Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Февруарска вещерска и спортна

• 87 386
  • 2 360
  •   1
Отговори
# 2 085
  • Наблизо
Марулка,с цялото ми уважение-тия не са нормални!

Фил,не,екипът са супер.Свикнаха с него и той наистина почна да се справя все по-добре.Миналата година беше ужас,много от нещата не си бях дала сметка и лъснаха като тръгна на училище,после открихме и ушните проблеми и почнахме да ги борим.Учителката много помогна и все още му помага.
Не мога да се оплача.

Алекс,много благодаря..Слушам,но понякога(доста често) не мога да се спра да се самообвинявам и притеснявам.Както споменах-много много ми се отразява на здравето.
Взела съм мерки.

# 2 086
  • France
Защото преди преди няколко десетилетия само най-големите неудачници са ставали учители тук. И то в ниските класове. И цялата си фрустрация си я изкарват на децата. В момента съдят една учителка за самоубийството на 11 годишно момиче. Това е първи случай, но зад него има много, много други.

# 2 087
Бюти, намери начин да спреш да се самообвиняваш. И не допускай друг да те тормози. Детето ти има нужда от спокойна и уверена майка. Вие правите каквото е нужно, детето има подкрепа и в училище, ще се справите. Да, не винаги е лесно, но каквото такова. И близките ви трябва да ви оказват безусловна подкрепа. Изисквай си я. Между другото висенето по площадките, не винаги е продуктивно. И определено е нещо без което може да се живее спокойно.
А това, което пише Фил е ужасно, и за съжаление не е характерно само за Франция. Миналата година имаше самоубило се дете в Пловдив, заради двойка. Голяма гадост се оказа, и ще се размине на виновния.

# 2 088
  • София
То пък все едно в БГ не беше така. Едва в последните години има истински интерес към педагогика, логопедия и дефектология.

# 2 089
По мое време в педагогическите специалности влизаха хора, които не са ги приели никъде другаде. После сравнително малко от тях влизаха в системата на образованието. Сега интересът към професията е много голям, най-вече заради повишените заплати, работното време и ваканциите. Хора, завършили преди 20 години и никога не практикували учителска професия, рязко се сетиха, че им се работи точно това. Нагледах се последните две години как се търсят и пускат връзки, дават се рушвети, само и само да се осигури учителско място. Нагледах се и как по ковид времената разни хора завършиха онлайн педагогически специалности за година-две. Искрено се надявам да не помиришат никога училище или детска градина.
Моите наблюдения са, че нещата са в двете крайности - или пълно нищоправене, или претенции и изисквания до небето, тотално самозабравяне и превземки. Много малко останаха свестните, нормални учители, които си вършат работата както трябва.
За съжаление изобщо не ме учудва разказаното от Фил.

Бюти, Лайла, прегръдки за вас, момичета.
Ули наистина липсва.

# 2 090
Бюти, къса ми се сърцето като те чета. Знам, че е невъзможно да не се самообвиняваш, но и аз да намеля, че правиш най - доброто за твоето дете. Грижи се за себе си, момиче. Детето ще се справи с твоя помощ и помощта на специалистите.
И аз постоянно се чудя правя ли достатъчно. Много ме е страх дали този сравнително изолиран живот, който водим в момента, няма да му се отрази по силно негативен начин . Ходим по площадки, но много често времето е отвратително и няма никой навън. Както и да е, де. Гуш, Бюти.
Не искам да пропускам някой, затова стискам палци на всички със здравословни проблеми да се възстановят възможно най - бързо.
ММ вчера беше на лазерна операция за едното око. Цял ден беше със страшно болки, дори не можеше да говори. Днес вече е по - добре. Лекарят му направи контролен преглед и каза, че всичко е наред. В оперираното око била влезнала мигла, която утежнила положението.

Аз съм с квалификация за учител по история. Много мои колеги се преквалифицираха за начални учители. Повечето го направиха заради заплатите и отпуските. Правописът им е на ниво "незнам". Желание да научат децата на нещо - нулево. Единици са тези, които наистина искат да дадат всичко от себе си. Та така.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 15:50 от Лаватера

# 2 091
  • sf
Миналата година имаше самоубило се дете в Пловдив, заради двойка. Голяма гадост се оказа, и ще се размине на виновния.

А кой е виновен?

# 2 092
  • Mediterraneo
По мое време в педагогическите специалности влизаха хора, които не са ги приели никъде другаде.

По мое време( което май е същото като твоето) за 1 място се борехме 10 човека, баш за педагогическа специалност. Беше истинска война. След 2000 г. нещата рязко се обърнаха и дори през октомври събираха хора по документи, само и само да си запълнят бройката и да не съкращават групи.

# 2 093
  • France
Аз винаги съм имала късмета да имам супер "даскали". Освен една, но трябва да има и едно изключение, което да потвърждава правилото. Wink
Като цяло начинът на преподаване, учебният процес и отношенията учител-ученик са диаметрално различни във Франция. И определено не ми допадат.

# 2 094
Тарт, след 2000 г. съм аз. В моята педагогическа специалност почти всички бяха попаднали там, защото не са успели другаде. Имаше и такива, които работеха в други сфери, но им трябваше висше за по-голяма заплата. От целия випуск дали има и 10 човека, които започнаха и продължават да работят в училище. И при нас имаше хора, които пишеха "незнам" и "немога", да не говоря за "понктоация" - представи си как ще преподават правопис и пунктуация.

Пак се разтреперах след поредния телефонен разговор и поредната роднинска "драма". Защо все аз съм длъжна да проявявам разбиране, да се съобразявам, да изпълнявам някакъв дълг, а мен никой не ме пита дори как съм?

# 2 095
Фил, отдавна не си имала досег с образователната система в България. 😊
Една от причините да тръгнем да си търсим късмета по света е тя. Хем в прилични училища бяха децата ми.

А виновният за онзи случай е учителят, който е разрешил на детето да излезе по време на часовете, да си ходи до вкъщи за да си вземело нещо.

# 2 096
  • France
Да се самоубиеш за една 2 значи това просто е била последната капка. Не, че учителят има право да освободи детето по време на часовете.

# 2 097
  • sf
И по-скоро нещата вкъщи не са били ок, кой знае какво го е чакало като се прибере с двойка. 🥴

# 2 098
М да, детето не се е самоубило, защото учителят го е пуснал. Щом се е стигнало до там и след редовните часове е щяло да постъпи пак така. Само за една двойка дете не посяга на живота си. Да почива в мир, душата му млада.
Размазах се, уж нищо особено - само ОИ, хляб и сладкиш врътнах, а все едно камъни съм влачила. Хапнах даже парче от сладкиша и реших, че това ще е вечерята ми, стига ми толкова, иначе оная гад кантара ще вика - едната да слезе....

# 2 099
Има даскали , които горят н професията.Един такъв имаше дъщеря ми, за щастие и младши докачи от него, но за съжаление почина. Млад , но остави такава следа в децата! Беше учител по музика, водеше хор за народно пеене , автентично  , "Торлашки напеви "към гимназията -  голям , велик!!!

Скрит текст:
Дъщерята пееше при него , синът за малко свиреше на мандолина. Под влияние на кака си, за контактите с този човек , не толкова от любов към инструмента. "Неговите " момичета не правеха отсъствия, не си позволяваха ниски оценки и неприемливо поведение. Влезе им в сърцата и не си тръгна от там.Децата направиха инициатива , на входа на гимназията има негова паметна плоча, на която пише - Довиждане , но не сбогом! Леле, настръхвам , като ви пиша. Беше учител, психолог, приятел , ментор, душеприказчик - знаеше за любовите им, за трудностите с немския, за усилията , които полагат, за проблеми. Много пътуваха и ги водеше на конкурси и в чужбина. Чалга беше забранена дума - народна музика и рок.  Те и сега си имат общност - торлачетата на Цецо. Когато моята се зажени, каза ,че ще се случи тогава, когато Даскала може да свири/ той свиреше по сватби и поводи, заедно със жена си и още един човек/ . И така и стана- датата се определи по неговите ангажименти. Беше толкова лично от негова страна, с толкова обич , с такова отношение!
   Имали сме и такива, дето с кеф да ги утрепеш. Викала ме е класната  в училище да ми трие сол на главата , че моята не искала да е прия4глупавитетелка с "групата на умните" от класа.То така не можело, всички трябвало да са приятели. Моята беше от групата на "глупавите" , според тази същата овца. Всичко беше свързано с шпиц групата ,която се явява на изпита за немска езикова диплома. Еми моята и нейната приятелка, от " глупавите" си взеха изпита с 3ти  и 4ти резултат от 23 човека.
   Радвам се , че вече нямам ученици, честно!!! Когато го видях да взема диплома, скала ми падна от плещите.
   Свърших малко служебна работа. Младши се обади , че е стигнал , капнах си . Утре до обяд ще съм гледачка, пак кашлюка дребоса. Сега ще слизам долу да видя ММ кви ги къдри.
     Мьос , как мина срещата с приятелката?
Бюти , никакво уважение към тия мои съседи. Да дразниш нарочно дете, което работи с психолог за овладяване на гнева ,на 7 г , ходи на логопед, заради проблем с говора, и още други неща - тия са за трепане! Хората , които трябва да са на една вълна, да слушат какво им казва психолога и да правят всичко , каквото е нужно за това дете. Живеят доста народ в една къща и е лудница. Само дядото прави нужното.
 Айде, имайте спокойствие и тиха вечер!

Общи условия

Активация на акаунт