Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 33 850
  • 821
  •   1
Отговори
# 705
бадемово нямам, ама ме надъхахте.. така че комбинирано пека сиренките и Шарпи баница

Скрит текст:

това е да речем за утре.. сега завършвам двня с тази лидл извари + чия+ замразени ягоди

# 706
  • София
BFF, и на мен ми се ядат. Ама си забравих рецептата за тия кокоски.

Имаш ли я случайно? Joy
Ето, заповядай (автентична е, дори със снимка на твоите кокоски Wink )

Цитат
3 яйца разбих с еритритола, май да бяха 2 лъжици и половина,
лъжица кокосово масло,
кокосови стърготини на око, доста сложих обаче.
Заквасената сметана не използвах целия буркан, в него сложих сода малко и ванилията.
Като разбърках яйцата с еритритола ги прибавих към сметаната.
После изсипах всички стърготини, че седят от много време и почнах на око да слагам кокосово, то доста поема.
Докато стане ронливо тесто, да се оформят топченца.

# 707
Благодарско.
Ех, остарявам щом си питам за собствените рецепти.
Ще си записвам вече и моите творения щом не помня Joy

# 708
  • София
Аз затова дудна да слагате рецептите в темата за рецепти. Забравят се рецепти, губят се телефони и т.н.
Аз метнах едни кюфтета по рецепта от фейсбук.
Пилешко филе, сол, черен пипер, яйца, зелен лук, магданоз, настърган кашкавал или друго сирене, 2 лъжици хуск (за да обере влагата). Сместа стои така около половин - един час и после се пекат кюфтета в тава върху хартия.

# 709
Артемис, хубави ли станаха кюфтетата? Не са ли сухи, като са от филе?

# 710
  • София
Хубави са. Не са сухи, защото се слага кашкавал и яйце.

# 711
☕ днес с нова бразилия.. имам време да се мотам 🤭

да питам за берберина, който го пи? По какъв повод се насочихте към него и как ви се стори приема/резултатата? 🤔

Скрит текст:
чудя се какво да дам на майка ми 🤔прави си тук, докато ни гостуваше изследвания по мое настояеане. Пусна кр захар (кр захар не си спомням , но около 5,7-6 т.е не беше фрапантна “за нейната възраст” (преди 2-3 г е била 6.9-7 и й назначиха метформин) и инсулин (20 беше, а лятото беше 25). Срещна се и с ендокринолог няколко дни по-късно с тези параметри и старите за сравнение. Мислвх си,че ще й върнат метформина, но за сега й се “размина”.. Чудех се малко берберин дали няма да е добре да поприема? 🤔Движи се доста, а сега с подобряване на времето -още повече. Градински фитнес 🙃За това уж търся нещо натурално за прием 🤔

# 712
Фото, аз го пих , не помня колко време, трябва да видя остатъкът колко е в опаковката, но около 2 месеца да е било. Нищо не ми се промени. В темата някое от момичетата ми писа, че е с натрупване, но аз го спрях, щото съм по бързите работи и изводи.
Като гледам с глюкофажа резултатите при мен, явно си трябва време. Започнах да ги виждам след 3 месеца, дори 4.
През този период инсулинът е паднал на 5 от 8, гликираният от 5,9 на 5,5. Напоследък виждам по- ниски стойности при кз, каквито от почти 3 години не съм виждала. Ама направих вече 5 месеца на глюкофаж.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 12:24 от tays

# 713
благодаря , tays🍀
Скрит текст:
поръчах 1 опаковка и ще й я дам да я изпие🤔тъкмо като я приключи ще й се паднат год изследвания и ще си пусне пак малко допълнителни

# 714
  • на острова на мечтите
Днес "спагети" от тиквички "alla carbonara".

ММ хич не обича, ама за да не откаже на приятел, който му ги подарява, ми ги носи всяка седмица. От вчера яде тиквички и се мръщи. Днес най-сетне заяви на другарчето си, че повече тиквички не ще 🤣. Имаше най-тъжната физиономия, аз се смях от сърце, а и Папчо се кискаше от другата стая 😉😂

# 715
Дани, чудни тиквички ❤️

Папчо, ох, как се изхилих 🤣

Ето и част от моя обяд. Телешки наденици, пълнени гъби / имаше още 4/ портобело и зелена салата.

Тренирам с пълнените гъби, защото във вторник ще имам гости.
Тези мм не ги одобри, ама аз изядох 2 🥳.
Набутах вътре, каквото имах - извара, сирене, топено сирене, едно яйце, чубрица, но добавих и 1 лъжица горчица и 1 лъжица песто от рукола.
Той полуде от аромата 🤣. Викам, рецепта гледах, по италиански е .

# 716
  • София
Днес големи вкусотии показване Yum Тайс, на мен гъбите ми се струват прекрасни, бих си хапнала Yum
Дани, и на тези спагети не бих им простила! Супер изглеждат!

Тази седмица нали обсъждахте кашкавал пане, та реших да се пробвам Blush
Това са двете най-фотогенични парчета Joy, иначе голяма вкусотия. Другия път ще подържа кашкавала в камерата до пълно замръзване, щото един час не му беше достатъчен, явно затова остана с "течен център" Joy Joy Joy
Правих го на еър фрайера, върху хартия за печене, но той дори и да се разтече, като поизстине отново се втвърдява и лесно се отстранява, ако е попротекло. Другото, което си помислих е, че задължително трябва самият кашкавал да е качествен, той става на дъвка, а другият, некачествения, просто се стопява и остава на безформена маса мазнина.

# 717
Как сте се развихрили с вкусотии! Човек и да не е гладен или току-що ял, пак ще огладнее. Черпя идеи 🥰🌸
При мен днес- зелен боб с телешко, но нямам снимка.

# 718
  • на острова на мечтите
Тайс, наденичките са върхът. Потекоха ми лигите... И аз вчера гъби. Но нещо не ме вдъхнови резултат.
BFF, много добре изглежда панираният кашкавал. Ще пробвам. Не бях замразявала досега. А и гарнитурата много добре стои.
Нани, не съм готвила никога зелен боб с месо! Обикновено като гарнитура го слагам. На фурна ли го прави?

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 16:40 от danilu

# 719
На котлона го направих, Дани! Аз също го правя по-често като гарнитура, но днес реших да е яхния. Задуших лук, моркови, добавям месото да се сготви до готовност, след това настъргани домати или консерва, накрая зеления боб, чесън и копър.

Общи условия

Активация на акаунт