Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 33 844
  • 821
  •   1
Отговори
# 150
Сигурно ли е? Обикновено им казваме картофи, но то е заместител някой (алабаш например). Или някой е споделил какво готви за останалите членове от домакинството (обикновено е упоменато изрично).

# 151
На Гущерчо картофите от пръчката. Но той е в Южна Америка, помолихме да ни е гид. И той е на нашия режим. Други картофи в тази тема на снимка няма. Няма и да има.
Ако искаш да пренастроиш тялото, трябва да изключиш и картофи, и ориз, и хлябове, и да ограничиш млечните. Ще минеш през кето грип, ще влезеш в режима. Тук повечето така сме отслабнали. Някои с повече, други с по- малко, зависи от какво изходно ниво се тръгва. С картофи и ориз няма да стане.

# 152
Добре де, аз ли нещо не схващам... То аз дойдох тука ама може и да не съм за тука. Ама тя темата за ВМ хранене, пък аз Дюкан реших да е. Какво да правя, ама то аз друго правя а не това. Ама вие тука картофи давате на рецепти (не че е вярно). Ами да прави кой каквото си иска, никого не сме вързали. За какво е цялата работа, че наистина не ми става ясно? Наистина не става да си харесаш само част от режим и да добавяш от друго пък каквото стане. То става де, ама няма да проработи.
Не назад в темата, в началото отиваш. Четеш каквото четеш, пък преценяваш за тук ли си.
Иначе си чешем клавиатурите само, да не говорим че утре ще дойде друг дето със сигурност има ИР и ще пехвърли темата по диагонал и ще прочете как някой яде картофи и ориз. Знаем отначало колко малко му трябва на човек да си намери оправдание, колко му е да се подлъже.
Сега остава и за тортите дето се публикуват чат-пат да се хване някой че има в темата, пък казваме да не се ядат...
Преди някой друг да го посочи - тук сме се събрали секта и сме вещици и грубиянки, да се знае Joy

# 153
  • в пералнята
Момичета, привет!
Идвам и аз малко в  темата, защото има нещо, което не ми е особено ясно.
Малко за мен - на 35, с Хашимото и тегло в нормата, но го поддържам изключително трудно. Имам честа умора и мозъчна мъгла, със съня не съм много добре, иначе нямам оплаквания. Спортувам поне 3 пъти в седмицата, диетите не ми се получават в дългосрочен план. Въртя си едни 2-3 килограма нагоре-надолу. Правя интервално гладуване почти всеки ден.
От днес имам сензор за глюкоза, защото исках от собствен интерес да видя как тялото ми реагира на някои храни.
Не мога да бъда 100% сигурна в резултатите, защото нямам предишен опит. Това,.което ме притеснява е, че вече 3 пъти глюкозата ми пада под нормата, което е знак за хипогликемия. Тоест вероятно имам високо производство на инсулин. Знак ли е това за инсулинова резистентност?
Днес цял ден ям различни неща и тествам.
Благодаря, че ме изчетохте. 🙄

# 154
Обичайно като влезе нов човек и си разкаже какво-що го посрещаме, питаме туй-онуй и даваме насоки. Обичайно Елора ги ръфа, ама нещо я няма, а не можах да подмина цитата на Долче и след него катофите… Съвета за електролитите като гледам е взет предвид (може би заради скорошния безсолен Дюкан). Но ако има заблуда е хубаво още в началото да се разбере, че е така. Освен това е писала, че ще ги въвежда отново (картофите и ориза), което не е правилно за този режим и е хубаво преди да ги въведе отново да го разбере, а не да се лута и бута - след това ще пише, че режимът не работи.
И сега да се оплача - изхвърлих 2 глави айсберг (мразя да хвърлям храна) - такъв обрив получих, че няма да мина без хапчета Cry

# 155
  • Sofia
Беки, винаги до сега са ми се случвали по-бързо. Не знам защо сега е така. Егн, хипотиреоидизъм...сигурно си има причина. А защо пак..... Знам ли, цял живот съм така - свалям, качвам.... Покрай развода и всички драми около него се отпуснах, не ми беше до това....и така.

# 156
С развод или без, с нов мъж или без, все се обичаш, нали? Когато нещо ми помаха и иска да скочи в устата ми успявам да се стопирам с “обичам се повече, отколкото обичам да ям бонбони примерно”.
Емоционалното хранене е най-трудно за борене, там има нужда и от малко друга помощ, но ще се справиш Hug
Да вмъкна и малко смях от онези ветровити дни ми го изпратиха:
Скрит текст:

# 157
  • София
Момичета, както казах, не съм изчела първия пост, защото е много за четене и отнема време. Затова не знаех, че картофите не влизат в плана. Но видях, че (някои) сте писали, че ядете овесени ядки, понякога плодове, пълнозърнест и типов хляб, та откъде да предположа, че картофи не може? Не мога изведнъж да се образовам с едно щракване на пръсти, не става толкова бързо. Пък и след първия ми коментар, някои от вас написаха, че точно това рязко спиране на въглехидрати ми е докарало липсата на енергия. И логично, приех го като че не трябва да ги спирам напълно.
Сега казвате, че е нормално в началото човек да изпитва умора и после отминава, но аз в момента по лични причини не мога да си позволя в следващия месец да съм без енергия. В сесия съм, следвам в Германия- трябва да имам енергия за учене, а така ми се спи откакто спрях въглехидратите.
Приемам вашите забележки, явно не съм на ти с темата, но пак не разбирам защо ме нападнахте натка, беки. Нормално е в началото човек да не е толкова информиран.
Това не означава, не се интересувам или че не чета. Всеки е новак в нещо и понеже чета форума, гледам, че всеки новак, който пише в тема, нова за него, бива критикуван, че не разбира. По най-различни теми. А щеше да е много по-хубаво ако можеше просто сме по-мили и към новите, все-още-неинформираните и да не им говорим с този сарказъм, natka. Не знам защо не може да се обясни по-нормален начин, както долче опита, но доста накратко и може би затова не я разбрах. Ако нямате търпението и желанието да обясните на някого по нормален начин, без сарказъм и "не четеш ли", може да го изчакате да прочете началния пост и сам да си намери грешката.

Лично мен, такова отношение ме възпира да пиша занапред, не защото не искам (напротив- искам), а от страх, че ако пак напиша нещо грешно от незнание, вместо да дадете нормален съвет, пак ще ми говорите така:

Добре де, аз ли нещо не схващам... То аз дойдох тука ама може и да не съм за тука. Ама тя темата за ВМ хранене, пък аз Дюкан реших да е. Какво да правя, ама то аз друго правя а не това.
...
Преди някой друг да го посочи - тук сме се събрали секта и сме вещици и грубиянки, да се знае Joy

Храня се нормално,ограничавам сладко,тесто...но не съм ги спряла напълно. Не спазвам някакви диети,и деня преди изследването си ядох обичайните неща.

Много едро нарязани зеленчуци - лук, чесън, моркови, тиквички, картофи (за тези, които ядат.)

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 22:42 от meoww

# 158
Беки, ужас. Дано мине бързо!
Meoww, наистина, ако се консумират едновременно и мазнини, и вгх като картофи, не е ок. Ако пък храненето е Дюкан+ картофи, то тогава това не е режимът, който се препоръчва в тази тема (при него енергията идва от изключване на вгх, но компенсираме с мазнини- подчертавам, като калории, а не като обем, т.е. не си представяй, че ядем мас с лъжица от буркана). Можеш да погледнеш и Зоната, ако държиш да ядеш картофи. Това, което аз казах, всъщност е, че си се почувствала отпаднала, защото си изключила едновременно и мазнините, и вгх (т.е. Дюкан). Преходът ти към режима, препоръчван в тази тема, не е задължително да води до отпадналост (т.е. може и да е по-плавен- аз например не съм имала т. нар. кето грип). Не приемай думите на момичетата като критика с лошо- ние на майтап така си казваме, че сме секта и вещици.😃
А, също така, има и бременна съфорумка. Всеки може да консумира каквото прецени (според това как му се отразява и на какъв етап е), просто трябва да е ясно, че не означава, че овесени ядки, хляб и др. се препоръчват в тази тема. Ето, аз вчера публикувах снимки на палачинки, но на нвх палачинки. Ако публикувам нещо извън режима, тогава обикновено уточнявам, ако съдържа нещо нережимно. Най-добре отдели време, за да прочетеш първия пост, той редовно се обновява, има безплатни книги за сваляне и наистина е много информативен. Желанието да се информираш може да ти донесе само позитиви.🙂
Савина, важното е, че си пак тук. Дори и бавно, нека кг вървят надолу- това е важното.
Архинора, имаш ли списък със стойностите на КЗ? Така не успявам да се ориентирам много добре. След определени храни ли ти пада КЗ?

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 22:36 от dolce miele

# 159
meoww, не те нападаме, а ти казваме къде бъркаш. Наясно сме, че не може да изчетеш и разбереш всичко за един ден, но очакваме, че когато ти напишем нещо, ще го имаш предвид.
Ти си в началото и за теб картофи, ориз, хляб (от каквото и да е зърно), овесени ядки и т.н. няма.
Артемис е писала “за който яде” и най-вероятно е разделена на две тавата (за който яде и за който не яде картофи) или го дава за вариант за готвене.
Плодовете са берита - тук това разбираме под плодове. Има сред нас момичета, които толерират плодове, но те са на години режим и ИР е в ремисия така да се каже.
Пълнените чушки с кайма и ориз също ще ги срещнеш из темата. Само че оризът в насистнен карфиол. Има разни хитринки така да се каже и хем вълкът сит, хем агнето цяло, но това по-натам.
Аз друго се чудя - ако сега не ти е подходящ момент да започваш, защо не го отложиш с месец, когато ще си спокойна и концентрирана върху това? А до тогава направи разделно или зоново хранене - с всички хр групи са и може би ще се чувстваш по-добре през напрегната сесия.
Нещо и аз се изгубих в дълготе постове, но да не пропусна Архинора - тази мозъчна мъгла и спадовете в КЗ - била ли си болна скоро (примерно до 6 месеца преди да се появи)? Имаш ли други симптоми и приемаш ли медикаменти, които могат да имат такива странични ефекти?

# 160
meoww, като писах че от спрените въглехидрати се чувстваш така, писах че това ще мине а не че трябва да ги почнеш пак, нали? Странно ми е как се намира време да се открият постовете в които се споменава картоф по някакъв повод, пък няма време да се прочете началният на темата, където всъщност много неща си намират обяснението.
В темата пишем много хора, някои сме на такъв режим от години и вече метаболизмът ни е по-гъвкав, аз също мога да си позволя повече неща отколкото в началото като започвах и го и правя понякога. Стана дума вече че едната дама е и бременна. Всеки случай си е различен, не се води по изключенията.

Изясни си първо дали действително имаш ИР. После преценявай как да продължиш нататък, питай каквото не е ясно, не сме върнали никого. Дори и да не решиш да се храниш ВМНВ и съответно да не се задържиш точно тук, информацията в първия пост на темата е много и ценна и ще ти е от полза. Но не казвай че някой тук ти е казал да ядеш картофи и ориз, защото това няма как да стане. Но то пък като кажем да не се ядат, ни разнасят из темите че сме били секта Grinning И аз съм на мнение че е по-добре да се информираш и да си решиш какво да правиш, ти ако имаш ИР тя не те е споходила за дни, още малко ако изчакаш няма да има голяма разлика. Повечто време отнема борбата с нея.

Архинора, калибриран ли е този сензор? Знам че има някаква процедура в началото да го засечеш, питам за всеки случай. Малко ми е трудно да се ориентирам за КЗ заради мерните единици, но там колебанията много зависят и от това с което се храниш, както и дали не правиш в момента експерименти и с храни което повече ти я вдигат - след тях пада по-рязко все пак.

# 161
  • София
Meoww, ти ще се правиш, че си на НВ-ВМХ, а ние ще се правим, че ти вярваме. Става ли?

Когато пиша рецепта, пиша я както е в оргинал. Ако пека месо с картофи, това не означава, че ям картофите. Все пак има и други членове на семейството, които нямат проблеми.

Въпросът е, че ти четеш избирателно и запомняш това, което ти харесва на теб. Ако не си с ИР, няма проблем, яж си това, което ти харесва. Но, ако има проблем, здравето ти зависи от твоите решения.

И може да е саркастично, ама все едно алкохолик да седне да спазва точковата диета. Че той ще запомни, че водката е нула точки и дотам.

# 162
  • в пералнята
Долче, като видях сутринта, че кз ми е 57, изядох 3 яйца, подържа ме 30 минути и пак падна на 66
После цял ден си беше добре, но сега след вечеря (Чили кон Карне и парче хляб, после 2 шоколадови бонбона) пак спадна до 61.
Meow, мозъчната мъгла я имам от време на време от доста години, даже не знаех как се казва, преди да прочета за нея. КЗ сега разбрах, че ми пада. Взимам само еутирокс, но доста висока доза.
Натка, този конкретно не се калибрира. Може да е от храната, аз обикновено не се храня толкова често, просто като видях 2 спада сутринта и нещо ми стана и започнах да ям.
КЗ не се е качвала повече от 120 единици днес.

# 163
Като имаш мозъчна мъгла от доста години не си ли забелязала какво я провокира? Смяна на сезони, цикъл, боледуване, промяна в храненето, безсъние… Все нещо трябва да отключва, щом изчезва и се появява Thinking

# 164
  • в пералнята
Като имаш мозъчна мъгла от доста години не си ли забелязала какво я провокира? Смяна на сезони, цикъл, боледуване, промяна в храненето, безсъние… Все нещо трябва да отключва, щом изчезва и се появява Thinking
До скоро не се интересувах особено от здравето си. Това е истината. Не съм се замисляла за взаимовръзки с нещо друго - отдавах го сляпо на Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт