Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 33 790
  • 821
  •   1
Отговори
# 120
Малко снимки от Колумбия. Къде режимно, къде не...

И бърз сиромашки обяд на стол Simple Smile За мен сирене, като нашето прясно,  авокадо и по хапка от другите неща:

# 121
Долче, третият да си ги ръси с пудра захар.
Страхотен разрез 🥰

Направо си удивителна с тези произведения.
И на Артемис е чуден тутманикът.
Аз ще ям риба, още не съм гладна, ама няма начин, заради хапчето. 🥺

Гущерчо, какво изобилие 🙂.
Първата снимка, с онези неща на пръчката, не са ли режимни. По една пръчка и си готов.

# 122
Гръмогущер, останаха ми очите в папаята (не съм опитвала никога, но знам, че би ми харесала, а не е режимна) и авокадото, в първата снимка също де!😍  (този Редакторчо вече два пъти ми преправя "папаята" на "папата", ужас🤣)
Тайс, 🤗 Да, третият, като не ги харесва, ще има повече за детето!😃 Ще ги мисля аз тези броколи- е, за мен такъв тип ястия, при които първо трябва да бланширам зеленчука, са ми малко тегави и рядко се хващам да правя. То не че са чак толкова трудни, ама процесът бланширане не ми е от любимите и ми трябва настройка за него...🙂

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 21:54 от dolce miele

# 123
Гръмогущер, за тези плодове зарязвам режим и чудо 🫣😅😅😅

# 124
Гръмогущер, за тези плодове зарязвам режим и чудо 🫣😅😅😅

Засега удържам. По една хапка от нережимните. Wink
За папаята не съжалявайте. Не е сладка. Не уцелихме. Марякуята , обаче е веднъж - едра, свежа, сладка и същевременно кисела. Пъпеша също го бива, но без да е уау.
Иначе авокадото - 2 бр. бяха 1,350 кг. за около 4-5 лева. Набамках се с кеф! Simple Smile

# 125
Тези хапки от другите плодове ги прокарвай със сирене.

Долче, тези бяха по- хрупкави от моите и по- запечени броколи. И имах газ 🤣.
Вкъщи не стават революции.
На мен ми хареса ладийката, ще си търся такива 😍

# 126
Тайс, така правя Grinning Жена ми от толкова плодове е като попова лъжичка. До сега аз дояждах, да види как съм се мъчил...
Това на пръчките е режимно с изключение на тапите-картофи, то и другото, с изключение на посипката от някакво пържено фиде, става. Месо и някакво разтопено сирене е. Ама с тези не можеш нито да ги питаш, нито да се разбереш. Дума английски не знаят. Навсякъде.

# 127
  • София
Здравейте,
от известно време все съм жадна,  много ми се пие вода и реших да си направя изследвания. Захарта ми е в нормалните граници на кръвните изследвания, но скоро ще си направя още изследвания за инсулинова резистентност. Иначе забелязах, че на места по тялото ми са се появили някакви петна, което четох, че също може да е признак на ИР. Но няма да си внушавам, а ще изчакам резултатите от изследванията.
Ако имам някакъв такъв здравословен проблем, вероятно е дошъл от стрес, защото съм доста стресирана напоследък. От няколко месеца не ям никакви сладкиши, нищо със захар, а също така намалих плодовете, специално сладките плодове.
Последните седмици започнах диетата на Дюкан и мислех, че ще ми се отрази добре заради липсата на въглехидрати, но започнах да се чувствам много по-отпаднала отпреди и все ми се спи. А точно в момента ми е нужна повече енергия, така че ще започна да добавям пак малко въглехидрати в менюто ми - картофи, ориз... Видях, че в началния пост сте събрали много полезна информация и ще започна да го чета малко по малко, защото не съм много "на ти" с въпроса. Благодаря за темата!😇

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 21:13 от meoww

# 128
Първата снимка е много вкусна Mr. Green

# 129
Meoww, добре дошла! Точно от картофи и ориз според мен не очаквай прилив на енергия при ИР....В първия пост има много информация.🙂

# 130
Ами то при рязко махане на въглехидратите, отначало наистина може и да не е баш свеж като репичка човек. Електролити повечко, ако ще и само повече сол да е. Минава и това.

# 131
То при ниски вгх и ниски мазнини, откъде да дойде енергия? А и на Дюкан по принцип мисля, че се ядеше безсолно (т.е. минус електролити, изхвърля се доста вода)...Не е чудно, ако на човек му е отпаднало и замаяно.🤔

# 132
да, безсолно и сухо(филе пиле) и то варено и се изхвърля мн вода, както и нощо др не трябва да се близва. И по спомен не трябва да се залита само на това хранене , а да се ползва кратко (напр 5 дни).. ама.. после идва голямото нанагорнище 🙄т.е нищо трайно като навици не създава

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 22:45 от fotokod

# 133
Абе то там беше на някакви фази, не е за дълго чак толкова хард. Ама не си представям човек да се чувства добре точно в най-строгата фаза де, особено ако му е за пръв път.

# 134
  • на острова на мечтите
Гущер, мммммм.... Папая отглеждат и тук. Маракуя съм насяла. И плодчета брахме, но са само за принца. Оказаха се две разновидности моите закупени растения, на едното пише маракуя, а другото frutto della passione( не знам как се казва на български). Добре да си изкарате.
Долче, снимка има. И вкусни станаха.

Meoww, добре дошла в групата 🤗

Общи условия

Активация на акаунт