Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

  • 34 100
  • 821
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 998
аз като казвам мазане, то ще е от немай къде да се отърва на финала 🤭🤭иначе мин лято никой не изгоря 🤔мазаласъм само на излизане от стаята (фактор 30) и за мен причината беше, че цяла зимавземахме вит Д (иначе съм била като изрината още като меблизне слънцето- все едно с коприва ме били)

# 526
  • Мнения: 17 354
Фото, и аз имах такова бурканче, беше в комплект с кокосово на някаква промоция, та нали далавера, взех 🤣.
Чегъртах и слагах в кафето, божествено ухаеше, ама тук, в темата, не помня вече в коя, стана ясно, че не било за хора с ИР, та спрях, и го изхвърлих, изтече му срокът на годност. Вероятно може да се добави в режимни палачинки и гофрети, не знам. Не помня и защо не беше удачно за нас. Аз съм послушна, щом нещо не се одобрява, му давам игнора веднага

# 527
  • Мнения: 998
що? щото напомня на шоколад 🤭🤭🤭🤭шегувам се.. сигурно си има някакво обяснение, но аз не съм срещала да е ограничавано 🤔🙃иначе мн проклето за загребване.. направо стържа (кокосовото при същите условия е по-меко за гребане)

Както и да е.. днес ми се очертава пак днесен глад.. как се подредих тая седмица, нямам думи🫣ако имам късмет ще забърша някоя скара по път

# 528
  • Мнения: 32 370
Не помня аз защо какаовото масло да не става за ИР- то тук коментирахме тогава предимно нищожни количества като добавка към кафето...🤔🤔 В смисъл, помня, че някои не обичаха да си развалят вкуса/аромата на кафето с добавка на какаово масло, но да е казвано, че какаовото масло в такова оскъдно количество чак пречи на ИР- не помня.
За мазане преди плаж аз си използвам фактор 30, а първите дни дори 50. Фактор 20 чат-пат го редувам с фактор 30. Обичам да имам тен, ама не чак да ставам много тъмна. С какаово масло няма да се опазя от изгаряне.
Фотокод, и на стайна температура ли е толкова твърдо какаовото масло?🤔

# 529
  • Мнения: 24 915
Евентуално Невена ако е коментирала нещо, тя имаше постове дето обясняваше за различните мастни киселини ама нито помня поне приблизително кога е било, нито подробности. Имаше нещо свързано с това дали са четни или нечетни, едните не бяха ок май за нас, ама като съм забравила вече...
Иначе в някакви такива символични количества наистина не мисля че е кой знае какво.
И да, твърдо е на стайна температура, буквално с нож да го режеш. Аз тогава да го пробвам си бях взела малко количество насипно от някакъв био магазин и бяха няколко бучки в пликче, та по-лесно отчупвах парченце. В бурканче предполагам че е по-тегаво да вземеш от него, може би евентуално с лъжичка/ножче които са затоплени?

# 530
  • Мнения: 17 354
Голямо стъргане падаше, че и топях лъжичката в горещото кафе, за да греба още 🤣. Мноооого вкусно и ароматно. ❤️

# 531
  • Мнения: 32 370
Не помня и Невена да е коментирала. Но то в такива оскъдни количества не ми се вярва да е чак проблем. Все пак се съдържа и в тъмния шоколад.
Със затоплена лъжичка или ножче вероятно ще е по-малко трудно да се вземе. Учудвам се, че е толкова твърдо и на стайна температура- явно има съществена разлика с кокосовото масло в това отношение 😅 За мазане на плажа значи още повече абсурд!😆

# 532
  • Мнения: 24 915
О, нищо общо нямат като консистенция, кокосовото още на 20тина градуса се е размекнало. Какаовото се топи някъде около телесната температура май. На стайна си е твърдо, по-твърдо от примерно краве масло току-що извадено от хладилника.
За това дали е била Невена не твърдя със сигурност наистина, помня че тя по едно време писа за тия неща. Че май тогава и кокосовото не се оказа чак толкова добро, ама аз нали не го харесвам и по диагонала четох.

# 533
  • Мнения: 17 354
Не че ще ни гътне от малко, но имаше нещо по въпроса. То аз и други неща си позволявам, е сега съм взела едни миксове от Лидъл, от азиатската седмица. Хем ходя до Лидъл без цаки, хем четох, че ичат някакви кестени, хем пак взех, и то 2 вида 🙂.
То през този беден на зеленчук сезон, какво ни остава. Аз и гъби и авокадо хич не обичам, насилвам се да ги мляща. Едни разкошни червени чушки бях взела, еми за 3 дни омекваха откъм дръжката, аман. Трябва да купуваме и бухаме в уредите незабавно, ама де това време

# 534
  • София
  • Мнения: 9 195
Вземай замразени чушки, Тайс. Аз правих печени червени замразени чушки в тавата с яйца и сирене. Срам ме е, ама четвърт тава отиде. Simple Smile

# 535
  • Мнения: 32 370
Всякакви зеленчуци обичам аз, но през този сезон е трудно да се намерят читави. Особено някои ги подминавам през зимата, колкото и да ги обичам по принцип.  
За наситените мазнини е споменавала Невена, май повече за кокосовото масло, отколкото за какаовото. И пак си имаше някакви случаи, когато беше по-непрепоръчително, не мисля, че беше на общо основание. Но ми е трудно да си представя и кокосово масло да консумирам в големи количества, един голям буркан вкъщи се задържа доста дълго време.
В Кауфланд имаше хубави замразени печени чушки. Аз имам във фризера и един пакет с "бушени червени чушки"- направо готови за пълнене. Трябва да ги използвам, за да освободя малко място във фризера.😅

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 15:38 от dolce miele

# 536
  • Мнения: 998
Ето тук съм забила с вилицата 🙃

Скрит текст:

natka, твоето по описание звучи като какаова паста 🤔 и понеже го презентира апетитно, следващия път ще си купя 🤭

# 537
  • Мнения: 32 370
Фотокод 😆
Ето и моята храна, изядена преди 17 ч- три яйца Л в масло с пушен бекон и 50 грама зелен боб:

Скрит текст:
Като количество в чинията изглеждаше всъщност така:

 
Изядох и едно "кремче" от кокосово мляко, чия, канела и малко кремообразна извара (нискомаслена и безлактозна от Кауфланд- за първи път купувам такава, но беше много намалена и исках да я пробвам- не е лоша).🙂

# 538
  • Мнения: 24 915
Не е паста бре, масло си е. Твърдо, полупрозначно, нищо общо с цвят и вкус на какао. Точно като това на снимката, само че моето беше на буци, насипно а не в бурканче. То и добре че малко взех, защото и него не употребих, а е скъпичко.
Долче, много апетитно изглежда тиганчето, много обичам храната като е цветна.
На извара и аз налитам доста напоследък, нещо все не ме радва сиренето че имам чувството че два пъти поред не могат да го напряват еднакво... пък изварата какво да я правят фалшива, тя си е страничен продукт Grinning

# 539
  • Мнения: 1 201
Айде, Истанбул Simple Smile
Понеже обсъждахте какаови неща, взех си от пазара в Панама печени какаови зърна да ги опитам за 1,5$. Поне за моя вкус не са горчиви. Приятен вкус и аромат.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 20:43 от Гръмогущер

Общи условия

Активация на акаунт