Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява гликираният хемоглобин?
Какви са препоръките за хранене и лечение при начален диабет и инсулинова резистентност?
Какви са възможните причини за високите нива на гликиран хемоглобин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява гликираният хемоглобин?
-
Какви са препоръките за хранене и лечение при начален диабет и инсулинова резистентност?
-
Какви са възможните причини за високите нива на гликиран хемоглобин?
-
Какви са препоръките за контрол на кръвната захар и подобряване на нивата на HbA1c?
-
Какви са препоръките за поддържане на здравословно тегло и контрол на кръвната захар?
Ориз толкова да обичам, че ми е идвало половината тава да изям. Ама не ям ориз, нито пък готвя такъв от години. Не е както някои казват не мога без това или без онова, а просто ми е много вкусен. И след два часа ще отида да търся другата половина от тавата
Не ща. Не се е свършила другата храна, има и какво друго да ям дето не ми се отразява така.
. И аз като теб, преди години, съм влизала в теми неподготвена и яко ме солеха. С годините се научих на много нещо. Преди да започна да пиша някъде, се запознавам най-малко с половината от това, което е писано в началото на темата и чак тогава нахлувам. Не се обиждай, това не е приказвалник (има и такива теми - предполагам, че знаеш), това е тема за някакъв здравословен проблем, за който е нужна информираност. Нямаш ли я - не предприемаш нищо, преди да я придобиеш. Не за друго, а защото липсата на информация може да предизвика друг проблем.

и се учудих чак как всичко е в граници, та дори и за първи път имам КЗ на гладно в лаборатория под 5. Но... и за първи път толкова ниско FT3 от щитовидните хормони, та сега се чудя как да продължа
. Някакви съвети?