класа на моето някои деца хич не са за гимназия. Що дирят там, не знам?! Rolling Eyes Никаква мотивация за учене, нищо. А уж с препоръки беше преди 3-4 години.

Pipi_, много готин клоун!

nani_net*, не вярвам в нито една от желаните гимназии да не приемат детето. Късмет! Flowers Four Leaf Clover

Берлинери не обичам, обаче бих хапнала хубав еклер.

# 161
  • Немция
Синьо, за теб тогава един друг, маскиран, Берлинер. Smile
С ванилово-яйчен леко алкохолен крем.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 13:48 от Бибит

# 162
О, данке! Grinning Иначе така ги обичам еклерите – с бял ванилов крем и без шоколад. (Не съм добре, харесвам нещо без шоколад! Joy)

# 163
Ох, Бибит! Heart Eyes
Минавам покрай бекерай със затворени очи. Не ми се полагат никакви такива екстри, че килата ми за сваляне станаха повече от 5!!!

# 164
Мен се опитва да ме събори някакъв вирус и по повода си пуснах един любим скеч да се посмея  (Virus im Anzug): https://m.youtube.com/watch?v=L3oxD61kKgg&pp=ygUOdmlydXMgaW0gYW56dWc%3D.

Общи условия

Активация на акаунт