Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 33 872
  • 821
  •   1
Отговори
# 675
Савина, предишния път като беше тук при нас, пак ли така беше в началото? Имам спомен че пишеше тук преди няколко години, но не помня много повече от това. По принцип знаеш, няколко седмици нищо не са в дългосрочен план, те за някой дето сега почва може и само адаптацията да отнеме толкова. При теб предполагам че не, защото не ти е за пръв път, ама все пак.
Другото е че не при всеки работи такъв постоянен ритъм с фастовете, както казваш че си нонстоп на 16/8. Може и да е по-добре да поразмърдаш интервалите, да не са еднакви през цялото време.
Ако искаш прегледай из тубата няколко видеа от Mindy Pelz, а ако ти се чете на английски мисля че имам не само Fast Like a Girl но и Menopausal Reset в електронен формат. На мен все си казвам че ми е рано за втората и не съм я почвала, ама... колко да ми е рано, чукнах 42 наскоро Grinning Нямам някакви типични оплаквания за сега, обаче предполагам че реално се водя в предменопауза вече.
Тя не е единствената, разбира се, в последните години наизлязоха много авторки които наблягат на това че при жените трябва да се вземат предвид хормоните и това как варират. Просто е първата която ми дойде на ум, а и с нейните неща съм най-запозната и знам че обяснява добре.

Витамин Д в какъв грамаж взема? Последно от вчера - на дъщеря ми й спряха лекарството, остава само на режимна храна и витамин Д от 4000 IU през ден.

Изписаха за 1 месец по 2000 IU, и три месеца по 1000 IU дневно.
На BetterYou спрей вит Д + К2 .
И след тия три месеца какво? Съвсем ли няма да взема витамин Д? Малко ми е съмнителна тая работа, следете си нивата че те дозите и без това не са особено високи и да не спадне пак. Не знам с какво ниво е в момента де, но имай предвид че не е достатъчно да влиза в нормите, хубаво е да не е в долния край а в средата и дори евентуално нагоре.

# 676
  • Sofia
Натка, никога до сега не е било така. Всякакви диети съм спазвала, най-различни видове, винаги в началото свалям най-,бързо, което е нормално. А сега хич не мърда. 🤔

# 677
  • В центъра на моретата

Изписаха за 1 месец по 2000 IU, и три месеца по 1000 IU дневно.
На BetterYou спрей вит Д + К2 .

А колко са й нивата от последните изследвания? На дъщеря ми са 26,4 ng/ml и дадоха 4000 IU през ден. Аз, обаче си карам, както си знам и не й давам през ден, а всеки ден Simple Smile. Нещо много започнаха да ме дразнят докторЯта. И тъй като си прави често изследвания, задължително ще го следим.
Да не говоря, че като се разболее и натрупаното до момента като запас заминава.

При мен много бавно се вдигнаха нивата и то за цяла година от 22 на 46 при положение, че почти целогодишно пия поддържаща доза от 2000, понякога и 1000 (каквото успея да поръчам). За около 2-3 месеца пия по-висока доза и после изследвам.

# 678
Савина, при мен също тази зима са се запънали нещата с килограмите. Откакто започнах да правя по-дълги фастове, има леко раздвижване. Събуди метаболизма с по-дълго гладуване, ако нямаш проблеми с ЩЖ.

# 679
  • на острова на мечтите
Савина, ами те затова са се застопорили килограмите. Качваш, сваляш, пак качваш и сваляш, тялото започва да протестира. Включва защитни системи. И помни по-благоприятните за неговото оцеляване цифри. И не си ги дава без бой.
Днес си направих страхотни ленени хлебчета във формичките за мъфини. Излязоха осем. Като топчета за пинг понг, но мекички 😁

https://youtube.com/watch?v=gAC4T0RQV10&si=rSwVXrmXHvrhPk8Q
Ето рецептата. Има преводач в субтитрите, но се разбира и без. Аз за проба направих половин доза. Пробва я и ММ, а той ми е опитното зайче за качество🤣
Днес пилешко бутче за вечеря със салата от зеле.
Липсата на витамин Д е станало почти епидемично. Все повече седим затворени в къщи, а всъщност сме създадени да живеем сред природата на открито. Прием на витамин Д без добавка на вит. К, но май трябва да се вземат в разделно време, не се усвоява от организма. Уви, здравните организации нищо не казват за проблема.

# 680
Савина, няма да е лошо да споделиш какво точно ядеш и колко.

# 681
Момичета, кокосово брашно режимно ли е? Че приятелка ми даде рецепта за хлебчета с него, но не мога са преценя яде ли се Grinning

# 682
Съвсем режимно (:

# 683
Момичета, кокосово брашно режимно ли е? Че приятелка ми даде рецепта за хлебчета с него, но не мога са преценя яде ли се Grinning
Режимно е, то в него освен фибрите почти няма друг въглехидрат.
Имай предвид като го пробваш първо ако искаш пробвай с малко, не на всекиго допада. Едно че си мирише на кокос, което аз примерно свързвам със сладки, друго че и консистенцията става по-особена от него. В някои рецепти почти не ме дразни, но в повечето си се усеща осезаемо.

# 684
Благодаря ви!
Аз преди правех мъфини с кокосови стърготини и страшно много ми харесваха. Трябва да изровя рецептата и да видя дали мога да ги направя режимни.

# 685
  • на острова на мечтите
Днес направих още половин доза ленени хлебчета. Моят мъж неочаквано много го одобри. Днес снимах😉

Пекох и чушки във фрайера.

# 686
  • В центъра на моретата
Рецептата ми хареса. Чела съм, че лененото семе, в по-голямо количество води до стомашно неразположение. Дали е вярно? Че ММ е с доста  чувствителен стомах. Иначе го хапваме по 1-2 лъжици на ден, но с толкова няма проблем.

# 687
☕добро утро (+какаово масло)

най- обичам като вкъщи се хареса нещо режимно 🙃улеснява ме да не мисля на няколко фронта

Тази седмица повторих поста в четв-петък, но пак си останах с 24ч.. пак ми застудя 🤨еми.. докато не дойде малко по-топлото време, явно така ще процедирам

Скрит текст:
ММ е трайно -7 кг. Казвам трайно, защото се мери всяка сутрин и все цъка , че едни 2 кг му играят нагоре-надолу. Казах му да спре да нъчи Кантарев и да мери 1 седмично, но не… Е, вече 3-4 дни е еднакви кг сутрин (не са след фаст, обикновени дни са) Неговото ежедневие е напрегнато и мн често му се длучва да хапне само 1 х вечер. Така че 🤔кара сега и той едни 36ч фастове 🙃

1 г по-късно

Скрит текст:
Тези дни правя 1 г от присъединяването в групата. Като цифрите не са впечатляващи, но и аз със слабава воля 🫣не мога да очаквам чудеса. Сега разчертавам нова таблица и почвам да дебна по-стриктно промените 🙄🫣старая се да се надъхам 🤨голямо съм магаре.. някой да ме насметв, имам нужда 🤨

гръдна - минус 6 см
подгръдна - минус 11 см
талия - минус 14 см
ханш - минус 10 см
ръка - минус 5 см
бедро - минус 7 см

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 08:23 от fotokod

# 688
  • София
Днес кето гризини:

Balloon 100 гр бадемово брашно
Balloon 100 гр сирене
Balloon 100 гр кашкавал
Balloon 2 яйца
Правим си лепкаво тесто, оформяме гризинките, и ги нареждаме върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Да ви е сладко YumYumYum
Бързо, лесно, вкусно и здравословно Heart Decoration
По желание може да се добави семена (ленено, сусам...), или подправки (куркума, пушен червен пипер...)

# 689
Рецептата ми хареса. Чела съм, че лененото семе, в по-голямо количество води до стомашно неразположение. Дали е вярно? Че ММ е с доста  чувствителен стомах. Иначе го хапваме по 1-2 лъжици на ден, но с толкова няма проблем.
Ами има хора които изрично при запек си го добавят, вече колко им върши работа не се наемам да кажа. То като с хуска, дето при някои даже обратния ефект може да има...
Ленено семе поне аз в големи количества не бих ползвала, не и редовно. Лен и соя на доста места се водят за избягване заради фитоестрогените, те май са на първите места там или поне сред тях със сигурност.
Той и сусамът се нарежда там, между другото, казвам го защото смлян сусам дава същата консистенция в печива както бадемовото брашно - плюс вкуса на сусама и минус цената на бадемите Grinning И тахановия хляб по същата причина не е за постоянно заместване, беше много популярен из групите с ВМНВ рецепти по едно време. Та и сусамът не е за редовно ядене в количества.

Общи условия

Активация на акаунт