Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 291
  • 821
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Meoww, ти ще се правиш, че си на НВ-ВМХ, а ние ще се правим, че ти вярваме. Става ли?

АРТЕМИС, мисля че другите момичета ми казаха достатъчно, не е нужно вгрупово да ме посрещате по този начин.

Всеки е новак в нещо и понеже чета форума, гледам, че всеки новак, който пише в тема, нова за него, бива критикуван, че не разбира. По най-различни теми. А щеше да е много по-хубаво ако можеше просто сме по-мили и към новите, все-още-неинформираните и да не им говорим с този сарказъм, natka. Не знам защо не може да се обясни по-нормален начин, както долче опита, но доста накратко и може би затова не я разбрах. Ако нямате търпението и желанието да обясните на някого по нормален начин, без сарказъм и "не четеш ли", може да го изчакате да прочете началния пост и сам да си намери грешката.

# 166
  • София
Ами, цитираш ме, та се чувствам длъжна и аз да отговоря.

# 167
  • София

Когато пиша рецепта, пиша я както е в оргинал. Ако пека месо с картофи, това не означава, че ям картофите. Все пак има и други членове на семейството, които нямат проблеми.
Това беше полезно да го знам, за да не се заблуждавам отново в бъдеще, благодаря! Сарказмът не беше нужен

# 168
Освен това беше посрещната доста мило, но както вече каза Артемис - четеш много избирателно. Дай си почивка от нови режими през сесията, ограничавай сладкишите и тестото, а когато се похвалиш с успешната сесия започни с режима. И ти ще си спокойна, и ние ще помагаме Simple Smile
Архинора, заслужава си да изследваш взаимовръзките - това никой лекар не може да го направи вместо теб. И не вярвай сляпо на всичко, което ти казват - от личен опит го пиша.

# 169
Добре, аз пак не разбирам какво се очакваше - да седне една от нас и да преразкаже началния пост на темата ли? Дори и да се навие някой, ти ако имаш време да изчетеш това, ще изчетеш въпросния пост. С години са събирани и подреждани нещата в него, точно за да е лесно на някой който е нов в това. И е сложено всичко там, за да няма нужда да се повтаря постоянно едно и също.
Информирай се на спокойствие, виж там и изследвания ако ще правиш и от тях какво ще излезе, ако в момента нямаш време и четеш по диагонала, виждаш че не е особено полезно.

# 170
Голямо писане е паднало тези дни! Връщам се да чета.
Добре дошли на новобранците! Flowers Hibiscus Изчетете подробната информация на първата страница и много неща ще ви се изяснят. Както каза Беки, дайте си време, разгледайте постовете, които са пълни със снимки и идеи за храна. Натка добре го е казала за "сектата". Trollface
Долче, ама много хубави и сърцати палачинки! Heart Eyes
Тайс, човек, ако не се поглези, какво друго му остава. Много апетитни броколи и уютна атмосфера. А когато е споделено с близък човек, е незаменимо.
Артемис ме подсети за спаначено суфле. Ще направя тези дни, но без трици. Вместо сос бешамел ще сложа крема сирене и малко сметана.
Аз нещо нямам настроение и ентусиазъм напоследък, но и това ще мине...

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 23:17 от Анонимен

# 171
  • в пералнята
Беки, така мисля и аз, досега не съм намерила лекар с холистичен подход, затова започнах с изследвания и експерименти като сензора.
Взаимовръзките между показателите са много сложна и фина материя, но от някъде трябва да се започне. От известно време си водя дневник на храната, трябва да започна и на съня и как се чувствам през деня. Това ще помогне за по-голяма пълнота в картината.

# 172
Архинора, КЗ 57 е 3,1- 3,2, 120 е 6,66. Нормално е от яйца да се вдигне само до 66, те с какво толкова да повишат КЗ. Не е ок обаче да се чувстваш зле при КЗ малко над 3. Т.е., ако си в кетоза, може дори да не усетиш такава КЗ, но на стандартно хранене си е хипогликемия. Инсулин изследвала ли си?
Meoww, ако смяташ в някакъв момент да правиш изследване за ИР (ОГТТ с трикратен инсулин и глюкоза- задължително трикратни и двата показателя), тогава не трябва преди това да спазваш режим с ниски вгх. Т.е. информирай се какво и как, ако имаш такива намерения. Осъзнавам, че на новак отначало първият пост може да му се стори твърде дълъг и труден за разбиране. Но информацията в него е много ценна, не се отказвай.🙂
Нани, 🤗 Идва хубавото време, а с него и хубавото настроение, надявам се!
Малко спам.😅
Скрит текст:
Днес месих тесто за мини пици. Изобщо не бях в настроение за това, но...Дъщеря ми това пожела. Не знам с кой акъл се хванах да меся- то не тесто, ами някакво лепило имах по ръцете си. Слагах още брашно, малко овесени ядки, царевично брашно даже (другото свърши), пак месих. Накрая изрязвах кръгчета върху силиконова подложка- това тесто беше залепнало дори за силикона!🤪 Не мога да опиша колко зор видях, докато метна мини пиците да се пекат. Такъв фал с тесто не съм имала дори при първото ми месене. То и тестото усети, че не ми се меси.😅 Поне крайната продукция се получи доста добре и се одобри.  

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 06:43 от dolce miele

# 173
Към храната добави напитките, другите показатели можеш да ги следиш с фитнес гривна/Смарт часовник, записвай също боледувания и лекарства, смяна на козметика, смяна на мястото/град/държава.
Може да ми се смеете, ама ще ви разкажа една случка
Скрит текст:
преди години ми подаряват скъп крем за лице и о!чудо - акнето ми изчезва за три дни!!! Много съм доволна и щастлива и вече планирам как ще успея да си позволя този луксозен продукт. Е, радостта ми трая само седмица и всичко започна отначало… акне, антибиотици, медицинска декоративна козметика. Гледам крема и не мога да повярвам за колко кратко имаше ефект, а беше толкова ефективен. Кой да отчете, че като си взе кремчето, мама си взе детенце и отиде при баба на село на около 500 км от обичайния град. И се оказа, че е от въздуха това цялото чудо, заради което пих антибиотик повече от 6 месеца! Смених града съвсем скоро и всичко с лицето ми е наред.

# 174
Щастливи са хората, които живеят на село- на чист въздух и почва, с домашна храна от отгледани от тях плодове, зеленчуци и животни. В днешно време трябва да стъпваме на пръсти, за да не стъпим накриво. Една айсберг салата уж, а то нитратна бомба.
Скрит текст:
Долче, тетсото много усеща енергията. И аз от опит го казвам. За пицата на детето си вземи и семолина- става изключително хрупкава. Аз правих прясна паста за малчуганите и се получи чудесно. Късметът на начинаещия си беше.
Данилу, има щастието да живее в страна, в която храната е на почит. Там вярвам, че всичко е добре подбрано. Неслучйно хората там живеят до дълбоки старини. (:

# 175
  • София
Дай си почивка от нови режими през сесията, ограничавай сладкишите и тестото, а когато се похвалиш с успешната сесия започни с режима. И ти ще си спокойна, и ние ще помагаме Simple Smile
Благодаря ти beki! Иначе не ям захар и тестено от доста месеци, вече споменах.
Natka, не съм очаквала да ми преразказвате поста. Най-много спокойно да ми кажете, че картофите не са в режима, без сарказъм и атидюд, а така както например dolce ми говори.
Dolce, благодаря ти много за полезната информация. Предния ти коментар също ми беше много полезен.

# 176
meoww, не приемай лично нещата. Всеки тук си има атитюд и темперамент. Ще свикнеш или няма! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 177
Нани,
Скрит текст:
то беше уж бързо тесто със сода и бакпулвер, без мая. Трябваше да бъде бързо. Добре се получи, с хубава коричка, а отвътре меко. Но това, защото му добавих и други неща в опитите да го отдалеча от консистенцията на лепило...😅 Хич не беше бързо!  
Мeoww, всеки си има различен начин на изразяване, но не значи, че написаното е с лошо. След време, ако се задържиш тук, ще ти стане ясно какво имам предвид.😉

# 178
  • в пералнята
Архинора, КЗ 57 е 3,1- 3,2, 120 е 6,66. Нормално е от яйца да се вдигне само до 66, те с какво толкова да повишат КЗ. Не е ок обаче да се чувстваш зле при КЗ малко над 3. Т.е., ако си в кетоза, може дори да не усетиш такава КЗ, но на стандартно хранене си е хипогликемия. Инсулин изследвала ли си?
Благодаря много. Не ми е било лошо, просто видях, че е ниско и реших да хапна. Интервалното ми хранене е обикновено 16/8 и не ми е представлявало проблем, затова се учудих на ниската стойност толкова рано сутринта. А аз преди това дори тренирам обикновено, просто днес нямах време.
Инсулин са ми пускали само на гладно - беше "в норма". Ще си извадя утре изследванията, защото смених компютъра скоро.
Знам, че е хубаво да направя обременяване и да се изчисли хома индексът.
Аз живея в Германия и тук е трудно с изследванията, затова и сензорът, него си го поръчах сама от интернет.  Моята лична ми пуска някои неща от време на време, но не пълно. Sad
Като се прибера следващия път в България смятам да си направя всичко.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 00:24 от Arhinora

# 179
Arhinora, добре дошла! Ще споделяме с теб значи общи проблеми от Германия. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт