Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 981
  • 788
  •   1
Отговори
# 450
Новият Dior е някакъв тотален ужас.
Най-после някой да напише, че кралят е гол.
Преди 2 седмици минах през Дъглас, помирисах някой от Мис Диорите от чисто любопитство. Младежки, сладичък, май беше Букет или Блуминг, един от семейството на сладко-цветните модерни дизайнерски. Другите даже и не помня, все пак отидох за обувки Simple Smile
Нищо лично към Великия Маестро, нито към по-запознатите тук, но след Fragile JPG нищо на Кюркджиян не ме е грабнало.
Копнея да открия парфюм с цветята от детството ми, от дворовете в  центъра на Бургас, където и досега растат албиция (silk flower във Фрагрантика), кученца (Антиринум) или познати и като "лъвска уста", шибой (wallflower във ФР).
Лимитка с албиция направи Jo Malone - Silk Blossom, неоткриваем тук.
Шибой в английското му наименование значи и срамежливко, и да, в двата популярни парфюма, където присъства като нотка, е избутан точно там, до стената. Гoворя за Dune Christian Dior и Fendi Furioza.
Меденият аромат на шибой си е достатъчно модерен и днес, на фона на жасминовата, розова и туберозена инвазия, която избута настрани виолетките и дори ирисите.
Аромат на кученце никой не е направил - кой ли би обърнал внимание на това "селско" и демодирано цвете?! Жалко.

# 451
  • София
Дами, не забравяйте, че говорите само и единствено за собствения си вкус, а той не е валиден за всички хора по света. Това, че един парфюм Ви харесва или изобщо не Ви харесва, не Ви дава право да обобщавате общовалидни изводи и да влизате в темата с този остър тон. Същото е и с хората, и с дрехите, и с храната и т.н.

# 452
Пробвах новият Miss Dior, май ще се купува. Секси е, определено.

# 453
  • виртуално
И аз пробвах днес този Диор. Бях много любопитна.
Започна ударно и страхотно, но след около половин час на моята кожа утихна.
След 4 часа вече се усеща само някаква остатъчна сладост.
Трудно се разбирам с този бранд, до момента останаха да използвам само Miss Dior Cherie 2005 и Blooming Bouquet 2014.
По мое мнение François Demachy се справяше по-добре и запазваше духа на Диор, новата версия започва да клони към Chanel
Като си с това хоби повече от 20г имам чувството , че всичко ново е забравено старо и трудно се впечатлявам

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 18:24 от Рапунцел.

# 454
На мен също ми допадна Kenzo Flower EDP

Направо обмислям покупка.
Пробвах и Flower Poppy Bouquet EDP. Беше ми любопитен, но не ми хареса, твърде сладък е за мен.

# 455
На мен с тези ягоди ми заприлича на един Mon Paris, който имах преди години. Него си използвах почти до дъно за разлика от почти всичко, което купувам.

# 456
...
Франсис Къркджиян избира изключителен жасмин за Dior, получен благодарение на иновативна обработка както по отношение на условията, при които се събира цветът, така и на метода на извличане. Събрани през месец юли, в началото на жътвата и в разгара на деня, цветовете освобождават своите зелени и цветни нотки, наситени с индол. ....

Дами, да ви питам...
densi,  Simple Smile
Въпросният "индол", който се очаква да има в новия Miss Dior, на какво прилича, според вашия нос, опит?
Не знам защо, оставам с впечатление, че това е "мръсната" страна на белите цветя. Един парфюмер направи следното сравнение - прекрасен цъфтящ храст, а под храста (с извинение) л**но. Усещам подобно нещо в старата версия на Пюр Пойзън или на Дюн.
Без да съм парфюмер, първият път, когато се натъкнах на египетски жасминов храст, без да знам изобщо, че ароматът идва от него, го определих като аромат на дупе. 😂
Мира не ми даде, докато не издирих източника и чак не ми се вярваше, че тези малки цветчета ароматизират на метри околовръст.
Ароматът е едновременно отблъскващ и привличащ... хем мирише кофти (на немито дупе 😁), хем сладко, упойващо и привлекателно. Много ми беше трудно да се откъсна от цветчетата:
Скрит текст:

Затова последният път си донесох малко вкъщи и хербаризирах (kind of):
Скрит текст:

Дори и към момента, страниците миришат леко. 😊

В новия Мис Диор аз, лично, нищо индолово не долових.
А относно полемиката - никой никого не кара да купува. На мен, например, ми харесва, но няма да го купя, защото не го намирам за изключителен и/или зашеметяващ.
И никое описание на света, без значение за или против, не може да промени това.

SOTD: Друго диорско творение Addict 2012.

# 457
Аризона, благодаря за мнението и споделените снимки!
Интересно е това докосване до жасмина.
Наскоро един жасмин в саксия ми замириса на пържено, хем на цветно Simple Smile))

# 458
Най-индоловия жасмин, който съм мирисала е Lust на Lush. Мирише изключително мръснишко, почти нечистоплътно. Така си представям да мирише някоя наемна прелъстителка от 19 век.

https://www.fragrantica.com/perfume/Lush/Lust-10806.html

Някои пъти и в Alien усещам нещо подобно - знам че най-старите версии са били доста първични и е бил считан за дискотечен парфюм. В най-новата реформулация (след 2019) виждам воднист и сапунен жасмин

# 459
Не е мъхест нюанс, пачули е. Има подобно точно в Коко Мадмоазел.
Да, предполагах, че е от пачулито, но това, което написах е най-близкото, което мога да изкажа с думи какво усещах. ММ направо каза, че на мухъл му мирише. После когато ми навяваше мисли за Coco Mademoiselle например вече беше друго.

# 460
Най-индоловия жасмин, който съм мирисала е Lust на Lush. Мирише изключително мръснишко, почти нечистоплътно. Така си представям да мирише някоя наемна прелъстителка от 19 век.

https://www.fragrantica.com/perfume/Lush/Lust-10806.html

Някои пъти и в Alien усещам нещо подобно - знам че най-старите версии са били доста първични и е бил считан за дискотечен парфюм. В най-новата реформулация (след 2019) виждам воднист и сапунен жасмин
И за мен Lust е страшно мръсен.
Много индолов и мръсен жасмин е Portrayal Amouage.

# 461
грам не харесвам мис Диор, освен Cherie версията. Днес си купих новия мис Диор, защото наистина ми напомня( без да е същата) на Cherie. Определено Куркджиян се е справил в задачата да произведе интересен парфюм, който ще носи много продажби на LVMH.

Ще си изпръскам парфюма с кеф и радост и после надали ще се сетя за него. Определено няма да остане след години в съзнанието ми или пък хората да ме асоциират с него.

Преди няколко месеца за рд една приятелка от университета ми подари мини на Eclat d’Arpège каза, че всеки път като го види и се сеща за мен. Стана ми много мило, не съм го носила от сигурно 10 години, но преди това бая приятелки запалих по този аромат Simple Smile

Има ли парфюм, с който ваши приятели ви асоциират?

п.с. има филм за Франсоа Демаши, създателят на над 150 парфюма за диор - наличен е в амазон прайм и епълтв. https://www.imdb.com/title/tt12716276/

# 462
  • The Evergreen State
Аризона, както беше взела засилка, като стигнах скрития текст направо не знаех дали да го отварям  Open Mouth Laughing.

Тези дни пръскам Jour d'Hermes.

Радвам се че много хора са успели вече да тестват Мис Диор Парфюм. На дрехи трае особено дълго - якето ми около яката е поело от миризмата, всеки път като отворя гардероба в антрето и ухае на него. Четох една статия във Фрагрантика в която беше много оплют горкия парфюм. На мен ми харесва, знам че е поредното фрутчули, но аз обичам такива Relieved.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 04:48 от Athena

# 463
Здравейте, бихте ли ми препоръчали парфюм, който мирише на 'чисто' и на 'бяло'? Може да има и допълнителна нотка, (дори и цветно, но не обезателно). Но основния аромат да е на 'чисто'. Незнам дали има такова нещо. 🙂

И моята асоциация беше за Pure Poison и Bvlgari Omnia Crystalline.

# 464
Мен ме асоциират с Girls can do anything на Zadig and Voltaire.

Общи условия

Активация на акаунт