Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 994
  • 788
  •   1
Отговори
# 435
Тествах току що в Прити шоп новия мис Диор и съм влюбена. Диви ягоди, направо мога да ги зърна на разходка в гората. Пачулито в базата добавя дивото към ягодите. Не става дума за гадно хипи пачули (не съм фен по принцип), а чисто. Има нежно кедрово дърво, възможно най- фино.( Съжалявам ако е кедър, а не кедрово дърво, не съм сигурна как би трябвало да се каже правилно) Имам доста парфюми с ягоди, но такава точно ягода нямам. Любов, ще го дебна на поне 20% Cry
Не харесвам оригиналния мис Диор, нито предната парфам версия. Допадна ми една от blooming bouquet/ absolutely blooming/ roses n roses версиите, не помня коя, но не съм искала да купя този аромат никога преди.

# 436
Кой е най-трайния парфюм, който сте ползвали?
Новият Satisfied

Сериозно, повечето нови парфюми, при мен имат "трайност" и 24 часа. В смисъл, усещам ги по себе си и по дрехите си, но понося ли ги, "изчезват" и за 3-4 часа.
Старая се да пръскам по дрехите и в косата, не по кожата.

От моите най-трайни са Shalimar Iris и LPRN Intense /синьото шише/на Guerlain, LN Tresor a La foli на Lancome  и Tom Ford Noir de Noir.

# 437
Аз в абстиненция за новия Мис Диор Парфюм, се напръсках днес с Miss Dior La parfum.
Нямат абсолютно нищо общо.
Наистина ягодите са горски и много силно се усещат. Сега ще ви пусна част от журналистическия материал за парфюма и направата му от Къркджиян. Предполагам ще ви бъде интересно.

Скрит текст:
“Да откриеш отново жасмина
Мис Диор е икона, която трябва да се разглежда в пълния обем на нейната история.
Франсис Къркджиян я е направил своя собствена, придавайки ѝ акцентите на днешното младо поколение, което никога не е съвсем същото, но не и напълно различно.
В този стремеж към преоткриване на миналото жасминът се разкрива като отправна точка.
"Думите на Кристиан Диор са силни и изразителни, когато той говори за вдъхновението на Miss Dior. Те представляват чудесно обобщение на една история, която все още продължава да свързва Диор и парфюма, както и Диор и Южна Франция, която той толкова обича. Те призовават ароматите на природата и красотата на онази вълшебна, нежно осветена от звезди нощ. Сякаш във въздуха се усеща ароматът на жасмин. Тази визия и щастието на сетивата ме вдъхновиха и ме насочиха да преразгледам и пренапиша композицията на този легендарен парфюм, "моята" Miss Dior." Франсис Къркджиян
Франсис Къркджиян знае, че жасминът е надарен с безброй хармонични нотки: може да бъде зелен на разсъмване, леко " портокалов" и плодов в момента, в който е набран, и често анималистичен при настъпването на нощта. За Miss Dior той иска да се върне към неговите лъчезарни и обгръщащи, плодови и гурме аспекти.
Откакто жасминът е използван за първи път в парфюмите в средата на XVI век в Грас, обработката на това цвете е преминала през различни процеси. Енфльораж, разработен през XVIII в., предоставя маслена помада, в която могат да се съберат и изолират най-силните и интензивни нотки на жасмина. По-късно се разработват процедури за екстракция с летливи разтворители и CO2, които целят да предадат свежо набрания цвят.
Франсис Къркджиян иска да се върне към характерните нотки, свързани с методите за извличане, използвани през 1947 г., когато е създаден Miss Dior.
 "Мис Диор е роден от онези вечери в Прованс, изпълнени със светулки,
 когато младият жасмин свири на фона на мелодията на нощта и
 земята."
 Кристиан Диор

Този възхитителен плодов и гурме жасмин с нотки на ягода, праскова и кайсия е това, за което Франсис Къркджиян е мечтал.
Франсис Къркджиян избира изключителен жасмин за Dior, получен благодарение на иновативна обработка както по отношение на условията, при които се събира цветът, така и на метода на извличане. Събрани през месец юли, в началото на жътвата и в разгара на деня, цветовете освобождават своите зелени и цветни нотки, наситени с индол. След това те се обработват бързо, като се използва таен процес на екстракция, който възвръща плодовите нотки на ягоди, праскови и кайсии, както и блясъка на миналогодишния екстракт от жасмин.
Днес този жасмин с неговите захаросани тонове е отличителен белег на новата парфюмна композиция Miss Dior Parfum на Франсис Къркджиян. Той е като покана да се насладите на неустоимо привлекателно незабавно удоволствие.”

# 438
Аз имам Мис Диор Шери, който преди няколко години подуших на една жена и я попитах кой е парфюма! Издирих го и го купих, та ще тествам лично да видя как се е представил Куркджиян, но едва ли ще го купя при положение, че имам Шерито.

# 439
Имате ли си любими лосиони, балсами, шампоани и тн. които да имат трайни аромати сами по себе си и обичате да наслоявате с други парфюми? Нещо като добри "бази" които да не се конкурират с парфюма?

# 440
Кой е най-трайния парфюм, който сте ползвали?
Новият Satisfied

Сериозно, повечето нови парфюми, при мен имат "трайност" и 24 часа. В смисъл, усещам ги по себе си и по дрехите си, но понося ли ги, "изчезват" и за 3-4 часа.
Старая се да пръскам по дрехите и в косата, не по кожата.

От моите най-трайни са Shalimar Iris и LPRN Intense /синьото шише/на Guerlain, LN Tresor a La foli на Lancome  и Tom Ford Noir de Noir.
Много точно определяте и моето мнение. Спрях да "надушвам" дори Guidance след месец употреба. (само аз де, не и окллните)

# 441
Много ми хареса и на мен новият Мис Диор, тъкмо го взех. Ягодите са божествени! Струва ми се със силен сияж, ще видим трайност. Съжалявам, че не поръчах повече мл. Бутилката също е много красива. 🍓❤

# 442
...
Франсис Къркджиян избира изключителен жасмин за Dior, получен благодарение на иновативна обработка както по отношение на условията, при които се събира цветът, така и на метода на извличане. Събрани през месец юли, в началото на жътвата и в разгара на деня, цветовете освобождават своите зелени и цветни нотки, наситени с индол. ....

Дами, да ви питам...
densi,  Simple Smile
Въпросният "индол", който се очаква да има в новия Miss Dior, на какво прилича, според вашия нос, опит?
Не знам защо, оставам с впечатление, че това е "мръсната" страна на белите цветя. Един парфюмер направи следното сравнение - прекрасен цъфтящ храст, а под храста (с извинение) л**но. Усещам подобно нещо в старата версия на Пюр Пойзън или на Дюн.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 13:17 от Селма

# 443
Ще отида да го видя новия Dior, въпреки че другите от серията не ми допадат. Като ви чета колко е прекрасен парфюмът, не мога да не го проверя, макар че имам 4 нови през последния месец. Тази панделка на бутилките - толкова е сладка и кокетна, винаги много ме е привличала, но ароматът трябва да е отличителен и запомнящ се, за да го купя, да не го усещам като хубав, но и слят с общата парфюмна картинка.

# 444
Новият Miss Dior съм го набелязала и аз, но ще почакам малко. Очаквам да ми хареса също като последното издание на J'adore. И при двата парфюма предишни версии, които съм пробвала, не ми допадат, но творенията на Мосю обикновено са точно по мой вкус.
Междувременно се сдобих с няколко мостри на парфюми, които са непознати за мен. Ще споделям впечатления.

Пробвам Kenzo Flower EDP. Харесва ми повече, отколкото очаквах според пирамидата. Многолик парфюм е. Усещам пролетни цветя, пудрени и млечни нотки, а също и мирис на лимонов сладкиш. Намирам парфюма за много приятен, слънчев и зареждащ с положителна енергия.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 13:30 от bell_87

# 445
Имам мостра от Сефора на новия Miss Dior. Не съм го пробвала още, от Диор досега съм имала желание да си купя само Joy Intense.

# 446
Аз пръснах вчера само на блотър новия MIss Dior (нямах повече място, а не очаквах че ще има тестер вече - беше Дългас в Ринг мол) Първоначално много ми допадна, като не съм сигурна дали съм усетила ягоди изобщо, но след известно време започнах да усещам (и аз и ММ) аромат на земя/мъх/мухъл (тази част определено не ми допадна и беше доста силна и дълга предполагам), а още по нататък долавях от време на време нещо, което ме караше да си помисля за Coco Mademoiselle (който съм тествала само 2 пъти и обмислям някой ден да си взема, но предполагам нещо от драй дауна по-скоро, защото не мисля, че двата парфюма си приличат)
Та като ви чета явно трябва да го пробвам на кожа, но и ако там има този мъхест нюанс няма да е за мен.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 20:40 от FigPancake

# 447
Не е мъхест нюанс, пачули е. Има подобно точно в Коко Мадмоазел.

# 448
На мен също ми допадна Kenzo Flower EDP

С Диор не се  разбирам, но след писанието на Densi ме тресна нещо и понеделник ще го видя.

Днес се парфюмирах с Florabotanica, грешка - не му е сега сезона, в това влажно и мърляво време не му е добре.

# 449
Новият Dior е някакъв тотален ужас. Мирише супер евтино, а като преминат първоначалните нотки на елементарната сладост и на застояло. Не знам какво правят Dior, но този парфюм не струва грам. Не го купувайте на сляпо; не просто нищо особено, ами и труднотърпим. Жив маркетинг, какви парфюми само могат да се купят за тези пари. Този парфюм е жива излагация. Не купувайте, преди да го помиришете. Това не е парфюм, това е пародия на парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт