Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 881
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
Дами, би ли могла някоя от Вас, да направи сравнение между Shalimar Souffle Intense и Shalimar Millesime Vanilla Planifolia?
Имам и много харесвам първия, а втория, след много търсене, успях да намеря на поносима цена, но трябва да стрелям насляпо и се колебая, дали си заслужава.
Искам да мога да го нося, не желая да го придобивам, поради колекционерска стойност.
Самоцитирам се, само за да оставя инфо, че няма нищо общо между горепосочените два Shalimar-a - ванилията и в двата е съвсем различна, според мен.
Утре ще разнося с паралелен тест, но днес, само от проба - смятам, че от линията Millesime, засега Vanilla Planifolia ми допада най-много.

# 121
В крайна сметка се прибрах с Linterdit intense. Страхотен аромат! Има нещо от “Ангел или демон”, който много харесвам, но понеже Givenchy, на мен лично, са ми нетрайни парфюмите и ги прескачам. Ще видим този дали ще е траен на моята кожа, но е точно по мой вкус. Засега на ръката ми, вече над половин час, е много наситен. И шишенцето е убийствено на Linterdit. Лично за мен и флаконите на парфюмите имат значение.

# 122
В крайна сметка се прибрах с Linterdit intense. Страхотен аромат! Има нещо от “Ангел или демон”, който много харесвам, но понеже Givenchy, на мен лично, са ми нетрайни парфюмите и ги прескачам. Ще видим този дали ще е траен на моята кожа, но е точно по мой вкус. Засега на ръката ми, вече над половин час, е много наситен. И шишенцето е убийствено на Linterdit. Лично за мен и флаконите на парфюмите имат значение.

И на моята кожа не са много трайни. Вчера взех две минита за проба на Montale Dark purple  и Мансера ред табако от Старкоп.
Очаквах Dark purple -да е по силен.Или му трябва малко време да престои. На клиентка в магазина ми,влачеше егати шлейфа... С Мансерата по същият начин 😁🤷🏿♀. Иначе ми харесаха и двата.  На  моята кожа ли всичко  изчезва  нз.Иначе си чакам Montale Oudmaizing от Венера Козметикс 😁🤷🏿♀.Пак насляпо купувана Simple Smile Да видим ..
Мансерата в началото доста хард ми дойде,но после ... Мъжки си е аромата,но пък ми хареса 😁.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 17:29 от Black Candy

# 123
Linderdit го усещам цял ден, доволна съм много. На Mancera имам само Coco Vanille. Траен е при мен, първоначално му се зарадвах сериозно. Обаче, като мина малко време и се промени към много силна миризма на тютюн, започнах на тютюн да мириша само и това е. Не ми хареса това развитие. Половината го изпръсках и го оставих. Първоначално си помислих дали не си внушавам, продължих да го наблюдавам, но не, мирише си на тютюн. Мъжът ми казва, като си говорим,  че не е само до кожата на конкретния човек, а просто нетрайните парфюми са си такива - нетрайни. Примерно The one Essence е траен, хубав, силен парфюм. И при мен, и при други хора съм го усещала интензивно, когато сме се разминавали по улиците. При познати също е траен. И аз вече започвам да си мисля, че не е само и единствено до кожата на парфюмирания, поне не изцяло. Постоянно да се пръскам и на нищо да не мириша хич не го приемам. Не съм подновявала новия и си ухая цял ден. Poison girl - нищо след 5 мин., то е все едно не съм си слагала никога парфюм.  Linderdit Intense ще си го купувам редовно, защото е траен и ми харесва как стои през цялото време. Не избива нещо по-късно, което да не одобрявам. Този парфюм си струва парите.

# 124
И аз не обичам да подновявам, ако нещо не се задържа на мен - колкото и да го харесвам, не бих купила. Такива нетрайни ако са мострички си ги изпръсквам на някой шал или връхна дреха, там държат по-дълго.

И за мен бутилката на парфюма е от значение. Досега не съм си харесвала нещо в кичозна бутилка, може би защото изобщо не посягам към такива в парфюмериите Grinning Любопитно ми е какво бих направила, ако най-прекрасният за мен парфюм се окаже в такава бутилка например

# 125
Linderdit го усещам цял ден, доволна съм много. На Mancera имам само Coco Vanille. Траен е при мен, първоначално му се зарадвах сериозно. Обаче, като мина малко време и се промени към много силна миризма на тютюн, започнах на тютюн да мириша само и това е. Не ми хареса това развитие. Половината го изпръсках и го оставих. Първоначално си помислих дали не си внушавам, продължих да го наблюдавам, но не, мирише си на тютюн. Мъжът ми казва, като си говорим,  че не е само до кожата на конкретния човек, а просто нетрайните парфюми са си такива - нетрайни. Примерно The one Essence е траен, хубав, силен парфюм. И при мен, и при други хора съм го усещала интензивно, когато сме се разминавали по улиците. При познати също е траен. И аз вече започвам да си мисля, че не е само и единствено до кожата на парфюмирания, поне не изцяло. Постоянно да се пръскам и на нищо да не мириша хич не го приемам. Не съм подновявала новия и си ухая цял ден. Poison girl - нищо след 5 мин., то е все едно не съм си слагала никога парфюм.  Linderdit Intense ще си го купувам редовно, защото е траен и ми харесва как стои през цялото време. Не избива нещо по-късно, което да не одобрявам. Този парфюм си струва парите.

Poison girl пък при мен е траен 😁🤷🏿♀.Rosses Vanilla имам аз  на Мансера. В по топло време  е с по голям шлейф при мен ❤Закупих я януари,чак сега,когато се постопли я усещам Simple Smile Преди по- приглушена...

# 126
Phloxx, задавала съм си същия въпрос. Мисля, че съзнанието ми ще включи на вълни, които да ме убедят, че това не е най - прекрасният парфюм. Веднага ще намеря друг, по-прекрасен. Не е суета. Не мога да го "преглътна" това, с подобни парфюмни бутилки, тип препарат за почистване, скейтборд... Това буквално ме отблъсква! Не намирам нищо красиво, нищо идейно... И вярвам, че никоя уважаваща себе си парфюмна къща, няма да налее красивите си парфюми, в подобни бутилки! Ако съм на 12 години, може и да ме заинтригува, знам ли? Дори не схващам идеята. Аз също няма да разбера дали ми харесват ароматите в тези "бутилки", защото няма да ги пробвам. Е, всичко е и субективно. Красивото за мен, може да е неприятно за друг. AmnesiaC, радвам се, че сте се харесали с "Ванилията" на Shalimar. Да, много специален парфюм е. Аз днес пробвах Aqua Allegoria Bosca Vanilla. Впечатли ме това, че аромата не ме впечатли с нищо! Не ми хареса, но всички си имаме вкусове и е хубаво, че са различни.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 19:09 от Magda Dimitrova

# 127
  • Враца
...Poison girl - нищо след 5 мин., то е все едно не съм си слагала никога парфюм. ...

Направо, не мога да повярвам..

# 128
  • Варна
Тъкмо се чудя за точно тази Aqua Allegoria Bosca Vanilla. Много ми допада, ванилията не е сладка, а някак лека, тиха и приглушена, плюс е добрата трайност. Поръчах си по - свеж аромат, пролетен,  Гучи Bloom Profimo di Fiori, но я мисля тази ванилия. Та да, различни вкусове.

# 129
Аз днес пробвах Aqua Allegoria Bosca Vanilla. Впечатли ме това, че аромата не ме впечатли с нищо! Не ми хареса, но всички си имаме вкусове и е хубаво, че са различни.
Пробвах Aqua Allegoria Bosca Vanilla около Коледа - на моята кожа избиваше нещо сладко, което заглушаваше ванилията, а аз бях с очаквания за ванилия със солени нотки, та може би затова и мен не ме впечатли този парфюм... или може би, очаквах повече от Герлен, та бил и Алегория.

# 130
ЛюбОff, ароматът е хубав, та той е Guerlaun, макар и Aqua Allegorua! Освен различните вкусове и ароматите се проявяват различно, върху всеки от нас. Да, лек, ефирен, небрежен, в добрия смисъл и летен, но не открих ванилия, а я очаквах. Ще го пробвам отново. Напоследък толкова често ми се променят парфюманите вкусове, че докато умувам кой ми харесва повече между два избрани, се появява трети.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 20:37 от Magda Dimitrova

# 131
  • Варна
Герлен не ме разочароват никога, моя вечен любимец е L'instant. От алегориите също харесвам flora salvagga, дори мисля, че нямат аква, която не ми допада. С възрастта усещам, че започвам да обръщам внимание на по-фини, по-естествени аромати. Но пък... има ли ванилия съм силно привлечена.

# 132
  • The Evergreen State
Ковачева честито парфюмче, радвам се че си намерила нещо за себе си от тази линия Мис Диор.
Аз много исках този парфюм и като че ли имах малко по-големи очаквания да си призная от каквото се оказа парфюма. Определено долавям и Мис Диор 2021 ЕДП някъде там в него, и Parfum ми мирише на това неопределено свръх цветно и свръх захарно нещо което те удря като влезеш в парфюмерия.
Харесвам всичките Мис Диор, включително и този, но като че ли най-любими ми остават ЕДП от 2012 и 2017 година както и ЕДТ 2019.
Надявам се много скоро да се появи в България и да споделите вашите впечатления.
Тук също не е зареден по магазините, не съм сигурна дали изобщо ще се появи, попаднах на него на сайта на Диор.

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 10:47 от Athena

# 133
Накак не ми харесва  Aqua Allegoria Bosca Vanilla, направо блудкава ми е.
Вчера пробвах Aqua Allegoria Forte Rosa Palissandro Guerlain , тя е плътна силна дървесна роза. Хубав, но аз имам достатъчно рози и трябва да е уау, за да ме грабне.
Не съм фен на Алегориите от години, защото не са естествени, природни, нетрани са и за капак са супер скъпи. Бутилките им се развалят мрежите отторе се чупят и изгреждат, като правени в час по технологии. Имам една и не смятам да придобивам още на този етап.
Пробвах и Ексклузива Néroli Plein Sud Guerlain. Аз обожавам нероли. Това е любимата ми лятна нотка и очаквано парфюмът и правен точно като за мен. Супер силно нероли, просто е бомба. Сапунен, чист, невероятно хубав. Има прилики с Нероли Портофино Форте, който ми е любимият летен парфюм, откакто е излязъл.
Просто не мога да спра да мисля за него, защото е интересен с подправките си джинджифил и куркума и невероятната трайност. Получих толкова комплименти, че се изненадах.

# 134
Денси, драйдауна на Герланското нероли и облака, който не мърда цял ден при 20тина градуса са прекрасни. Днес го разносвам при пролетни условия от отливка и определено ще е мой.

Общи условия

Активация на акаунт