Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 103
  • 821
  •   1
Отговори
# 510
Гръмогущер, 🤭🤭и аз така. Като поскъпнаха доматите, подминавам ги на рафта и си викам “ Да си ги ядат! Те са плод!• 🤭🤭🤭

Айде, в Истамбул ще си намериш нещо качествено и режимно и близко по вкус. Лек път!

Отварям на обяд хладилника - 2 бели кивита ме чакат и 1 купа салата.Цапнах сос майонезен и доядах последните 3 кюфтета (те не са големи, правени са като за децата мини)

Довечера - сардина 🤭🤭мързи ме да мисля (ММ си се инати с неговите 3 дневни фастове, ама издържа и не прави грам компромис, въпреки че го питам “ Кафето с мляко ли?”, а той: “Нееееее! Ще ми прекратиш фастааа!Черно!”

Децата ще ядаткласически палачинки с шоколад - днес ги глезя, това са си избрали

# 511
  • на острова на мечтите
Fotokod, добра идея за бели кивита. Сардините ми май свършиха. Утре ще зареждам.
Гръмогущер, голямо пътуване голям зор! Хайде и от мен лек път👍
Тедди, 🤗

# 512
Натка, като човек не ядящ 90% от зеленчуците- домат, пипер, тиквичка, патладжан, броколи..., карам основно на зеле, морков, зелена салата и маруля. Твоят познат има проблем с нагласата, а не с храната. Ако ям два зеленчука само, ами тях ще си приготвям с месото, какъв е проблема. И без това другите не ги ям. Проблема му е, че трябва да откаже тестяното и бързите въглехидрати и се е хванал, като удавник за сламка, че няма да има какво да яде. И при мен няма вариант да започна да ям зеленчуците, които към момента не кусвам, там нещата опират до подсъзнанието и колкото и да искам и аз не мога да се насиля. Дано да се вразуми твоят познат ти няма, как да стоиш с чатала на врата му. И аз в момента се чудя, как да убедя леля ми, че три банана изядени посред нощите не са окей. А тя ми обяснява, че те не са калорични и нямат много въглехидрат. Е продължавам да ръчкам.

# 513
Проблемът е много, много по-сериозен, не е глезотия при него. Не ми се навлиза в подробности, там и терапевт не знам дали ще помогне, става въпрос за много травмиращи случки още като дете и цял живот е така. Но определено не е да си търси оправдание и да има нужда просто да се "вразуми". Ей сега преди малко ми се похвали че си изпекъл пилешко, подкарал го е дюс без гарнитура за да не му слага въглехидрат.

А това с бананите е много неприятно, сума народ си казва Е какво толкова, то плод, полезно е...

# 514
Натка, далеч съм от мисълта по какъвто и да е начин да се мъчи да яде нещо, което го отвръщава. В това няма смисъл. Дано да успеете да намерите решение.

# 515
Да бе, ама яд си ме е. Да беше като теб или като мен - не ядем едно или друго но пак има какво. Аз от зеленчуците не пипвам чушка, патладжан, бамя и май това е, останалите ги ям. А при него е всякакъв зеленчук на общо основание, съответно гарнитурата му е или нещо супер неподходящо, или нищо. Няма какво да направя за това, ако успея да го убедя да търси професионална помощ, ще е постижение.

# 516
Те вкусовете могат и да се "култивират". Но човек трябва все пак да има поне някакво желание за това. Ако има чак отвращение, няма как...трудна работа.
Аз нали ви описвах точно днес как ми прилошава понякога при пътуване.😅 Наложи ми се тази вечер да отскоча с автобус до центъра- естествено, и двата пъти ми беше зле. Не само ми се гадеше, ами ми пречеше и собствения ми дезодорант, че и всяка вибрация на автобусите усетих.🤪 Преди автобуса на връщане даже изядох една оризовка със сол- помогна ми, ама малко. Но все пак беше малко по-добре на връщане.🙂
Вечерята беше консерва сардини с горчица и кафе.
Натка, неща като маслини яде ли?

# 517
Няколко снимки от Панама:

# 518
☕добро утро! кафе с какаоео масло за 2-ри път тази седмица. След като danilu показа какаоеото масло на капки, “посегнах” над моето бурканче (от драгон май беше 🤔), което миналата година лятото купих в следствие на диакусия тук (плажът беше минал, така че и за мазане не го ползвах.. уж за сладкиши, но пак си остана неотворено)

Та драгон да вземат и те да го правт на капки 🤨то мн зорда го гребнеш. Иначе има лека нотка на шоколад, ама като остатъчен вкус след глътка. Добре , че мини бурканче 🤔🤨т а намислила съм да го употребя и накрая, ако ме огрее море, ще падне мазане 🙃

Вчера ми се разминаха сардините. Отворих хладинлинка и малко кайма ме чакаче. Та я направих на омлет с коприва и люти чушки тази лидл извара. Не качих снимка, да не “дразня” Гущер на път, но ето я:

Скрит текст:

Гущер, благодаря отново за кадрите! Zanahoria с naranja можем да си направим и тук 🤭🤭🤭 дано си опитал някой по- шашав формат ☺

# 519
Много странно, един път съм купувала какаово масло и няма да го забравя, то сума време се подмята из къщи, някакво насипно беше. Сууупер силен аромат имаше това нещо, точно на бял шоколад миришеше но силно и натрапчиво. Явно има и от него както кокосовото не особено миришещо.

# 520
Момичета, няма никакъв смисъл да хабите какаовото масло за мазане на плажа. Слънцезащитният фактор е супер нисък и ще се чудите после защо сте изгорели. От естествените масла най-висок фактор има някакво ... малиново мисля, че беше.

# 521
Дам, и аз преди години, увлечена от био-мио, си поръчах един калъп какаово от някакъв сайт. Като лъсна куриерчето пред офиса, ми идваше да го оближа, така хубаво ми замириса 🤣.
А то имало 8 процента фактор какаовото. Прибрах го прилежно в хладилника, барабар с кафявата опаковка и се чудех какво да го правя. Стоя, стоя, докато мм го разповил, видял някаква съмнителна маса, и го изхвърлил.

Днес си правя мусака с пуешка кайма, алабаш, 2 чушки и лук, вътре какви ли не подправки не набухах. Че и брашно от коприва си открих в шкафа, айде и от него.

Гущерски, отживя си ти, много благодаря и аз за страхотните кадри, и понякога ми дожалява за теб с режима, ама се държиш мъжки. Бравос !

# 522
Брашното от коприва в омлети съм го слагала, аз си обичам зеленичко и ми беше бърз и лесен вариант, че стои под ръка. Е, събирах хептен странни погледи от колежките ако това си беше за обяд на работа тогава, ама те хем любопитни да не изтърват нещо, хем пък и Божке-какво-е-туй-нещо-пък-сега и как можело да го ям и прочие Grinning Ами как - стой и гледай как се яде Grinning
Особено в яйцата за тези навитите японски омлети съм слагала доста пъти, тях за работа си ги правех че са еднакво вкусни и изстинали.

# 523
О, то и аз ще го усвоя, просто го бях забравила. Имам и някакво от шипки, то пък стои затворено още в плика. Скоро ще правя уборка и ще изхвърлям, защото адски мразя буби и молци. Колко неща открих, дето не съм ги търсила,  а купувала, незнайно защо. Ееййй, много съм разточителна откъм пазаруване на всякакви щуротии 🥺

# 524
Аз съм се постегнала в това отношение, ама то защото нямам място за нищо. А и имах цифром и словом 5 премествания в рамките на година и 3 месеца някъде... преосмисляш си какво и колко искаш да събираш и трупаш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт