💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 638
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Sveti, на колко е твоето бебче?
Има ли някоя мама, която сама е махнала хранене?

# 541
Krystall, на 09.01 е родена.

# 542
Аз също повивам вечер от две три седмици, но от два три дни започна да се буди по никое време и изпада в паника като иска да си изкара ръцете. Мърмори ядосва се и започва едно въртене и никакъв сън до сутринта.

# 543
Моята е на 2м+ и вече яде 5х дневно по 130мл АМ като ще вдигам на 140мл. Сама спря да се буди към 4/5 часа за ядене. Яде към 21:30-22 и сутринт към 6-7

# 544
Вчера ни беше погачата и четох, че не трябва да се изнася храна та се чудех на следващия ден мога ли да се изнася храна тъй като ще има гости и мисля да им дам за вкъщи?

# 545
Аз на следващия ден изнесох

# 546
Уаау, при нас отпадна едното хранене през нощта, уж станаха на 4 часа и от няколко дни пак на 3 станаха, но по-малко мл - 60.
Искам и аз да намали храненията вече...
Кога смятате да захранвате?
Моята е на 2м+ и вече яде 5х дневно по 130мл АМ като ще вдигам на 140мл. Сама спря да се буди към 4/5 часа за ядене. Яде към 21:30-22 и сутринт към 6-7

# 547
Ако увеличава броя хранения, а намалява мл може да е скок в растежа? Аз мисля да захранвам по класическо педиатрично, без сокове обаче. 4+/4++м първо мисля да започна с морков/картоф/тиква и да си правя сама пюретата, ще разгледам за уред

# 548
И аз ще захранвам по класическия начин,но почти на 6м. Първи пюре пащърнак, после картоф, тиква, морков и тн.

# 549
Аз също ще си приготвям пюрета. Имам си домашни картофи/сладки картофи,тиква . Посях си и моркови, пащърнак,спанак и др. Готвя ги на пара с уред на Филипс Авент и ги пасирам в него, после ги слагам в бурканчета и ги стерилизирам. Пълня го няколко пъти с различни зеленчуци и после си правя комбинации. Първото дете захраних на 4м,сега за второто ще видим,когато е готово.

# 550
Да, точно това прави с храненията ..
Аз още не знам дали ще правя или ще купувам пюрета .. още месец имаме, но взех да се замислям 4ти ли, 5ти месец ли.. ще го видя.
Ако увеличава броя хранения, а намалява мл може да е скок в растежа? Аз мисля да захранвам по класическо педиатрично, без сокове обаче. 4+/4++м първо мисля да започна с морков/картоф/тиква и да си правя сама пюретата, ще разгледам за уред

# 551
Ако има колики по принцип по - добре към 6м, защото понякога със захранването се обострят.
Иначе и при нас храненето е така в момента, яде веднъж 50-60, друг път 150. Никакъв режим, на АМ е, но мен това не ме тормози за учудване на всички Grinning защото със захранването всичко се променя. Баткото от 1г и нещо си ядеше вече като възрастен, тъй че това са временни неща.

# 552
Аз ще захранвам по ЗВБ след като седне стабилно. Така захраних и баткото и съм супер доволна от метода.

# 553
Те са ориентировъчни, плюс минус една седмица. Поне при баткото така беше. Защо е неспокойно бебето? Пиеш ли желязо,да не го боли корема от това? Но то като цяло щом през деня не спи добре нормално да е кисело детето. Има тема тук с консултант по детски сън, ако искаш питай ..
Знаех, че са ориентировъчни, но с няколко дни, поне така каза една приятелка...ама възможно е да е и друго...нямам идея защо е неспокойна, тя сякаш си е така родена...много будно, жилаво дете..още от самото начало..постоянно мърда с крака, ръце се едно кара колело...не лежи спокойно почти никога..бързо и омръзва люлка, гимнастика или нещо друго...изнервя се ако не яде веднага когато иска...много еее сложна...освен, че я мъчат колики, газове...иначе пия витамини за след раждане на прегнакеър New Mum май бяха..знам за спането през деня и че оказва влияние...но наистина съм опитвала мн неща и не действат за хубав сън...

# 554
А как успявате да си изградите режим? Аз кърмя на поискване вечерно време в 11 е последното хранене после чак към 4-5-6 (различно всеки ден) през деня е тотален хаус... На час и половина понякога понякога на 4 понякога на 3... Явно нещо много нередно правя 😥 роден е на 09.01 и ми се струва че вече трябваше да има горе долу режим...

Общи условия

Активация на акаунт