Парфюмни размисли и страсти - 288 тема

• 69 957
  • 788
  •   2
Отговори
# 210
Narciso Rodriguez for her Forever става ли за покупка на сляпо-в кошницата ми е на супер цена..сравнена със сегашната и с др. сайтове? Усеща ли се силно пачулито, че на моята кожа, когато го има надвиква всички останали нотки? Иначе според пирамидата му, би трябвало да е моя.
Доста се припокрива с едт версията,но има някаква нотка,която на мен ми бие на мухал.Аз също съм фен на марката,но forever и all me не са моите и не ги купих.На новият Nude musk ,видях офертата в парфимо,но реших да тествам първо,за да не се разочаровам,като от последните.

# 211
  • Бургас/Пз
Ковачева, ще те послушам и ще го тествам. Да си призная  All of me доста ми хареса. Да, доста различни са последните, които излязоха, но аз все още доста от тях ги харесвам. Някак си сантиментална ми е марката, но вече не купувам всичко , което пусне. Едно време преди 10-тина години имах и купувах почти всички парфюми на НР, които се появяваха Simple Smile

Днес съм с една прелестна моя слабост, която успях да намеря и купя в повече , за да съм сигурна , че ще я имам и се наслаждавам на макс.
Cara Mia Aigner ❤❤❤
Ковачева , винаги ще съм ти благодарна за този парфюм.

# 212
  • Sofia
Чудя се кой парфюм да подаря на 75г мъж. Носил е  и харесва Guerlain L instsnt, L homme ideal, Montblanc Explorer, но предпочитам да не повтаря.  Свежаци и воднисти не му допадат, нито сладки от сорта на Armani with you линията, Zadig him. Сигурна съм, че ще хареса Dior Sauvage, но внука му го носи. Скъп ниш няма да оцени, количество от 100мл нагоре е добре дошло, полива се като с одеколон. Приемам идеи. Grinning

# 213
Аз съм днес с новия ми For Her Musc Nude Narciso Rodriguez. Влюбих се в него от първо пръсване, а аз парфюми на Нарцисо не нося, вк. Белия Муск защото са ми потни на кожата. Тук има лекота, нежност и цветя, които ме вкарват в пролетно настроение. При мен тубероза няма, но си има лека плътска нотка, явно от жасмин. На моята кожа показа доста ванилия и е супер дълготраен. Мъжът ми ми направи комплимент преди малко в колата, а това се случва рядко вече, защото сменям много парфми през деня и нося предимно тежки. Децата също го харесаха много. Явно всички харесват муск и пролетно настроение. Мъжкият също е прелест.

# 214
Densi, звучи супер добре новия на NR 🙂 Честит да ти е!
И аз ще го погрледна, изглежда като за мен

# 215
Чудя се кой парфюм да подаря на 75г мъж. Носил е  и харесва Guerlain L instsnt, L homme ideal, Montblanc Explorer, но предпочитам да не повтаря.  Свежаци и воднисти не му допадат, нито сладки от сорта на Armani with you линията, Zadig him. Сигурна съм, че ще хареса Dior Sauvage, но внука му го носи. Скъп ниш няма да оцени, количество от 100мл нагоре е добре дошло, полива се като с одеколон. Приемам идеи. Grinning
Предлагам ARMAF CLUB DE NUIT INTENSE, ако не те притеснява, че брандът е арабски. Почти 100%-ов клонинг на Авентус, освен това е на идеална цена в момента в парфимо-  200 мл за 99.50. Траен, излъчващ. Снабдила съм ММ с няколко бутилки и като го носи, ходя след него и дишам дълбоко.Simple Smile
Ох, сега видях за свежаците, че не му допадат. Всъщност и Sauvage си е свеж, затова се подведох.

# 216
Идвам с 10-12 "мини"аматьорски ревюта от мостри и един парфюм, който поръчах.

Ще започна с голямата ми покупка на сляпо - Soleil de Jeddah Mango Kiss.
Все още не се е климатизирал, така че това е първо впечатление. Отдавна търсих тропически, сладък парфюм който да ме придружава целогодишно и да лекува зимата ми депресия. Май го намерих в тази красота.Натурално (не-бонбонено) миришещо манго, с база от кожа и лайка. Има нещо леко зелено, тропическо в него, но мангото се усеща силно, сладостта е балансирана и не го усещам синтентичен. Не мога да го сравня с нищо което съм пробвала - нито като аромат, нито като структура. Надявам се да е любов и в по-горещото време.
https://www.fragrantica.com/perfume/Stephane-Humbert-Lucas-777/S … o-Kiss-81913.html

Peregrina. За всички любители на рози - това е роза, която трябва да се пробва. За първи път харесвам карамел в нещо - избягвам гурме аромати, защото върху мен сладостта се изостря и ми става зле от тях, но тук мирише елегантно. Мирише карамелени бонбони с роза от скъпа сладкарница. И пак не бих го определила като парфюм който мирише на нещо за ядене. Обичам Делина, Атомик Роуз, Ексклузивната Делина, това е в тяхната категория. Много ми хареса, но вече рози в колекцията ми ще дойдат в повече.
https://www.fragrantica.com/perfume/Thameen/Peregrina-59756.html

Ode to Dullness. Това мирише на Елизабет Арден парфюм или нещо на Avon което съм мирисала върху приятелки на мама, но нямам на представа кой. По-лека и мускусна версия. Ако някой го пробва и има повече години опит с парфюми (и му напомни на нещо) моля да напише, защото си нямам на представа как се казва другия парфюм, но е почти идентичен. Фрагрантика не помага
https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Ode-To-Dullness-84757.html

Най-накрая успях да пробвам Megamare (Orto Parisi), който е хвален от много мъже - мирише ми на солена Ерба Пура. Интересен е, странен е, солен е, но има същата мускусна база като Ерба Пура и подобните парфюми. Има нещо много остро в парфюма, което го прави не-носим за мен освен ако не си мъж който прекарва лятото на каравана до морето.
https://www.fragrantica.com/perfume/Orto-Parisi/Megamare-53471.html

В сампъл сета имах и Musk Therapy (Initio) - не го пробвам за първи път, но с мострата ще го разуча повече. Изключително красив мускус - мирише ми на пране, но на типа пране в което бих се хвърлила и мирисала с часове. Има нещо плодово, леко сладко, но аромата излъчва чистота. Не обичам сапунести аромати като Бланш на Byredo - това мирише на чисто по много по-хубав начин.
https://www.fragrantica.com/perfume/Initio-Parfums-Prives/Musk-Therapy-66097.html

Moonlight in Heaven - също парфюм който съм пробвала преди, но едвам го долавям, изключително лек е, но аромата който усещам е млечно-тропичен. Кокосово мляко с примес на манго.
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Moonlight-in-Heaven-35973.html

Carnal Flower (Frederic Malle). Обичам туберози по принцип, но тук тя е изключително мрачна и зелена, има нещо ретро в този парфюм и също е не-носим. Не усещам кокос в него, а много зеленина. Тубероза в мрачна зеленина.
https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Carnal-Flower-1024.html

Musc Ravageur - WOW! Досега все бягах от Фредрик Мал, защото веднъж бях пробвала много от тях и всичко ми се стори прекалено тежко, комплексно, трудно за носене, но имах спомен че Мъск Раважур ми беше харесал и реших че с мострата ще успея да го разнося. Ами, за мен това е довършен парфюм - от начало до край. Не съм фен на канела, но тук е съвършено смесена с всичко друго - нито една от нотките не ми крещи в лицето. Микс от подправки, които се усещат с лекота, мирише парфюмно и сладко, но изпипано. Началото е като спа - може би лавандулата и бергамота, след това се усещат карамфила и канелата. Базата е сладка, плътна. Не мирише на магазин за подправки като класическия Опиум, а на място в което трябва да си поканен специално за да стъпиш. Това е типа парфюм заради който бих зарязала цяла колекция и бих превърната в Signature Scent (не все още не съм готова за нещо подобно). Просто уау. Това е парфюм, който никога няма да ми писне да мириша
https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Musc-Ravageur-1801.html

Vicebomb и Malibu Party на Simone Andreoili са прекрасни и двата. Vicebomb е черешов Gentle Fluidity Gold. Много сладък, но мирише много парфюмено - господинът ми го сравни с кексче рулцата на 7days. Съгласна съм, но въпреки това ми харесва. Оценявам череши които не са комбинирани с бадем, бадемов ликьор и т.н.  Malibu Party е кокос, лайм и ром. Копие на Virgin Island Water - който много харесвам, но едвам усещам на кожата си Sad Това е по-силна, но и по-синтетична версия на него. Бих го закупила защото е свеж и интересен - по принцип не съм цитрусов фен, но тук се прехвърлям директно в лятна обстановка на тропичен остров
https://www.fragrantica.com/perfume/Simone-Andreoli/Malibu-Party … he-Bay-49244.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Simone-Andreoli/Vicebomb-81910.html

Ganymede - мирише на метал и препикан подлез. Не исках да го пробвам на кожа, много остро реагирах на него. Дори часове след пръскането на хартия (и на следващия ден) пак ми миришеше крайно неприятно.

Room Service. Доста "парфюмен" аромат - мускус, много плодове, мирише на скъп плодов душ гел. Красив и лесен за носене.
https://www.fragrantica.com/perfume/Vilhelm-Parfumerie/Room-Service-30932.html

Най много ми харесаха - Mango Kiss, Peregrina, Malibu, Musc Ravageur.

# 217
Ненавиждам Ganymede.Точно на същото ми мирише. Изненадвам се на жени, които го носят и не желая да са близо до мен, защото ми мирише наистина мръсно и метално. На мъжка кожа стои по-различно.

# 218
  • София
Скрит текст:
Чудя се кой парфюм да подаря на 75г мъж. Носил е  и харесва Guerlain L instsnt, L homme ideal, Montblanc Explorer, но предпочитам да не повтаря.  Свежаци и воднисти не му допадат, нито сладки от сорта на Armani with you линията, Zadig him. Сигурна съм, че ще хареса Dior Sauvage, но внука му го носи. Скъп ниш няма да оцени, количество от 100мл нагоре е добре дошло, полива се като с одеколон. Приемам идеи. Grinning
Karen, на Ваше място бих се спрял на елегантния Trussardi Uomo 2011

Във Венера Козметик, 200мл е 99лв. Мисля, че е много хубав избор, не само като стилна мъжествена копозиция, но и като съотношение цена-качество-количество.

# 219
  • Враца
Karen Heart ,  аз бих заложила на Terre d'Hermès Hermès .

# 220
  • София
Поизпуснах парфюмните страсти от известно време, но ударно се завръщам с покупка на Chanel Paris-Riviera.

Вчера за празника  бях с Kilian Princess, старата версия, но нещо не ме радва вече. Същото стана и с Kissing,  изведнъж и двата рязко ми дотежаха, станаха лепкави и душащи. Не е проблем със съхранението, държа си ги на тъмно и прохладно в шкафа, а и те са непрозрачни. Не знам защо така се получава, май правя завой към обрани, хладни и свежи неща, не ми е за пръв път.

Все още не се е климатизирал, така че това е първо впечатление. Отдавна търсих тропически, сладък парфюм който да ме придружава целогодишно и да лекува зимата ми депресия. Май го намерих в тази красота.Натурално (не-бонбонено) миришещо манго, с база от кожа и лайка. Има нещо леко зелено, тропическо в него, но мангото се усеща силно, сладостта е балансирана и не го усещам синтентичен. Не мога да го сравня с нищо което съм пробвала - нито като аромат, нито като структура. Надявам се да е любов и в по-горещото време.
https://www.fragrantica.com/perfume/Stephane-Humbert-Lucas-777/S … o-Kiss-81913.html
Звучи страхотно, както и цялото мнение с ревютата беше много полезно, благодаря. Flowers Rose
Откъде поръчахте Mango Kiss? А Peregrina?

# 221
Скрит текст:
Поизпуснах парфюмните страсти от известно време, но ударно се завръщам с покупка на Chanel Paris-Riviera.

Вчера за празника  бях с Kilian Princess, старата версия, но нещо не ме радва вече. Същото стана и с Kissing,  изведнъж и двата рязко ми дотежаха, станаха лепкави и душащи. Не е проблем със съхранението, държа си ги на тъмно и прохладно в шкафа, а и те са непрозрачни. Не знам защо така се получава, май правя завой към обрани, хладни и свежи неща, не ми е за пръв път.

[/quote]
Звучи страхотно, както и цялото мнение с ревютата беше много полезно, благодаря. Flowers Rose
Откъде поръчахте Mango Kiss? А Peregrina?
[/quote]

Mango Kiss - Spray Parfums, имаше 20% за Св. Валентин, имат по няколко пъти на година намаления и единствено там съм го срещала на по-ок цена. Перегрина мострата е от Skins.nl

# 222
Ненавиждам Ganymede.Точно на същото ми мирише. Изненадвам се на жени, които го носят и не желая да са близо до мен, защото ми мирише наистина мръсно и метално. На мъжка кожа стои по-различно.
😁  един от любимите ми е, наистина много ми харесва ☺
Eau Capitale Diptyque е новото ми попадение и се оглеждам за летен Diptyque, на такава вълна съм…

# 223
Karl Lagerfeld Lagerfeld Classic
Наличен и в 125 мл. разфасовка. Има го почти навсякъде.

Cartier Declaration Parfum
100 мл разфасовка на хубава цена има в Парфюм.бг

А, ако времето не те притиска горещо препоръчвам една класика YSL Opium Pour Homme EDT. Наличен е в Druni.es за 65 евро. Даже бих купил 2 бр. Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 16:20 от LSF MCMXIV

# 224
  • Враца
Lagerfeld Classic Karl Lagerfeld му трябва млада и свежа кожа , за да го излъчва добре и да разрива красотата му.
При по-стара кожа, става един сбит и "компресиран",  и отива в недобра посока според моите възприятия.

Общи условия

Активация на акаунт