Карнавал и други страсти "на национално ниво". НЕМСКА тема 247

• 25 577
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Колко части ще има този филм? Не ми стигаше Аватар..хич не обичам така.

# 646
2 части покриха книгата "Дюн". Дали ще заснемат и останалите 5-6 книги, не знам. По-скоро - не. Но кой знае.

# 647
Ясно, най-вероятно не.
Аз съм с болно дете вкъщи. Мислех, че приключихме, видях пролетта, но явно не. Обикновено и малкото се включва след два, три дни.

# 648
Третата част на Дюн ще е по книга втора. Режисьорът е заявил, че четвърти филм няма да прави, но лично аз смятам че киноиндустрията ще експлоатира темата до дупка, тоест ще произведе филмова сага с постепенно западащо качество. Предстои да видим. Първите три книги са филмирани и преди, за времето си не лошо.

# 649
Току-що дойде имейл от училище, че в класа на детето имало случай на Keuchhusten. Било силно заразно и meldepflichtig. Това не са ли детско-градински болести?! Rolling Eyes Уффф!

Този роман “Дюн” е доста стар и ми е странно, че не съм го чувала едно време в БГ. В оригинал ли го четете?

# 650
Това е Коклюш доколкото разбирам и има превенция със стандартните и за мен задължителни ваксини . Да не си ваксинира човек детето срещу тези болести за мен е неразбираемо. Но според мен това се постига с натиска за корона ваксините . Хората започват да си милят, че всички ваксини са така - ваксиниран - неваксиниран все се разболяваш и все предаваш или пък и да не се ваксинираш пак тая. И ето идват болестите от които човечеството се е било оттървало с по една ваксина .
Щом за Ричър правят сериал ... който е доста тъп , то може по всяка книга да направят сага. А най-загубеното нещо за мен е снимането наново на Чарли и шоколадената фабрика . Защото Деп бил много unheimlich . Новата версия ще мине без моето внимание , защото аз предната много я харесвам Simple Smile

# 651
Става въпрос за 12-13 годишни деца. Би трябвало доста преди ковид ерата да са ваксинирани. Пък и никоя ваксина не дава 100% гаранция, та е много вероятно да е ваксинирано разболялото се дете (още не знам кое е).

# 652
Синьо, има издание от библиотека Галактика. Аз бях събрала всичките книжки от поредицата и съм ги чела.
Предната екранизация с Кайл Маклоклън беше голяма смешка.
Вилньов се справя много добре с този роман.

# 653
Става въпрос за 12-13 годишни деца. Би трябвало доста преди ковид ерата да са ваксинирани. Пък и никоя ваксина не дава 100% гаранция, та е много вероятно да е ваксинирано разболялото се дете (още не знам кое е).
Четох , че скепсиса се е позасилил и вече не е само в хомеопатичните и алтернативни фенове, а доста повече
Ако говорим с % едно е да клони към 100 , друго да клони към 0, но както и да е.

# 654
Вечерница, да, видях ги в читанка. Simple Smile

bella-ciao, сигурно е така, но аз само конкретния случай коментирах. Иначе да, имало много пропуснати имунизации заради ковид.

# 655
Дано се оправи детето бързо и леко и да не зарази никой друг неваксиниран, особено ако са много.

# 656
От поредицата Дюн съм гледала старите филми, книгите не съм чела. Но тази фантастика ми идва много политическа и реалистична затова не си падам по нея.

# 657
Книгите Дюн не са от най-лесно смилаемата литература. Доста обстоятелствена и описателна, тежко емоционална на моменти.

# 658
Щом ги има в читанка може и да се пробвам. Обаче си мисля, че съм чела от тях, но забравям.
Синьо това е магарешката кашлица, то има и опреснителни ваксини на някакъв етап с тази за тетанус, не са само бебешките. Знам, че е много мъчителна със седмици продължаваща кашлица. Дано не се зарази твоето дете.

# 659
Книгите Дюн не са от най-лесно смилаемата литература. Доста обстоятелствена и описателна, тежко емоционална на моменти.

Потвърждавам. Брат ми беше голям фен на книгите от библиотека Галактика,  няколко пъти я зачитах, но не е моето. Трудно я смилам някак.

Общи условия

Активация на акаунт