Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 33 868
  • 821
  •   1
Отговори
# 690
Тия гризинки трябва да ги направя Grinning

# 691
  • София
BFF, ще сложиш ли рецептата в темата за рецепти? Или аз да го направя вместо теб?

https://www.bg-mamma.com/?topic=675266.msg47440516#new

# 692
  • на острова на мечтите
Гризинките ги принтирах. Ще опитам да ги направя.
Ами аз ям едно ленено  хлебче през ден. Рядко нещо подобно ми се яде, но с малко масло и парче сирене ми се ще нещо като хляб. То елда не може, лен не бива, сусамът и той- тц 😭😱 Ще се мре явно😭
Днес тиквени шницели. Сложих и малко чия. Не знам как ще да са станали на вкус. На вид биват.

# 693
Хубава идея BFF_. Тъкмо нямам нищо за ядене.
Направих ги, пекат се сега, но тестото хич не ми стана лепкаво и са с формата на кюфтенца 😂, с лъжица оформени.
На вкус са хубави.

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 13:00 от sladko

# 694
Дани, да кажеш после чията с каква консистенция е в такова нещо, че още не съм се наканила да пробвам сготвена. Пудинг си правих чат-пат де, последните дни бях по-гладна от обикновено, което е що-годе нормално преди цикъл, та на 2 пъти вкарах и трето хранене. Не да почна да ям от сутринта де, това много рядко ми се иска, но ми се ядаше повече. И по един такъв бъркоч от накисната с вода чия с малко кисело мляко и малко нарязана ябълка ми идваше добре.
Ама ако чакам така да я ям само, може и да е чак като ми наближи следващия цикъл Grinning

# 695
Кюфтенца, гризинки, солетки, в стомаха ще са в едно състояние Joy

# 696
  • София
Кюфтенца, гризинки, солетки, в стомаха ще са в едно състояние Joy

А на изхода, още по- Simple Smile

# 697
  • София
sladko, в оригиналната рецепта беше 150 гр бадемово брашно, видя ми се обаче, че ще стане доста сухо и сложих само 100 гр, ама при теб може би било по-добре. Thinking
Така че в темата , която дава АРТЕМИС, ще я впиша с повечето бад. брашно, ей сега ще я добавя.
Малко ми е пипкаво оформянето на гризини, ама се заредих с търпение и добра енергия и ги навъртях. Иначе сигурно щяха да са кръгли, да. Blush

П.П. Елора, отдавна се каня да направя твоите кокоски отново, че много ги харесах Yum

# 698
Да, аз добавих още, ама около 110-120 гр да е дошло, нямах повече 😉.  Зависи колко са големи яйцата може би.
Харесаха се даже и на домашните. Другите екперименти не ги одобряват особено. А и аз рядко повтарям. Тази рецепта си я запазвам.

# 699
  • на острова на мечтите
Сладко, добре че даде идея за кифтенца 😉Оформени с лъжица, лесно и чисто. Хич не обичам да се омазвам с разни разнообразни...
Натка, аз може и да съм сложила малко чия, защото не се усеща🤔 Бях забравил дори, че сложих.
 Някъде, тук май,четох рецепта за нещо със семена от тиква. Купих, ама сега не намирам какво се прави от тях!

# 700
Ами супер, значи може да ръсна малко следващия път като правя кюфтета. То не ми е идеята да се усеща а дори напротив, ако хрупкат така зрънца тук-там както в само накисната, ще ми развалят кюфтетата Grinning

# 701
  • Dublin
Здравейте, черпя виртуално с режимни браунита, днес кантара най- накрая реагира. За последните 2 седмици, - 3 см обиколка ханш, - 2 кг.

# 702
Здравейте, съвсем отскоро съм в темата. Проблемите ми почнаха преди около 8 месеца, когато ми засякоха по-висока кръвна захар -6,9 на гладно. Ендокриноложката каза диабет, изписа ми лекарства за него. Накара ме да направя изследване, което потвърди, че организмът ми произвежда достатъчно количество инсулин, но клетките ми не го овладяват напълно и заключи, че това е инсулинова резистентност, но лекарствата да си пия. Темата ми е абсолютно непонятна, за толкова време, така и те разбрах с диабет ли съм или с инсулинова резистентност. Пия две лекарства и кръвната захар ми е в норма сега.

# 703
  • на острова на мечтите
Eeriebo1, мерси и браво на теб!
Пепина, не мога да помогна, но според моя много скромен опит, си на правилното място. Докторите само това знаят, започвай да пиеш хапчета, а като ме действат вече, хопала други хапчета. А проблемът не е решен. Трябва да си промениш начина на хранене и започни да четеш всичко от първа страница. Има и доста видео материал. Много има за четене, но всичко ще ти е от полза. Успех!
Междувременно намерих няколко рецепти с брашно от тиквени семки. Брашното е от обезмаслени семки. Но аз няма откъде да намеря, а от интернет не ми се купува, та ще смеля това, което съм купила. В ленените мъфини бях сложила и малко семки. Малко са се овлажнили, ама нейсе.

# 704
BFF, и на мен ми се ядат. Ама си забравих рецептата за тия кокоски.

Имаш ли я случайно? Joy

Общи условия

Активация на акаунт