💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 697
  • 761
  •   1
Отговори
# 345
Да се оплача - свекървата е вкъщи 10 дни и научи бебето да заспива само на ръце .. дали ще се отучи после?
[/quote]

При нас също така се получи и до момента е така заспива само на ръцете ми , не знам дали ще мога моята бебешка да отучи 🙃, а вече започва да тежи

Как сте с менструацията след раждането ? На мен ми свършиха лохиите след това ми дойде цикъла , но този месец закъснява нямам и никакви симптоми… не мисля че има повод да се съмнявам за бременност , но все пак искам да ми попитам дали при вас е редовен или има отклонение , било то по-рано или по-късно ?

# 346
Относно рязането на ноктите и при нас се получи порязване, но на пръстчето, а не на живеца. Взех нова нокторезачка, с предпазител е и е много по-добра от тази в комплекта на Авент. На Нук е втората, от Хиполенд.
За цикъла .. на мен ми дойде седмица преди 40 дни на бебчо и сега втория цикъл ми дойде 2 дни по-рано.

# 347
Да се оплача - свекървата е вкъщи 10 дни и научи бебето да заспива само на ръце .. дали ще се отучи после?
Моето бебе заспива само на ръце вечер, това в началото много ме притесни, защото и аз така разсъждавам..но след разговор с мой приятелки и разни видеа, би трябвало след 3тия месец да можем да променяме нещо, понеже до тогава основно се ръководим от бебета...иначе на мен почва сериозно да ми тежи и ще е доста тежко, но до сега друго не е сработило при нас..много сме будни, сърдити и ревливи за всичко...😒

# 348
Едва ли го е "научила". Просто на бебето му е по-приятно така, нормално е Simple Smile

# 349
Само че преди нея си заспиваше сам доста от пътите в кошарата, сега помрънква да го гушиш. То ми е ясно, че му е по - добре, но не става винаги,защото се занимавам с баткото. И много се надявам да почне леко по леко пак да си спи в кошарата.
Да питам от кога може да почнем полови контакти? Лохиите ми спряха почти, може би тия дни ще изчезнат,но трябва ли да мине определено време?
А с настроението как сте? Аз още имам чат пат депресивни моменти, но го отдавам, че не се наспивам. Тъжно ми е като гледам баткото колко бързо порасна и как няма да върна моментите, когато беше бебе и се гушехме постоянно. Вече е голям и не дава много, има си свои детски драми и е съвсем различно.

# 350
Моето АГ каза, че може да правим секс когато лохиите спрат. Иначе и аз имам такива депресвни моменти

# 351
При мен също се появява депресивно състояние, но предвид ситуацията в нас...не знам как да го избегна..бебка е много ревлива, нервна, не мога да направя нищо спокойно. Всичко е под напрежение и ревове...това адски много ми тежи и си ревем заедно често....😔

# 352
Мента, глог, валериан? Чайове? Ксанакс? Аз от стрес и нереи пак пуша по някоя цигара... а моето смея да твърдя, че е спокойно Sad тъй че ти съчувствам. Дано има кой да ти помага

# 353
Ако кърмиш не може нищо да се пие, даже и валериан. Много е гадно, аз така ревях с баткото. По 3-4 ч рев, без никакво успокояване. Не спеше и добре...Абе ужас..

# 354
Една чаша винце върши чудесна работа при депресивните епизоди/ за некърмещите/. Нз при кърмене как стои въпросът? Не мисля че би имало проблем на следващо хранене с изцедена кърма. На мен гинекологът ми го каза още по време на бременността като му споделих. Вика отпуска мускулите, няма проблем за бебенце. Щом през бременността ми препоръча. Аз не съм пила от страх де. Но сега на 14 февруари пих 1 чашка и се почувствах супер Wink

# 355
Амии да, кърмя и нещата са още по-сложни...до сериозни хапчета не бих припарила...винце бих пила, казвали са че една чашка след като си кърмила може, но кога време за това, като се приспиваме и съответно се ляга...тежкото е през деня, защото не иска да спи и ме ангажира постоянно...сама съм вкъщи, мъжът ми си идва вечер, майка ми понякога помага след работа, но пак целия ден....ако времето не е супер зле, гледам винаги да излизаме, там е по-спокойна /поне за сега/ и към момента нямам друго решение...остава ми да се надявам, че е период...

# 356
О, всичко е период. Въпросът е, че един кофти период се сменя с друг. След 2г.е доста по - лесно . Баткото е на 3г сега и отдавна го водя с мен като възрастен навсякъде. И сега с бебето се чувствам вързана.
Има успокояващ чай за бебета, ако много реве пробвай. Също бял шум...моя се успокоява като му махна памперса и полежи гол на повивалника .

# 357
А слинг пробвала ли си? Аз оная вечер от безсилие след 4часа рев съблякох бебето по боди мен по сутиен, вързах я и след 5мин се беше успокоила.

# 358
  • София
За депресивните състояния много помагат татковците, и не, не се шегувам. В момент на такова състояние винаги ММ ме е усещал и поема изцяло грижата за бебока. А като заспи говорим много (като психолог е). Не е ок да сме сами в това приключение, наречено родителство.

За рязането на нокти използвам ножичка и докато дребчо спи ги режа спокойно.

Да ви попитам давате ли чайчета на бебоците? Ние нямаме колики, но днес на младежа му взех чай от копър, че повръща и педиатърката каза да му изплаквам устата с вода или чай. Още не съм му давала и се зачудих дали не е много рано, макар, че този чай е за колики и за новородени. На каката й давах чай доста по-късно, въпреки, че беше със зверски колики.

# 359
Привет и от нас! Добре, че отворих да прочета какво сте писали. И при нас вчера едно будене след 4-5 сутринта и като почна сумтене и напъване, явно повечето ги мъчат газовете по това време. Иначе до ония ден почна да прави едни 5 часови почивки нощем и съм много благодарна 😄 само дано продължи така, но определено днеска е много нервен господинът, хем иска да суче, хем се дразни и се дърпа.. като стачка ми изглежда ама много рано ми се струва. Свалих си и едно приложение и другата седмица се очаква първият скок в растежа, ще видим колко е точно.

Ноктите и ние режем с ножица на Нук, докато спи. Даже ей сега ще го дебна, че ме е издрал по гърдите, все едно си имам коте 😆

За депресивни състояния не мога да кажа чак, но не е лесно, особено с две деца. Добре, че дъщеря ми вече е по-голяма и разбрана, сега ще стане на 6, помага даже и много му се радва, иначе не си представям колко ви е тежко с по-малка разлика. И определено татковците са много важни. Мъжът ми си работи от вкъщи и е друго като сме си двамата. Сега обаче е в командировка до сряда и ще трябва да издържа.

Чайове не давам аз, нито вода, само на кърма си е.

Общи условия

Активация на акаунт