Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 77 (м. февруари)

• 34 092
  • 821
  •   1
Отговори
# 615
А тези симптоми кога започнаха? След като увеличи дозата ли?
Защото при хипер също има умора, косопад, безсилие.
Ами и преди си ги имах. Предимно съм с хипо от 7 години, последно тсх ми беше 120. Точно заради това ми повишиха дозата, но явно е доста за мен.

# 616
Вещите във фаста да споделят - като мен ли изпитвате студ? 🤔(иначе си ходя леко облечена и с вяло яке цяла зима, не ми е студено, но в днте на малкото оравени фастове от мен до момента, забелязвам хлад)

# 617
Замръзвам, когато съм на по-дълъг фаст. Нормално състояние е. В темата с лунната диета почти всички имат същия проблем.

# 618
Вещите във фаста да споделят - като мен ли изпитвате студ? 🤔(иначе си ходя леко облечена и с вяло яке цяла зима, не ми е студено, но в днте на малкото оравени фастове от мен до момента, забелязвам хлад)
Нормално е, да.
Лятото по не прави впечатление, ама зимата да Joy

# 619
Нормално е да ти стане студено по някое време, ако съдя по това което споделят из групите, че съм се навряла в 1-2 такива за фастове - май при всеки различно колко време след последното хранене би било това. При мен като пробвах 3те дена - на втория ден ми беше така. Цял следобед и вечерта нямах стопляне, стоплих се единствено под горещия душ и то за малко, после пак ми беше студено. Вечерта помня че си сложих допълнително едно пухкаво одеало, а на другия ден бях схваната сякаш наистина съм била на студено, явно задето съм се била стегнала. То как и да се отпуснеш...

sm15., не ми изглеждат добре тия стойности и по двете направления - и откъм ИР, и за щитовидната. Антитела виждам високи, а при някои хора отначало има едно лашкане от хипер в хипо и обратно и така с години може да е, много е гадно защото иска повече следене и коригиране на дози на лекарства. Говоря общи приказки, защото за щастие не ми се е налагало да се запознавам от близо с това, такива са ми наблюденията от няколко души около мен и от споделяно и тук. Има отделна тема във форума за това, мисля. Не знам на колко време те следи ендокринологът относно това, евентуално говорете по-често да е занапред.

Още една дупка на колана! Довечера ще дам банкет! Tada
Отличник си ни ти, браво! Някой път си мисля че направо не е честно мъжете колко по-бързо сваляте... Няма да напиша "лесно", защото всеки си знае на него колко му е било лесно и колко не, но при нас определено повече работа иска.
Не го пиша с лошо де, радвам ти се. Помня и аз каква радост се радвах, а като направих 10 санта свалени вярно излязох на кръчма да го отпразнувам Grinning
Виж че за хубаво те бяхме нагазили и навряли в ъгъла отначало като дойде при нас Grinning

# 620
  • София
И аз днес и утре съм на вода. И когато фаствам, обличам още един пуловер в къщи. А вечер си лягам с чорапи, защото ми замръзват краката. Но знам, че е нормално. За лятото и жегите наистина е супер, но зимата си е гадно. Blush

# 621
А тези симптоми кога започнаха? След като увеличи дозата ли?
Защото при хипер също има умора, косопад, безсилие.
Ами и преди си ги имах. Предимно съм с хипо от 7 години, последно тсх ми беше 120. Точно заради това ми повишиха дозата, но явно е доста за мен.

Да знаеш, че и ИР допринася за тези оплаквания. Като цяло, имаш си ендокринни нарушения, които в комплект водят до симптомите.
Трябва да работиш и над двете, защото те взаимно си влияят и си се влошават едно друго.

Когато съм фаствала, ми става студено, да.

# 622
Благодаря.. значи, търпя.. Последно хранене вчера омлет с кашкавал , тиквички и зелена салата с малко морков🤔 Сега ме хвана студа 🙃метнах един пуловер.. Пф! Глад няма, ам студ.. чак пръстите ми студвни. (не се разболявам, просто хлад)

Намислила съм да стискам зъби до утре на обед

# 623
Нямаш много какво да направиш - евентуално гушваш чаша билков чай или ако си у вас някое одеало, грейка и подобни мерки да вземеш.

# 624
Поне кето обрива мисля да си го спестя тоя път 🤨наливам се яко с вода

да 🫣прегръщам се с чашата с кафето

# 625
Я дайте акъл, може ли да се използва бадемово брашно или такова от хуск за паниране? Народът иска кашкавал пане и да видим дали не мога и аз един да мушна.

# 626
Я дайте акъл, може ли да се използва бадемово брашно или такова от хуск за паниране? Народът иска кашкавал пане и да видим дали не мога и аз един да мушна.
Не само че може, ами и сложи по равно от двете, много добре си се насочил.
Направи си двойна панировка де, аз слагам и във фризера до пълно замръзване, че "пържа" такива неща в еърфраера.

# 627
На тиган ще е, че сега съм на работа и няма как да замразявам за довечера. Въпросът ми беше дали няма да загори или засмърди.

# 628
Ако беше питал за панировка, точно смес от тези двете щях да ти препоръчам. Може и кокосово към тях, но мен ме дразни миризмата му в солени неща. Няма да загори, ти ще завършиш с яйце и то няма какво да изпада в тигана, там е просто за да ти уплътни панировката.

# 629
  • В центъра на моретата
Здравейте, коя марка Магнезиев цитрат е подходяща за дете на 12г? И по колко мг дневно е препоръчително да пие при ИР?

Може би е най-добре да питаш в аптека за милиграмите. Аз давам на прах 325 мг,  от Iherb е поръчван. Ако е на прах или течен, гледай да няма захар. Ако поръчваш - гледай съдържанието. Иначе, ето например https://aptekaastra.com/bg-product-details-17679.html .

Витамин Д в какъв грамаж взема? Последно от вчера - на дъщеря ми й спряха лекарството, остава само на режимна храна и витамин Д от 4000 IU през ден.

Щом ще правите изследвания, ако изследвате витамин Д  - 2 седмици преди това да не го приема. А като го приема - само с храна, в която има мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт