Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 298
  • 821
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, момичета!
Прочетох последните две страници  meoww , всички обожаваме да ядем паста под всякаква форма, пица, кекс, торта, ориз, картофи, охх топъл бял хляб с хрупкава коричка, алкохол, шоколад и тн
Но имаш ли ИР просто ги забравяш, няма как! Да си кажа, че всичко това много го обичам, но обичам и себе си!

Закуска. Кафе
Обяд късен една пилешка супа и салата листна с авокадо
Вечеря пил филе на скара и салата микс зеленчуци

Огладнявам - тк вися до късно - хапвам суджук или шунка така се насищам.
1 час кардио след вечерята

# 181
Беки, тук съм, но ме мързи да пиша, болна съм. Някакъв грип.
Вчера с кокошките си легнах.

meoww, картофите нямат общо с режима. Та не знам защо се учудваш на коментарите.
Правилно ти казаха, че ако правиш нещо като режим, ще получиш нещо като резултат.
Тук често се дават картофени снимки, ама са от алабаш всъщност.

Пиши си, лошо няма, тамън като те "насолим", ще разбереш къде бъркаш.
Ако пък си толкова чувствителна, недей споделя нищо, ама после не ни питай защо стана така и кой ми сра в гащите.
Впрочем старите кучета с картофи нямаме проблем, ама пак ги ограничаваме.

# 182
Абе... няма да се гътна ако ям картофи веднъж-дваж, не и на сегашния етап. Ще си продължа както си знам и няма даже и да изгладнея повече от обичайното. Ама ако започна да го правя по-редовно, стой да видиш. Ламя и половина, че скоро след това и на размери ще докарам като змей Grinning Ориз толкова да обичам, че ми е идвало половината тава да изям. Ама не ям ориз, нито пък готвя такъв от години. Не е както някои казват не мога без това или без онова, а просто ми е много вкусен. И след два часа ще отида да търся другата половина от тавата Joy Не ща. Не се е свършила другата храна, има и какво друго да ям дето не ми се отразява така.
Ако действително има ИР, което всъщност явно още не се знае, нещата не са за намеци и заобикалки, това могат да го потвърдят и останалите дето пишат тук. Аз продължавам да твърдя че не съм била груба а просто откровена, пък да се засяга който иска. Никой не е длъжен да ме харесва, аз също не съм и така.

Елора, много ти се събра напоследък, дано да минава бързо и това. На такова топло време през зимни месеци баба ми му казваше "болно време", вирусите процъфтяват яко...

# 183
  • В центъра на моретата
meoww, има нещо, за което вероятно ти липсва достатъчно опит - житейски и форумен Simple Smile . И аз като теб, преди години, съм влизала в теми неподготвена и яко ме солеха. С годините се научих на много нещо. Преди да започна да пиша някъде, се запознавам най-малко с половината от това, което е писано в началото на темата и чак тогава нахлувам. Не се обиждай, това не е приказвалник (има и такива теми - предполагам, че знаеш), това е тема за някакъв здравословен проблем, за който е нужна информираност. Нямаш ли я - не предприемаш нищо, преди да я придобиеш. Не за друго, а защото липсата на информация може да предизвика друг проблем.
Аз също съм новак, само от три месеца съм тук и то заради дъщеря ми, която е 10 кл. (малко по-малка от теб, вероятно). Никога до момента не съм имала такива проблеми, нито аз, нито другите от семейството ми, изобщо не бях запозната.  Още повече, че тук става въпрос за тийнейджърка с развихрени хормони, която също има амбицията да отиде да учи в чужбина. Това, което отчитам като положително е, че все пак ще придобие някакви навици за хранене преди да е излязла да учи на друго място. И ще знае какво и как да яде, т.е. това няма да е поредния стрес и то далече от къщи. Но всичко останало ще зависи изцяло от нея.
Та, отплеснах се, започна диетата изведнъж - не плавно. Аз не съм много привърженик на отлагане или бавна адаптация. Е, не става въпрос за мен, но постъпих така, след като го обсъдихме заедно. Имаше проблеми в началото -  отпадналост, треперене, сърцебиене, мозъкът й сякаш не работеше добре. Това я притесни ужасно. Но този период мина след известно време. Ако си в сесия, вероятно трябва да отложиш, както и другите казаха. Започни го, когато ти си готова за това, иначе ще бъде мъчение.
И не се сърди на момичетата, за да я има темата - всички пишещи тук са минали през някакъв проблем и за да са стигнали до резултати, са изминали труден път.
Можем да бъдем само благодарни за това, че я имаме вече систематизирана информицаията.

# 184

meoww, моята препоръка е като на zaek. Аз също се броя за “нова”, въпреки че скоро ще напрвя 1 г в темата . Разгледай малко стари теми, там ще срещнеш най-различни “препятствия” и “залитания” и ще си една крачка напред да ги предвидиш и избегнеш.

Първи пост аз лично редовно си го препрочитам, винаги има нещо новичко добавено или “преоткривам” топлата вода на моменти 🤭

И по старите теми лазя Simple Smile там има потррбители мн активни с мн добри съвети. Даже вчера попаднах на пост на Елори с нейните изследвания - човече, какви са тези цифри 🙄🫣Браво! Ти си преборила този неивидим на пръв поглед враг (бързо оздравяване сега с неразположението!🌼)

Иначе.. моите навици ме спасяват хаха за еднообразното хранене имам предвид
вчера
з- 8:30 кафе и 1 варено яйце
о- 12:30 зеле с пиле, малко сирене и 1 авокадо
16:30 - малка тренировка с Руми
в- 18:00 пак зеле с пиле хаха и 1/2 кофичка кисело мляко, 3-4 орехчета и канела

днес се очертава
-з- 8:30 кафе
об-12:30 - пиле със звлен боб и 1 варено яйце
вечеря - сардина и салта китайско зеле  и спанак
пп: дописвам се- в движение ще добавя малко майонеза и маслинова паста, че мазнините ми се виждат малко (пилето е бяло филе)

Вечерята се надявам да е около 19 ч , а Руми ще опитам да я вмъкна около 16 ч

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 11:01 от fotokod

# 185
Старите теми биха изяли мнооого време ако ги почне човек, то все едно романи четеш. А повечето дето сме установили в тях Елора си е направила труда да го събира и да го слага синтезирано в началото на всяка нова. Безценно е това наистина, няма къде другаде това всичкото на куп - спестява толкова време, чудене и лутане.
А и с риск да ми се обиди пак потребителката, но ако е склонна да се хваща за това че някой споменал картоф и значи сигурно не е лошо.. по-добре да се придържа първо към по-конкретното за четене, то пак хич не е малко. Много неща има из постовете в темите, които извадени от контекст звучат много различно. И почти всички сме минали през нещо такова отначало - то наистина не ти се иска да изоставяш едно или друго та си има съпротива. Къде повече, къде по-малко. После и научаваш нови и още неща, променяш си мнението. Междувременно с течение на режима и вкусовете се променят. И така. Кой знае и аз какво бих открила ако ми хрумне да ровя какви съм ги писала в началото, хем аз първо сума време четох и се кандърдисвах, бях напълно убедена като почнах.

# 186
Нещо срещам затруднение с режимите храни. Колумбийците явно са луди по пърженото - пилета, риби, питки, картофи, банани. Навсякъде, където погледнеш, пържено! То това обяснява наличието на огромни дупари и тумбаци, които се разнасят в клинчета и потничета с гол корем. Добре че се намират "пръчки" и авокадото е навсякъде Simple Smile

# 187
  • София
Здравейте, отдавна не съм писала, но чета редовно и не пропускам постове Stuck Out Tongue Winking Eye

Нямам много какво да пиша, та затова. Скоро си правих изследвания обаче, отдавна отлагани, че много празници, пътувания, нарушения Wink и се учудих чак как всичко е в граници, та дори и за първи път имам КЗ на гладно в лаборатория под 5. Но... и за първи път толкова ниско FT3 от щитовидните хормони, та сега се чудя как да продължа Flushed. Някакви съвети?
По-долу пускам изследванията. За протокола - 2 год. съм на режима.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 12:17 от BFF_

# 188
  • в пералнята
Така, спрях да ям в 19 ч и през нощта имам няколко падания на КЗ отново под 70.
Тази сутрин отидох на тренировка - 45 минути спининг и през това време КЗ се беше качила като след хранене до 126, прочетох, че е нормално за HIIT да се качва.
 Не съм хапвала още, не съм пила и лекарствата за жлезата, засега съм в норма.

# 189
Meoww, всъщност, аз лично не намирам нищо сложно във високомазнинната диета, затова и я харесвам.
Прост принцип - не ядеш въглехидрати - ни бавни, ни бързи, ни полезни ,ни вредни Grinning Това изключва всичко сладко, всякаква захар, всичко тестено, картофи, ориз, боб, леща, грах и всички плодове освен горските -малини, къпини, боровинки.
Гледаш млечните да не са много.
Извън това ядеш каквото ти душа иска Grinning

Първите дни като спреш въглехидратите, е ударно за организма, защото той е свикнал да си набавя от тях бързо необходимото за мозъка. Заболява те главата и ставаш леко отпаднал и много искаш да хапнеш една вафла, защото знаеш, че ще ти мине. Просто не поддавай на изкушението, до ден-два минава и след това вече този проблем не се появява повече и даже обратното, почваш да се чувстваш доста енергична.

Като начало, докато свикна, придържането към тези прости правила, ми вършеше работа. След това можеш да четеш как да си направиш полезен хляб, как да си изпечеш полезни мъфини и т.н. Но това е некст левъл, първото е да свикнеш да живееш без въглехидрати Simple Smile

# 190
Тази сутрин отидох на тренировка - 45 минути спининг и през това време КЗ се беше качила като след хранене до 126, прочетох, че е нормално за HIIT да се качва.
Не знам, 70 не ми звучи някакво стряскащо поне на мен, това ако не се лъжа е малко под 4. За човек който е на интервално хранене и що-годе на режим не би трябвало да е проблем. Чувстваш ли се зле с такава кръвна захар или само стойността те притеснява като число? Ако си достатъчно адаптирана може и да не ти пречи, дори и още малко да падне под тази стойност. Поначало понеже тези сензори са мислени за диабетици, както и глюкомерите дето се бодеш, е сложена една долна граница от май 3.9 да беше, която за тях се счита че е опасна, че при тях регулирането на КЗ е по-сложно. Особено такъв на инсулин ако предобри, нещата могат много бързо да се влошат и трябва да се реагира веднага, та според мен си е малко презастраховане това число.
Качването сутрин може и от ефект на зазоряването да е, а ти и с тренировката си качила и още кортизола. При много хора има пик сутрин който почти се равнява на такъв от хранене.
А щитовидната с добавен хормон ли си за нея или само я наблюдавате? Защото и там ако нещата не са много добре, почва да ти става по-труден животът като цяло.

# 191
Аз не съм от много любезните, та може и meoww да се обиди, но да си кажа - ако имаш подозрения за ИР, предполагам знаеш нещичко за диагнозата и кое я причинява. Става въпрос за метаболитен синдром, за нарушена обмяна на въглехидратите. При това положение, как мислиш, че е ок да ядеш картофи и ориз, не ми е ясно.
Освен да не знаеш кои храни са въглехидратни?

Преди много време бях прочела един лаф от Елора, който запомних - все едно ако имаш алергия към фъстъци, да ядеш фъстъци.
Същата работа. Не толерираш въглехидрати, но напъваш да ги ядеш. Логика?

Ти си на Дюкан. Ниски мазнини и ниски въглехидрати. Отде да дойде тая енергия в организма, че да се чувстваш ок?
Увеличи мазнините и спри с пилешките голи филета. Хапни една хубава свинска вратна пържола с голяма салата. И пак ела да се оплачеш, че нямаш енергия.

# 192
  • в пералнята
Скрит текст:
Не знам, 70 не ми звучи някакво стряскащо поне на мен, това ако не се лъжа е малко под 4. За човек който е на интервално хранене и що-годе на режим не би трябвало да е проблем. Чувстваш ли се зле с такава кръвна захар или само стойността те притеснява като число? Ако си достатъчно адаптирана може и да не ти пречи, дори и още малко да падне под тази стойност. Поначало понеже тези сензори са мислени за диабетици, както и глюкомерите дето се бодеш, е сложена една долна граница от май 3.9 да беше, която за тях се счита че е опасна, че при тях регулирането на КЗ е по-сложно. Особено такъв на инсулин ако предобри, нещата могат много бързо да се влошат и трябва да се реагира веднага, та според мен си е малко презастраховане това число.
Качването сутрин може и от ефект на зазоряването да е, а ти и с тренировката си качила и още кортизола. При много хора има пик сутрин който почти се равнява на такъв от хранене.
А щитовидната с добавен хормон ли си за нея или само я наблюдавате? Защото и там ако нещата не са много добре, почва да ти става по-труден животът като цяло.
Права си, natka, при тях няма саморегулация. При мен си се качва самостоятелно. Аз просто търся причина за лошия си сън и затова се вторачвам.
При мен пада до 3,3-3,6 ако може да се вярва на сензора.
Иначе аз пия лекарства за жлезата  - по 150 и по 175 през ден.

# 193
Абе то е почти стана като да отида в темата за отказ от цигари и да питам може ли да пуша по 5-6 на ден Grinning
За мое съжаление тоя номер не го владея. Като дете в сладкарница съм.
Наркоманска му работа са това и цигари, и сладки, и алкохол, абе мани, мани...

БФФ, то аз от Фт 3 не разбирам, ама и моето е някъде толкова.
Имаше статия в булвит с добавки да се вдигнело.

Беки, мръсния въздуха бая бели може да направи.
Има градове толкова е мръсен съм чела, че се равнява на почти кутия цигари на ден. А тия дето пушат?
В една от книгите имаше човек вдигаше жестоко кз от мръсен въздух. Смени града и се оправи.

Иначе съм що годе добре уж. Малко каланетика ще направя, нещо по-бавно, ама трябва да се раздвижа.
Мислех утре кростренажор, но заради това разболяване да не натоварвам тялото така.
Май като не пуша карам по-добре настинки и грипове Joy

# 194
Крос тренажорът няма ли пак да те раздвижи ако караш полека и на съвсем леко натоварване? То не е речено че става само за тичане или да се напиняш на много натегнат маховик все пак, не знам при твоя ниските степени колко са леки де.
Скрит текст:
Аз пък точно с цигарите съм примерна хептен, да ме питаш защо не се зарека и въобще да спра да имам някакви. Последните седмици буквално дори не всеки ден да запаля, а ако посегна рядко са повече от 1-2 цигари. Ама пък ми е нервно ако знам че нямам, не че толкова ми е зор да пуша Grinning Зорът ми е да знам че ако ми се допуши, вадя и паля, нищо че това може и да е след 2-3 дена чак. Казвала съм го и друг път, при такова положение съвсем ми я няма мотивацията да кажа Стига. Ако пуша повече, ще ми пречат и на дишането, и на портмонето, а така малко все тая и си карам както си знам. Луда работа.

Общи условия

Активация на акаунт