Карнавал и други страсти "на национално ниво". НЕМСКА тема 247

• 25 584
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Ще се пробва. А на моето аз успявам с разменени ръце и то сравнително бързо  , но ако изключа краката .
Аз завъдих едно растение със невероятно име stinkende nieswurz . Имам май Mallorquinische Nieswurz и върви много добре и като видях зеленкото реших и него да завъдя. После като му видях името и ми се стори много смешно. Тези Nieswurz са явно много вида.

# 631
  • Deutschland/HE
Бела, това не са ли видове кукуряк,  Christrosen?

Моите се справят в северната градинка и вече цъфтят Simple Smile По Коледа получавам поне по една и после ги прехвърлям там.

# 632
от къде получваш ? Аз като пусна търсачката сякаш са различни с твоите, но не мога да кажа със сигурност . едни ги наричат едно , други друго. Не знам,

# 633
Много харесвам всякакви кукуряци и аз,  при мен също се развиват добре. Даже се самозасяват. Тази година един розов се скъсва да цъфти.

# 634
И моя розов е супер. Аз бял не хванах , а сега гледам и зеления се цупи нещо. Ще поливам .

# 635
Белия само цъфти бял, и то докато е студено. После белите цветове позеленяват. Като се затопли, цъфти директно зелен. Поне тези които имам са така, не знам какъв вид са. От най обикновените, дето зимата се продават навсякъде.

# 636
На работа в задния двор като излизам да пуша през почивките, се радвам на няколко кукуряка - розов и зелен. Имаше и един, почти цвят бордо, който цъфтеше и по време на снеговалежите.
Аз днес се сдобих с няколко грудки бегония от Алди. Сега чета инструкции за садене и грижи.

# 637
  • Deutschland/HE
от къде получваш ? Аз като пусна търсачката сякаш са различни с твоите, но не мога да кажа със сигурност . едни ги наричат едно , други друго. Не знам,

Гугъл ми даде този резултат.

Ние си направихме много хубава разходка покрай Майн, имаше нацъфтели нарциси, дървета и храсти започват да цъфтят. Пролетта идва!

# 638
Аз ползвам понякога едно приложение на телефона за разпознаване на растения. До сега не ми е казало Christrosen . Затова не се броя да имам .
Не знаех , че зеления и белия са един и същ. Аз се опитвам да хвана сега едно зелено , но май не става бяло.
Утре ще бъде още по-слънчево.

# 639
Честит 3 март дами! Днес в Щутгарт щяло да има молебен в българската църква в 10 часа и после хоро и скара-бира. При вас организирано ли е нещо за празника?

# 640
Честит празник! Не знам да се организира нещо, но аз напоследък съм си в моят тунел и много неща изпускам.
Вчера гледах Дюн 1 и ми е много познато всичко. Особено с пясъчните червеи. Може би съм гледала старият филм през 90-те.

# 641
Честит празник!
В Мюнхен ще се тропа хорце в района на българската църква. Не знам дали ще идем, но със сигурност ще изкараме денят навън, защото ендлих имаме хубаво време.

# 642
В Манхайм в бг училище има една постановка днес "ТОЗИ ФИЛМ" . Но ние няма да идем , защото имаме друг план.

# 643
За информация на тези, които ги заинтригува филмът Дюн и имат достъп до бг телевизия - тази вечер в 21 часа бг време ще излъчват (вероятно стара версия) по бтв синема.

# 644
Това е първата част на Дюн от 2021. Сега по кината върви втората част- Дюн 2. Гледах го, хареса ми.

Общи условия

Активация на акаунт