Карнавал и други страсти "на национално ниво". НЕМСКА тема 247

• 26 009
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Каква тенденция , момичета? В житницата на Европа се сипят бомби с уранови заряди , купища други бомби с какви ли не заряди, взривяват се какви ли не машини задвижвани не електро и всичкото масло, гориво отива в земята, взривяват се газопроводи, рафинерии, потопяват се кораби (повод за голяма гордост и новини) , рушат се язовирни стени с ужасни последици и замърсяване ...
А ние подир децата - не яж харибо ами си направи една питка или си хвани риба - много природно! Ние се тровим сами и си замърсяваме сами с разни тъпи войни и се избиваме като че не сме в 21 век. А напоследък само се повтаря böse този ,böse  онзи , Achse des Bösen ... вече векове назад ли се върнахме в разни тъмни и диви епохи? Забравихме ли речника на 21 век?
А само преди няколко дена танкера пред Тринидад и замърсяването което причини ?
А ние си пишем кой изял един берлинер и топка сладолед ...

Ето няколко четива намерих, за който не му се търси . https://verfassungsblog.de/die-umwelt-als-ein-vergessenes-kriegs … 4den%20verursacht.
Скрит текст:
Der Krieg in der Ukraine zeigt aktuell, welchen Schaden die Umwelt, beispielsweise Feuchtgebiete und Tiere, durch Kampfhandlungen nehmen. Die Beschädigung und Zerstörung von Fabriken führt zu Umweltverschmutzungen und Verseuchungen und Angriffe im Umfeld von Kernkraftwerken können weitreichende Folgen für Menschen und die Umwelt haben. Auch der Konflikt in Gaza verdeutlicht, dass urbane Kriegsführung Umweltschäden verursacht. Letztendlich kann der Schutz der Zivilbevölkerung nicht ohne den Schutz der Umwelt gedacht werden. Ohne eine ansatzweise intakte Umwelt sind kriegsbedingte Gebietsgewinne wenig wert, und auch das Überleben der Bevölkerung nach Kriegsende wird mit verseuchter Fauna und Flora nur schwer zu gewährleisten sein. Umso erstaunlicher ist es, dass trotz der Präsenz des Themas in den Medien weder die Bundesregierung noch die Mitglieder des Deutschen Bundestags Bemühungen unternommen haben, § 11 Abs. 3 VStGB in die Reform mit einzubeziehen. Dabei sind einige Reformansätze niedrigschwellig umsetzbar.

И какво правим ние? Строим нов завод за оръжия. Полагаме първи камък. Важно все пак е да не ползваме парното в къщи и да не светим с лампата. Това компенсира всичко.
А това https://www.zdf.de/nachrichten/politik/ausland/plastikmuell-expo … tschland-100.html . И там в реките и в морето ?
Кой живее здравословно , че изобщо не ми е ясно ?

# 241
  • Germany
Аз пък пия синьо лате понякога😎 Butterfly pea flower tea powder е една приятна алтернатива да си направиш синя напитка или син мъфин. И зелено лате с матча пия, да не каже Бела, че пренебрегвам зеленото.
Преди две години някъде, детето искаше да опитваме някаква си синя Фанта с изненадващ вкус. Наистина беше изненадващ, по гадно нещо не бяхме пили 😀

# 242
Бибит, не мога да отговарям за това, какво други хора смятат за здравословно и в какви крайности залитат. 

Аз лично съм обяснила отдавна на детето кое е Храна и кое не. Мен никога няма да ме видите да пия с него синьо безалкохолно, защото даже не бих близнала такова нещо. Ако много иска да опита, да си опитва сам. Иначе вкъщи мога да му направя нещо синьо и полезно. Червеното зеле боядисва супер. Grin

За съжаление не е хич лесно да се осъзнаеш като възрастен и да си промениш начина на живот. Имам дружка, което е дебела от дете. Цял живот диети, лишения, терзания… Много хора си мислят, че дебелите просто трябва да спрат да се тъпчат с храна и ще отслабнат. За съжаление не е точно така. Нарушени са метаболизмът, хормоналният баланс, чревната флора… и кой знае още какво. На нея чак напоследък започнаха да ѝ се получават нещата след като си излекува щитовидната жлеза и спря с разни фастове и подобни издевателства.

Аз лично ще се радвам всички деца да имат шанса да растат здрави. Бих подкрепила всякакви инициативи за artgerecht хранене в ДГ и училищата, въпреки че не ме засяга пряко. Здрави деца = здрави възрастни. Дебели и болни деца = дебели и болни възрасти. Не ми е все едно в какво общество живея.

# 243
...
Аз лично ще се радвам всички деца да имат шанса да растат здрави. Бих подкрепила всякакви инициативи за artgerecht хранене в ДГ и училищата, въпреки че не ме засяга пряко. Здрави деца = здрави възрастни. Дебели и болни деца = дебели и болни възрасти. Не ми е все едно в какво общество живея.
Ако общество се обобщава само с начин на хранене .
Много лесно би било.

# 244
bella-ciao, говорех за едно конкретно нещо. Недей да вадиш думи от контекста.

# 245
Cиньo това може да е така
...Масово хранителната култура е много ниска, много. Sad
Но това вече не е умерено и за мен е прекалено . Колкото и да чувстваш темата си правилна и да се чувстваш по-разумен и разбиращ в дадена облат ... не си в правото си да определяш живота на другите , не и с агресия.
... Обаче за децата ми е жал. Като видя в селското ни Реве невръстно хлапе с пакет Харибо отворен още преди касата (редовно виждам, а не ходя толкова често) и ми иде да тресна с нещо родителите по главата.

# 246
Да не мислиш, че тя верно би треснала някой??
Да, важно е да растат здрави децата, да могат да опитат разни храни/напитки, да знаят за полезни/вредни и да имат мнение.
Тези деца (повтарям се) ще работят дълго, ще ни плащат пенсиите (генерационенфертраг), ще са колеги и приятели на наште деца, ще правят политика и изкуство..Нека растат здрави. Иначе ние няма да се доредим до лекаря един ден, ако  те - млади, млади с хронични заболявания - са в чакалнята. Образно казано.

И не, никой не е краен тук. Просто някои не прочетоха или бяха в лошо настроение вчера.

# 247
Ида всеки може да си каже мнението , но целта да е  превъзпитанието на възрастни хора , за да можели децата им да ни работят за пенсиите и да ни пфлегват ... не виждам какво недоразбрах, няколко пъти го написа.
И също така ми се струва неправилно да се стига до крайни негативни емоции , което също не е здравословно ама хич , за много частично ограничени аспекти на една голяма тема и тя е здравословен начин на живот на тази планета и то във време в което сами правим тази планета на една боклучийска и токсична кофа , и то само с една цел ... коя наципоналност щяла да има контрола над някакви парчета земя, как щели да се казват те и кой какво щял да експлоатира от там ... Като уж експлоатирането нямало вече да се прави, да не замърсяваме ... Както баба ми казваше - да му кажеш чуш и ще тръгне .
И изобщо в цялата тази ситуация да си трови някой нервите и да се зарежда негативно заради някакъв берлинер или цвета на топка сладолед ...
И както и да е само не съм съгласна  да се вкарам в разни масовки , екипировки, превъзпитание , маршове и подобни.
Но айде да ви оставям вече , че след малко ще заминавам да карам здравословно ски и да ям нездравословно австриска кухня Simple Smile

# 248
Според мен е полезно да ти се изпълни мечтата като дете да изядеш 3 пакета харибо наведнъж - толкова ще ти е зле, че няма да го забравиш никога. Grin

# 249
  • Немция
Bella, ваканция ли имат учениците?
При нас са на училище. 2 свободни покрай карнавала и туй то.

Моите не са склонни да изядат големи количества желирани бонбони, макар че си падат по тях.
Едно време у нас идваше приятелче на големия, което покрай Хелоуин беше в състояние да погълне невероятни количества сладости. Не знам дали детето е било стриктно ограничавано- по ирония на съдбата бащата е зъболекар, покрай този факт предполагам, че сладостите са били табу. Laughing

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 12:54 от Бибит

# 250
Бибит  имат 1 седмица, но голямото го записахме на курс по мате за подготовка за аби и е доста добър курса. 6 дена от събота до днес и сега минаваме да го вземем и направо продължаваме надолу.
Но пък и ние ползвахме времето тук да видим карнавалното шествие и осветената градина Simple Smile
 Т.е. всички са хепи Simple Smile

# 251
  • Немция
Белла, аби курсът по математика от училището ли ви го предложиха или вие сами го намерихте и организирахте?

# 252
аз ги откривам разни предложения. много ме бива Simple Smile
От училището имат група и се събират и си обменят . Но не е курс. Миналага година една от учителките по английски ги приемаше като група в къщата си и им помагаше i eно съседско момченце , което тогава пишеше аби беше много доволно. Но зависи от учител и група деца. Не с всеки става. Тази година още няма инициатива от учител , сами се събират и обсъждат .

# 253
Това ми е другата болна тема. Природата и унищожаването и. Вярвате ли ми, че имам моменти в които направо ме боли за Планетата и ми е много тъжно. Обичам я много.
ЕС щял да се зарежда и той с атомни оръжия. Говорят за някакви атомни бомби в Космоса. Тия добре ли са? Няма ли най-после да дойдат жени на власт! Лудост!
Има една книга "Die Natur hat Recht: wenn Tiere, Wälder und Flüsse vor Gericht ziehen" става въпрос природата да се узакони като Subjekt. Еквадор е първата държава в света която е приела такъв закон. Дано скоро и тук се случи нещо. Ако не победят атомните бомби.

# 254
  • в сърцето на един мъж...
Примерът може да е всякакъв, ама срещу генетиката никой не може да тръгне. Така че давайте си примери колкото искате, ограничавайте колкото искате, хранете се здравословно колкото искате, ама като ти е скапан генетичния код, все тая.

Общи условия

Активация на акаунт