Кралски работи и клюки - февруари 2024

• 108 535
  • 849
  •   1
Отговори
# 330
Много красива е тази Шарлийн 😍

Coat of Arms не е ли герб по нашенски?

# 331
  • Някъде там
Ули,тук се написа че ще присъстват.
О да разкошна е и другата ѝ тиара, Тирамису.
Много различна и интересна е и толкова нейна...
Към тиарата "Океан" има и обици.

А централната част от тиарата носеше като колие на градинско парти, организирано от Van Cleef & Arpels

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 12:14 от daviz

# 332
  • София
Много е красива тази тиара. Има обеци с подобни мотиви, много би ми отивала Joy

И двете на Шарлийн са разкошни, особено тази
А Шарлийн има още една тиара на "океанска" тематика- The Diamond Foam Tiara и е вдъхновена от пяната на морските вълни.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 12:42 от Не се сърди, човече

# 333
След колекцията обеци на Кейт, малка част и обеците на Мери, вече кралица на Дания. Нейните не са събрани в общ каталог, затова мога да публикувам много малка част. Определено обича по-класически и скъпи обеци, с камъни и перли.

На тази снимка всичките й бижута са прекрасни:

Само бих махнала церемониалната огърлица,че идва малко претрупано,  но на официални събития е неизбежно.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 15:25 от Не се сърди, човече

# 334
  • При семейството си
А защо официалната огърлица е със слонове, има ли някъде историята за произхода, символиката?

# 335
А защо официалната огърлица е със слонове, има ли някъде историята за произхода, символиката?
Ето това открих за огърлицата:

Това е яка, а не огърлица, и е част от отличителните знаци на един от най-великите рицарски ордени в света, Ордена на слона. Орденът на слона е един от двата рицарски ордена в Дания. Това е по-високият от двата ордена и обикновено се дава само на кралски особи или на държавни глави. (По-нисшият ред е Орденът на Данеброг, който се състои основно от датски граждани, които са били признати за приноса си към нацията.) Управляващият монарх, кралица Маргрете II, е суверен на двата ордена и нейния по-малък син , принц Йоахим, заема длъжността канцлер на ордените.
На снимката огърлицата е с малко по-тъмен емайл и е била носена от Маргарете, на Мери е по-светло син емайла, може би има степени в ордена, които се различават по-цвят но не намери информация.

# 336
  • Някъде там
Летисия председателства работна среща с испанската федерация по редки болести (FEDER_ONG), за да се запознае с предизвикателствата и възможностите на групата за тази година.

# 337
  • София
Кралят е пристигнал в Лондон

# 338
# 339
Ох, не ми изглежда добре, изглежда тъжен в последно време, не че не са му малко грижите.
Кралят е пристигнал в Лондон

# 340
  • Разпиляна във въображението
И на мен така ми се струва. То и няма как да е иначе. Лошото е, че на всяко излизане трябвада е на ниво - да маха, да пуска усмивка и т.н.

# 341
  • София
Не съм фен на сакото, но пък е приятен свеж пролетен цвят. Харесвам косата на кралицата, но дължината вече е доста. Ще се освежи доста, ако я подкъси или смени формата.

daviz, благодаря за снимките на Максима от ски ваканцията. Нея точно не съм я запомнила да е скиорка. За Мери се сетих, че съм виждала снимки. Шведските и норвежките дами са ясни Simple Smile

# 342
  • Някъде там
Лана, Летисия Рания и Шарлийн и те карат ски.Всичките са скиорки.😀
Май само за Матилде не се сещам.Чакай да видя. Дамм и тя в това число.
Браво на тях.

Държавното посещение от
Танзания в Норвегия.
Скрит текст:

Харалд добре изглежда след поредния престой в болница, като се имат предвид тежките му заболявания.  Днес прочетох, че е опериран от рак на пикочния мехур през 2003 г и пм е отстранен напълно.Хванато е в начален стадий и не е измало разсейки извън него.
Не знаех за това, за сърдечните му проблеми съм чела. През 2020 му сменяха сърдечната клапа.Но явно е упорит щом след всички тежки заболявания които има, все още се държи.
Метте-Марит и тя изглежда добре.
Ше гледаме тиари и бижута довечера. И антенки, предполагам. 🤣
Скрит текст:
Държавното посещение от
Танзания е в ход. Кралската двойка е домакин на посещението и тази сутрин посрещна президента
Самия Сулуху Хасан в кралския дворец тази сутрин.
Посещението отбелязва 60-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Норвегия и Танзания.
Днес Танзания е една от най-бързо развиващите се икономики в Африка, а норвежките технологии и опит са търсени. В продължение на много години страната е една от най-важните партньорски държави на Норвегия в областта на сътрудничеството за развитие, но сътрудничеството се променя и обновява в съответствие с развитието на Танзания.

Да Тирамису от нелечимата белодробна фиброза е болна.

На мен Летисия много ми харесва така. Още повече ми харесва, че се усети да се погрижи за здравето си със смяната на обувките.

Шарлийн обявява ново партньорство на фондацията си, което ще има за цел подпомагане развитието на децата чрез образователни проекти и спортни дейности.
Много добре звучи. Успех и на трите организации.
Много хубава снимка но май е стара, сега Шарлийн е с по-светла и дълга коса.
Явно са работили дълго зад кулисите.

Скрит текст:
Принцеса Шарлийн от Монако
Фондацията обединява усилията си с фондация Ал Оертер
и фондация "Пиер дьо Кубертен
като част от международното развитие на своята програма "Спорт и
Образование -
Принцесата на Монако Шарлийн
Фондацията има удоволствието да обяви партньорството си с фондация "Ал Оертер"/
Изкуството на олимпийците (AOF/AOTO) и
Асоциация на семейство Пиер дьо Кубертен (AFPC). Заедно тези три организации планират да организират различни артистични и образователни дейности, насочени към спорта, за деца в Европа и САЩ.
Това партньорство е в пълно съответствие с
програмата на Фондацията "Спорт и образование".
Нейно височество принцеса Шарлийн заяви: "Съюзът с фондация "Ал Оертер" със седалище в Съединените щати и Асоциацията "Пиер дьо Кубертен" със седалище в Париж е идеална възможност да развием една от приоритетните мисии на моята фондация - да насърчаваме благосъстоянието и да помагаме на децата да се развиват чрез образователни проекти и спортни дейности."
От 2012 г. насам принцеса Шарлийн от
Монако активно подкрепя организации и инициативи, които споделят визията за изграждане на свят, в който деца от всички социални слоеве могат да се развиват, като усвояват ценностите, преподавани от спорта. "Спортът ни вдъхновява и ни дава надежда, той може да обединява хора и нации." Н.С.В. принцеса Шарлийн.
Ал Оертер/Изкуството на олимпийците
Фондацията, основана през 2006 г. от четирикратния олимпийски шампион, който й дава името си, и фондацията "Пиер дьо Кубертен
Семейната асоциация, която почита основателя на съвременните олимпийски игри, имат общи цели на мисията, подобни на тези на принцесата на Монако Шарлен
Фондация.
Преди три години тези две институции установиха партньорство за насърчаване на общите си цели чрез организиране на разнообразни програми, дейности и събития в
Европа и в Съединените щати, а днес предлага на Фондация "Принцеса Шарлийн на
Монако да се присъедини към тяхната инициатива.
В момента трите организации финализират плановете си за предстоящи дейности преди откриването на Лятната олимпиада през 2024 г.
Олимпийските игри и вече работят по бъдещи проекти.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 22:46 от Не се сърди, човече

# 343
Давиз, виж как говорихме за Шарлийн днес и тя се появи Joy
Супер инициатива, нещо извън рязането на лентички 😉

# 344
  • София
Пипа Мидълтън и семейство са били на почивка.
Три малки деца и с това тяло...

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 20:21 от Eiger

Общи условия

Активация на акаунт