Февруарчета 2024 -Тема 12

• 45 656
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Честити да са всички бебоци! И майките бързо да се възстановяват! Бъдете здрави!

# 151
Че каза, че прилича на баща си..
Я родилите кажете бебетата ви приличат ли на ехографските снимки от последните ви 4д прегледи? 😀

# 152
Моето си прилича, почти 1:1 😀

# 153
Iii955, важното е, че са взети навременни мерки и сте добре! Скоро ще си се гушкате Simple Smile)))

# 154
Честито на всички нови мамчета! Yellow HeartPurple Heart Бързо възстановяване и бебчетата да са здрави!

# 155
  • София
Че каза, че прилича на баща си..
Я родилите кажете бебетата ви приличат ли на ехографските снимки от последните ви 4д прегледи? 😀
Прилича си много, да ☺️

Едва смогвам да ви изчета 😃 Днес водихме Никола до педиатърката да го запишат ( не искаше да идва тя на домашно посещение, ама няма да мрънкам, че ако почна....) Минах и един от полагащите ми се контролни прегледи при доктора, който беше на раждането - всичко ок, но задържам малко кръв в матката, което малко ме сдуха, но пък според доктора с малко повече физическо натоварване ще се оправят нещата....та от утре почвам интензивни разходки в квартала докато бебо спи и се надявам да се оправят нещата.

# 156
Добро утро, мадами. Я кажете. Аз я втасах пак докато доктора ми го няма. От снощи съм болна, мъжа ми ме разболя. Много ме боли гърлото, някакъв лепкав секрет, много слаба хрема засега. Пръскам тантум верде и хомеопатия, но тази сутрин ми е по-лепкаво и по-зле. Явно е гадния грип...а съм почти 38 седмица .. вие какво пиете? Ако ще и бабини илачи. А следобед ще тичам при личната Sad

# 157
Моето приличаше на смачкан лилав картоф непосредствено след като се роди, нищо общо с ехографа 🤣 След няколко часа се пооправи и вече всички са “Олеее, ама то същото като баща си” 🙃

# 158
Zimone, почвай веднага гаргари през 30- 40 мин, сода с вода, сол с вода, лайка,поне това всички имаме вкъщи. Аз може и да досаждам, но от инхалатора съм много доволна - и за гърлото много овлажнява и за носа отпушва, само с Cavisept-физиологичен разтвот 3%

# 159
И аз съм същата от вчера гърло сега хрема и ме втриса но нямам температура 🤷♀Грипа е с температура принципно и то доста висока.Тряьва да раждам до дни буквално и съм сдухана яко.
Кависепт нее добра идея той те кара да кашляш.По добре само физ раствор.В случая с кашлица силна може да предизвикаш по силни контракции

Иначе снимките са 1:1

# 160
Добро утро, мадами. Я кажете. Аз я втасах пак докато доктора ми го няма. От снощи съм болна, мъжа ми ме разболя. Много ме боли гърлото, някакъв лепкав секрет, много слаба хрема засега. Пръскам тантум верде и хомеопатия, но тази сутрин ми е по-лепкаво и по-зле. Явно е гадния грип...а съм почти 38 седмица .. вие какво пиете? Ако ще и бабини илачи. А следобед ще тичам при личната Sad
Да и аз бях почнала да се разболявам. Започнаха с бодежи в гърлото и трудно преглъщане, но предимно вечер и сутрин. Започнах да пия стандартното, което ми предписаха, понеже тази бременност яко боледувах.
Хомеожен 9, Проспан ако кашлям, Хербитусин за гърло. Уж се пооправих 2 дни и се зарадвах, сега пък нещо иска да ми тече носа и пак леки бодежи в гърлото. Мисля да почна и пак гаргара (препоръка от личния) с топла вода, сода и йод. Не е приятно, но уж много помагало, до 3 пъти на ден за бременни. Естествено чай лайка или мащерка, като аз си варя вода в тенджерка и си слагам насипни билки.

# 161
Идвам да помрънкам… доки много ме ядоса. Имах преглед последно ЖК на 15/01, от тогава АГто не ме е виждала тъй като беше в отпуска, а сега заради пандемията нямало жк. Еми хубаво ама 20 дни не си ме виждала, аз лежах в болница, казаха ми че имам скъсяване на шийката, но не ми казаха колко, бебето слезнало леко надолу (колко леко?!), как са водите, още ли да лежа за задържане ?! И дори не ми е дала документите за раждане, макар че самата тя ще ме изражда но в болницата в която изражда, а не където преглежда. Как може такава немърливост, не знам дали с право се ядосвам или е от хормони, ама направо не се побирам в кожата си. Аз сега съм в 36+5, трябва всяка седмица да имам преглед, тя не ме е виждала от 20дни и на всичкото отгоре ми казва, но ако тръгне раждане съм с теб, спокойно. Е какво е спокойно, никой не ме гледа, как са водите, как е плацентата, как е бебето, имам ли разкритие, шийка?! НИЩО!
Направо съм бясна! Мрън!

# 162
Ивон то няма документи за раждане. То е онлайн направление нищо не ти дават на практика.
Иначе ако в вашия край има епидемия това е по протокол пункт 1 няма прегледи 🤷♀което е малоумно разбирасе от всякаде.
Просто си следи движенията на бебенцето и си почивай. Ходи на тонове и ако нещо нее ок отиваш в спешното за жалост нищо не може да направим с системата ни. Но пък Вецев в това отношение си прави квот си иска и си преглеждаше и по ковид когато не можеше защото това е малоумно да зарежеш бременни без прегледи

# 163
  • София
В 8:42 днес се роди Виктор - 49 см, 2980 гр. Обичам го!
Благодаря на всички тук за подкрепата!

# 164
Ами да в бургаска област дори децата са спрени от училище, но аз ходя и на тонове при нея, аз дефакто не съм била на тонове при нея от 15/01 също. Нормално ли е да съм два пъти лежала за задържане и да ми каже, ако тръгне раждане до теб съм, ама няма да те прегледам нищо че 20 дни не съм те виждала и дори не знам каква точно е била ситуацията със задържането ми в болницата

Общи условия

Активация на акаунт