Кралски работи и клюки - февруари 2024

• 108 389
  • 849
  •   1
Отговори
# 120
Много е притеснително случващото се с Чарлз. Лилибет е била болна от рак, баща и също, сестра и... Има много тревожна тенденция в семейството им.

Това, че Елизабет е била болна от рак, за първи път го чувам.

Преди няколко месеца го обявиха - рак на костите.

# 121
И на мен ми стана много тъжно от новините за кралското семейство напоследък. Все пак те са на първо място хора, та не са им чужди нито болестите, нито човешките чувства, а лично аз имам голям афинитет към Катрин. Изненадана съм да разбера и че кралицата е имала рак, не знаех. Сега се включвам само да разкажа на който му е итнересно за храната на кралското семейство. Наскоро гледах документален филм (Inside The Royal Kitchen: Hidden Secrets) в който разказват за предпочитанията на кралското семейство и начинът по който се хранят. Специално за Чарлз се разказваше, че е доста взискателен към храната си и си има собствена градина в Highgrove в която се отглеждат органични плодове и зеленчуци и също така специална порода прасенца и други животни. Разказва се, че той е доста отдаден на нея и има афинитет към органичното отглеждане, защото смята че е по-вкусна и качествена храната. Често когато той пътува държи да му доставят зеленчуците от там, дори когато е в чужбина. А на гостите си обичал да разказва и се гордеел, че зеленчуците които ядат са от неговата градина. Също така реколтата от градината му се продава и приходите от нея влизат в неговите благотворителни организации.

# 122
Беатрис и съпруг напускат резиденцията на Чарлз

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 13:31 от Не се сърди, човече

# 123
Софи е във Франция

Херцогинята на Единбург, като патрон на Асоциацията за зимни спортове на въоръжените сили на Обединеното кралство, беше видяна в Междуведомствения шампионат по снежни спортове 2024 г. в Сейнт Мориц, Франция на 5 февруари 2024 г.

# 124
Светът е загрижен за диагнозата рак
Президентът на САЩ пожелава възстановяване на крал Чарлз

Държавни и правителствени ръководители от цял ​​свят се свързват с крал Чарлз III, за да пожелаят на британския монарх бързо възстановяване от рака.
https://www.n-tv.de/leute/US-Praesident-wuenscht-Koenig-Charles- … icle24714593.html

# 125
  • Някъде там
Летисия председателства церемонията по откриването на DíaDeInternetSegura, организирана от NCIBE под мотото "Заедно за по-добър интернет" за насърчаване на безопасното и положително използване на технологиите, особено сред непълнолетните.

Норвежците отбелязват националния празник на саамите. Във връзка с 50-годишния юбилей на Хокон и Метте-Марит те  са посетили Каутокейно, за да научат повече за културата и традициите на саамите.
Хокон участва в миграция на северни елени, а Мете-Марит е научила повече за традиционните саамски занаяти.
Клипчето е впечатляващо. Северните елени са ♥️♥️
https://www.instagram.com/reel/C3AGdRzomQe/?igsh=ZWI2YzEzYmMxYg==
Миналата година писах подробно са празника.
Имаше много хубави снимки с носии.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 13:58 от daviz

# 126
  • София
За първи път чувам, че кралицата е била болна от рак, още повече на костите. Това е силно агресивен рак, а болките са невероятни, а кралицата беше активна до края, но знае ли се какво й е било.
Дано Чарлз да се възстанови и е нещо, за което има напреднало лечение. Малко ми се вижда странно Хари така бързо да се върне, че и други членове на семейството да отидат да го видят. Дано само засвидетелстват внимание и подкрепа.

# 127
  • Някъде там
Карл Филип и София присъстват на симпозиума Ctrl+Rights за повишена безопасност в интернет.
Явно много от кралските особи имат програми и инициативи с тази насоченост. Съсекс и те бяха пуснали миналата седмица информация по темата в сайта на фондацията.

# 128
Много са хубави на втората снимка. Жалко, че тоалетът й не е друг цвят, по-свеж цвят.

# 129
Да, давиз. Миналата седмица имаше изслушване в Сената относно онлайн опастностите за децата и съответно регулиране на онлайн платформите. Та за това мисля, че са активни на тази тема.
Никой на тези снимки не ми харесва как е облечен.

# 130
За първи път чувам, че кралицата е била болна от рак, още повече на костите. Това е силно агресивен рак, а болките са невероятни, а кралицата беше активна до края, но знае ли се какво й е било.
Дано Чарлз да се възстанови и е нещо, за което има напреднало лечение. Малко ми се вижда странно Хари така бързо да се върне, че и други членове на семейството да отидат да го видят. Дано само засвидетелстват внимание и подкрепа.
Абсолютно всички журналисти на Острова от поне година  говорят за онкологичното заболяване на Лилибет с категоричност. Няма го отдавна "предполагаемо".
В Калифорния времето било отвратително. Висока степен на тревога за наводнения. Предупреждение към гражданите да не излизат от домовете си, освен ако не е за евакуация или крайна спешност. За да тръгва Хари в такива условия, или състоянието на Чарлз е много сериозно, или Хари има лична потребност да види Чарлз в този момент.

# 131
  • Някъде там
Да, давиз. Миналата седмица имаше изслушване в Сената относно онлайн опастностите за децата и съответно регулиране на онлайн платформите. Та за това мисля, че са активни на тази тема.
Никой на тези снимки не ми харесва как е облечен.
Взели ли са някакви адекватни решения, знаеш ли? Международния ден за безопасен интернет се отбелязвал днес. Сега се сещам че и миналата година имаха по това време инициативи.

# 132
“Лилибет” не е ли галено име на кралица Елизабет, запазено за най-близките й хора? Оставам с впечатление, че сте били близки 😃
Да, така е. Достатъчно близки сме си да не я обвинявам в расизъм. Wink

# 133
  • София
Между това какво казват журналистите и къде е истината има огромна пропаст. Но това е въпрос, върху който може само да се гадае.
Доколкото четох Хари вече е пристигнал във Великобритания, но не мисля, че кралският двор ще излезе с още официални изявления. Оттук насетне ще има само спекулации.

# 134
Между това какво казват журналистите и къде е истината има огромна пропаст. Но това е въпрос, върху който може само да се гадае.
Доколкото четох Хари вече е пристигнал във Великобритания, но не мисля, че кралският двор ще излезе с още официални изявления. Оттук насетне ще има само спекулации.
Британските журналисти няма да си позволят да правят преразказ по картинка със здравословното състояние на който и да било от кралското семейство.

Общи условия

Активация на акаунт