Карнавал и други страсти "на национално ниво". НЕМСКА тема 247

• 26 006
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Какво му е на Харибото? Вече и то ли не може да се яде? Само моркови ли трябва да хрупаме?
По принцип съм против яденето в магазините, те не са ресторанти.

# 226
То не са всъщност само сини, то има червени, жълти..явно синьото е предпочитана определена марка 😎

# 227
  • Немция
Моят големият син си пада по син сладолед. Веднъж-дваж на година. Сини напитки също го привличат(рядко, но му хваща погледа). И сега какво? Grin

Прекаленият светец и Богу не е драг. Нека има граници, разбира се.
Хубаво е да се говори за това, но прекаленото тематизиране не е моето. Залита се в крайности и със здравословното.
Странности и изчанчване има в храненето и при почитателите на суперздравословното...

# 228
О, да, може - но с мярка, осъзнато, информирано и не по сто пъти на ден "хапване на нещо сладичко".
И с родителски пример.

Залитане в крайности не е ок.

# 229
Съвсем не се мисля за крайна. Според мен си. Сладко си хапваме вкъщи. Тенденцията е плашеща. За мен нещата излизат извън контрол, но ще има тепърва проучвания(засега няма интерес за такива особено) и последствията ще се виждат тепърва. Друга генерация още не е растла с такава хранителта култура.

# 230
Да уточним за сините напитки, това някакви енергийни ли са? Не купувам.
Децата ви изяли 1 път в годината берлинери и чипс в ДГ и дойде краят на света ли?
Вие нали не купувате, защо се ядосвате?

# 231
Deni-meni, би ли дала голям пакет Харибо на едногодишно? Щото аз за такива писах.

Истински здравословните неща не са изчанчени, нито пък странни. Друг е въпросът какви боклуци в днешно време се пробутват за здравословни. И хората от едната крайност скачат в другата.

Не се смятам за крайна. Днес направих сладкиш с истински продукти и истинска захар. Хапваме си го без угризения.

# 232
Ами уточнявайте за какво става въпрос. За мен 1 път годишно берлинери и чипс в ДГ не е проблем, нито шоколадите за Никулден.
Харибо на едногодишно е проблем, на първо място, защото може да се задави.
Но аз по принцип смятам, че всякакви бонбони всеки ден не са полезни, но за празници - може.

# 233
  • Немция
Дени, има сини напитки, които не са енергийни, просто са сини и подсладени.
Ти можеш да не купуваш, но едно дете на 13 може да му се прииска да опита. Не е алкохол, не е енергийна напитка, не е цигара..

Синьо, в името на здравословното хранене определени храни се анатемосват като отрова, броят се калории, залита се само към конкретни групи храни, стига се до крайности. Като се добави и стремежът към еко хранене, може съвсем да се стигне до странности и самоограничаване.
По принцип съм "за" едно балансирано, разумно хранене, но без прекалено втренчване в идеята.
Има много момичета в пубертетска възраст с разстройство в храненето, повлияни от крайни здравословни течения, които ги изопачават според своята гледна точка.

# 234
Интересува ме какво и от къде ядат (и пият) моите деца и само те. Чуждите деца си имат родители да си ги мислят. Изобщо не хабя емоции да се възмущавам какво ядат непознати деца по касите. Не е моя работа, не ме засяга, не мога да променя нищо.
Хранителните навици и вкусове се възпитават в къщи, не в яслата, градината или в училище.

В този ред на мисли, все по-често взехме да поръчваме кашони с плодове и зеленчуци от www.crowdfarming.com , много сме доволни от вкуса и качеството.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 00:02 от Mößbauer-Effekt

# 235
Те сега са чужди деца и подрастващи, но един ще плащат вноски за пенсиите ни.
Но я има и другата страна, с годините и те зреят, и си променят навиците, и стават разумни хора.

# 236
Аз лично написах, че тенденцията ме притеснява, не че моето изяло чипс в градината, а че учителката го намира за нормално на детски карнавален празник да направи списък за родителите в който има чипс, берлинер, бисквити, сокове...и като си тръгват децата да раздаде по една близалка за изпороводяк 🤷‍♀️
че учители, директор..на никой не му прави впечатление или извръщат поглед какво се консумира...някой трябва да ги спре тези лобисти, злоупотребяват с най-уязвимите членове на обществото. И това, че вече масово родителите не го възприемат за нещо лошо показва колко добре работи кампанията на захарната индустрия.

# 237
  • Немция
Ей, никой не се сети за едно "Наздраве" днес, по случай виненият празник! Wink
Wine Glass

# 238
Бибит,
Ясно. Говорим си за разните боклучави сокчета, химически сладоледчета и т.н. Децата ми също са ги опитвали. Но и аз като  Мьос смятам, че домашният пример най-много влияе и остава.
Наздраве и лека нощ!

# 239
Ами Коктейла не намина да ни честити 😆

Общи условия

Активация на акаунт