Карнавал и други страсти "на национално ниво". НЕМСКА тема 247

• 26 002
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • Немция
Не съм се интересувала за мръсния четвъртък, но при нас четвъртъкът се очертава вълнуващ- със стачка в регионалния транспорт. Grin Grin  За NRW ще важи.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 22:25 от Бибит

# 211
Мани тия стачки. И явно като последният път първи час отпада при нас защото учителят ходи с обществен транспорт.
Изпратихме го Карнавала. Гледам са изкарали нещата за Ostern 😂

# 212
  • в сърцето на един мъж...
То дето се вика коледа не беше минала, като ги извадиха...

# 213
Карнавал отмина, Великден предстои.
Днес друго  ще отбелязваме 💖🍫🍷

# 214
Ида в нашата градина празнуваха миналият четвъртък, всички костюмирани, взех си дребното с шарена коса пълна с конфети, бяха много щастливи всички. Ама защо трябва на такива партита да се носи чипс и сладко не разбирам.
И защо при положение, че в училище само вода и шорле са разрешени всички се мъкнат със сините напитки, вече имало и по 2 литра. Това ми е вече изтрещяване, абсолютно съм за забрана на тези напитки както се дискутира напоследък.

# 215
Как защо? Защото това е повсеместната представа за празнуване – преяждане със захар. А пък децата все пак са бъдещите (някои и настоящи пълноценни) клиенти на “здравната” с-ма и на фарма индустрията. Не бива нито едно да се измъкне от детството здраво! Друго са си така поне 1-2 алергии, астма, наднормено тегло и т.н. Joy

# 216
Напитките може да изглеждат съвсем безобидни и дори полезни и пак да са ужасни. Не знам защо само от сини напитки се плашите.

# 217
Всичко е маркетинг с цел печалба. Онзи ден в магазина майка и син пред мен купуват две сини напитки. Детето на около 7-8 години. Плащат, нареждаме си покупките след касата, отварят напитките и отпиват, правят гримаси, възмущават се. Аз се подсмихнах, майката ме видя и ми вика" ужасно е, ама искал да опита защото другите в училище пиели".
Гледали ли сте за кампанията на кока кола в Мексико? Там броят на диабетиците расте главоломно, доказано е, че е от колата която е на пиедестал в страната. Дори традиционните шамани вместо с вода пръскали с кола. Има го мисля в тубата.

# 218
Мдааа, фантата е полезна за деца, защото е с парченца портокал. Това съвсем сериозно ми го обясниха преди време.

# 219
И не е синя.

# 220
Странно за детскоградинско парти с чипс и сини напитки!
При нас на втория ден (вчера) бяха яли берлинери и попкорн. Типично за фашинг. Аз берлинера го идентифицирах по блузката.

Синьо, не са фарма-фирмите и здравната система. Първите печелят и от продължителността ва живот. За вторите даже е зле, че расте заболеваемостта и тн. Лобито на хранителните концерни е заинтересованата страна, която си търси клиенти.
Джем Оцдемир все се чуди как да им ограничи хоризонта, но нещо не му се получава.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 00:37 от Ида

# 221
Да, Ида, пропуснах производителите.

Най-любим ми е синият сладолед. Joy Не знам как децата го разпознават като храна, а на зелено се мръщят. Има нещо сбъркано… в децата?! Rolling Eyes

Мен не ме интересуват възрастните, техен си проблем, да се саморазболяват. Обаче за децата ми е жал. Като видя в селското ни Реве невръстно хлапе с пакет Харибо отворен още преди касата (редовно виждам, а не ходя толкова често) и ми иде да тресна с нещо родителите по главата. Масово хранителната култура е много ниска, много. Sad

# 222
Аз си спомням и дъвките турбо и идеал , бонбонките снежанка, виолетка, малинка и едни шарени захарни топчета . Да не говорим за всички шоколади и шоколадови . И пак сме тук Simple Smile
Децата няма да са вечно в нашия дом . Да видим.

# 223
Е тва не разбирам и аз! Толкова леснодостъпна информация за всички, материали, даже зъболекари бяха ходили в грундшулето всяка година, и на всяка род. среща се тематизираше! Не ги разбирам и аз родителите.

По наше време нямаше толкова инфо и източници.

# 224
...Не ги разбирам и аз родителите.
А това обобщение е Nr.1 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт