Карнавал и други страсти "на национално ниво". НЕМСКА тема 247

• 25 995
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Толкова да ми е далечно това...днес от колегите разбрах, че било фашинг-машинг. Аз си имам градина бе Grinning

Според ветер.ком при мен щяло да вали безкрайно, чак до средата на март. Къде да се оплача? Искам вече слънчице, морски вятър и бакфиш.

# 181
Как така се маскирахте в темата?

# 182
С различно екранно име и аватар за няколко дни.

# 183
Dr. Cocktail,
На карнавал сме само аз и ти. Другите градинки копаят.
Наздраве и Helau или при вас беше Alaaf!

# 184
  • Немция
Днес нямахме възможност да се влеем в карнавала в района ни, така че и грам алкохол не тече във вените ми. Grin

Дени, как дъщеря ти се включи в карнавалния клуб, чрез приятелки ли?

Коктейлски, добре, че са ти махнали хоум офиса, че да празнуваш с колеги. Wink

Спомням си форумското маскиране, беше забавно. Аз все не намирах време за това. Grin

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 19:50 от Бибит

# 185
Бибит,
Не. При едно от детските карнавални събития дъщеря ми поиска да танцува такива танци. Аз се разтърсих по Интернет и питах, къде имат прием. Така стана.

# 186
Tanzmariechen? Това е яко. Изисква солидна физическа подготовка. Скоро детето гледаше някакво предаване по темата и аз хвърлях по едно око. Децата тренираха много сериозно. Това си е направо акробатика. Само дето накрая за представлението ги гримираха от ужасно, по-ужасно.

# 187
При нас няма много акробатика. Повече подскоци и танци. В шоутанца има едно- две  повдигания на по-дребните танцьорки. Важното е, че всички се забавляват, докато танцуват.

# 188
Нямам представа дали напливът е голям, но доста деца от нейния и съседния клас искат това училище. Дали защото е наблизо, дали защото е добро училище… Чувствам се като в небрано лозе понеже не съм наясно има ли шанс и такива случаи да не те приемат в желаната гимназия. В нашия район едни от най-предпочитаните гимназии са Pestalozzi, Luisengymnasium, St. Anna и Asam-Gymnasium.

Първите 3 гимназии са с доста добри отзиви. Втората е само за момичета, или ?
За Pestalozzi знам, че зависи доста от класния ръководител на който се попадне.
Преди години St. Anna беше една от най-добрите в града-много бяха отворени към деца от всички държави, народности и т.н....

Във всички от споменатите у-ща има Elterninformationsabend, и ден на отворените врати, които започват сега от средата на февруари, където родителите и децата могат добре да се ориентират и решат. Споменатите у-ща са от двата вида които са в града, така че отидете и детето да види къде ще му хареса най-много- и дали иска да е само езиково училището, или природно.

# 189
С различно екранно име и аватар за няколко дни.
Ехааа 😄
Кака ви Рейна утре ще ходи да събира шоколади бре.

# 190
Алааф 🍺🍩🍡🍻 и наздраве! Де що има повод , да са празнувааа!!!

Попаднах сутринта на фашинг-партито от ДГ на дребито, понеже го заведох по-късно: не мога да опиша страхотното впечатление - музика, танци с дребитата в кръг, за по-големите дребита и деца направили  малки bewegungslandschaft-и в ъглите на халето, всички възпитателки услихнати и (малко или много) маскирани!
Респект - как възпитателките са издържари деня след партито. (Казах им го) Мойто дете - изморено,  с нарисувано лице и във възторг.
Един баща , като взимаше наговото, каза: "Доведох я Снежанка, взимам сега Вампирка!" 🤣
Покрай ДГ и емоцията се чувствам все едно аз съм била на парти 💗

# 191
И нашите днес дойдоха маскирани - пчелички Мая, принцеси, еднорози, пеперудки, пожарникари и полицаи. Супер сладки бяха! Heartbeat Пяхме, танцувахме, хапнаха крапфени. Не съм голям фен на карнавала, но наистина е приятна емоция.

# 192
  • Немция
Емоцията наистина е заразна.
Мъжът ми днес е решил как би се облякъл за карнавал (макар че не си пада по маскиране), след като видял една персона в магазина, облечена като Кинг Конг. След като сложила маймунската глава, решил за себе си, че това е неговият костюм на всички времена. Laughing

Рейна, как така утре ще събираш шоколади?

# 193
Бибит, всеки път кат ги видя тия от снимката на темата, ми се струва, че това сме ние и празнуваме фашинг заедно! (...и поглеждам тайно в огледалото.. ) 🙃
Да, Рейна, кажи къде е шествието, да дойдем и ние! Да ти помогнем за шоколади и бонбони, да не се товариш.. Приятел в нужда се познава 🍫🍭🍬

# 194
Дени супер сте си намерили весела компания. Много сте идейни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт