💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 630
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
Нашата маймунка също иска само на ръце и спи при мен на спалнята...и да много мразя като ми кажат ти я научи така...ми защо не дойдоха в къщи да видят как се дере когато я пусна в кошарата и как не спира и може с часове да реве или как съня и е по 15 минути...а на леглото гушната спи и по 5-6 часа без да се събуди...понякога ми е тежко,че ям с нея на ръце,че немога да се изкъпя...понякога и да се изпикая немога,защото моето момиче не спи цел ден ...понякога плаща ..понякога много и се изнервям но след 2 секунди ми е супер гузно и се чувствам ужасно зле...така ще е ще се гушкаме и носим...сега поне иска да лежи срещу мен да се гледаме и усмихваме и гукане...може да е по 10 минути но е много хубаво

# 571
И на мен са ми любими тези реплики: "не го учи на ръце", "да не спи при вас" опитала съм всичко и на мен не ми е приятно така, но нека заповяда, който желае и да видим.....иначе ние взехме от тези немските капки Лефакс, мисля че са със симетикон и се притеснявях от запичане, но пък нали са доста нахвалени и пробваме с тях сега. Не съм много редовна давам през хранене или две, за сега не е запечена...

Последна редакция: чт, 21 мар 2024, 07:25 от Muffinche

# 572
Ние ползваме английския Инфакол много ми го похвалиха и определено видях положителен резултат от първия прием  облекчава коликите веднага. За сега не се е запичал, даваме редовно пробиотик.

Даа, който не е имал такова дете, няма да разбере. Мен ми казваха " не го учи на ръце, остави го да си заспи сам" Абе, той ревеше с три асоциации за сън, които му вкарвах, само и само да млъкне , кога ти ще заспи сам Grinning спала съм с бебето в слинга , а баба ми стоеше будна да ме пази да не го смачкам за час- два само и само да дремна малко. Много мога да разправям,ама да знаете просто си има такива деца явно. Аз не вярвах тогава, че има кротки и тихи Grinning
Я да питам някой, който ползва нещо за колики със симетикон - запича ли бебето?

# 573
И ние даваме Инфакол от около три седмици и честно казано колики не усещам вече да има, не се напъва и не ръмжи. И запек не е имал.

Много ви съчувствам за неспокойните дни и нощи. Ние бяхме така с каката, просто си има такива деца. При нас тогава го отдавам и на факта, че си имах проблеми и с бременността, после като се роди то не бяха антибиотици, глюкози, жълтеници, имаше си мегдан да е по-неспокойно бебе. Редували сме с мъжа ми по половин нощ с бебето, за да може другият да се наспи малко. На 1 година и половина обаче я приучихме на режим да спи сама в кошарата и се родихме 😅

За захранването ми е много далечно да мисля, но смятам този път да пробваме ЗВБ, защото с каката по традиционния начин не беше много лесен процесът. И никога повече с тиква няма да почна 😅

# 574
И мен ми се ще да се редуваме с таткото, но той спи като пън. Пробвали сме, но бебето се буди, плаче , а той си спи. Аз естествено се будя от другата стая, ръчкам го ,той ми вика " е сега чувам". И просто не става, аз трябва да съм дежурна цяла нощ...

# 575
Момичета, случайно някоя да има час за другата седмица при Фурлакис? Имам час на 28-ми и ми трябва размяна, че ми се дублира с друг преглед.

# 576
Сетих се за ортопед, че се коментираше..и ние сме доволни от Д-р Олег Младенов. Имах включен този преглед в пакета, при раждането и честно казано не бях го чувала, но наистина е много мил човек, обяснява добре и показа упражнения. Препоръча на 6м. да отидем на профилактика и може би, ако ще ходим, пак ще е при него, работи и с направления.

# 577
Да, и аз ще го водя пак ,явно е важно още един профилактичен .
Аз за колики още не давам нищо, почти на 2м е, то няма за кога Grinning но ми дадоха някакви капки и май ще ги пробвам , поне да не ръмжи като баба Меца сутрин Grinning

# 578
Абе аз давам отдавна неща за колики, ама ръмженето така и не се маха...даже почна от по-рано и е едно напъване...родилни мъки и не може съответно и да спи...яко гърчене

# 579
Момичета които имате проблем с кърмата... намаля или не стига ...за втори път почвам бирена мая 3х2 таблетки на ден и още на втория ден лактацията се увеличава ...отново усетих препълнени гърди,а това не го бях усещала от повече от месец
Yan защо не даваш газ бимби ти ми го препоръча и това са капките от които съм най доволна...2 шишенца сме изхабили и вече нямаме нужда от тях...давам само пробиотик

# 580
Момичета които имате проблем с кърмата... намаля или не стига ...за втори път почвам бирена мая 3х2 таблетки на ден и още на втория ден лактацията се увеличава ...отново усетих препълнени гърди,а това не го бях усещала от повече от месец
Yan защо не даваш газ бимби ти ми го препоръча и това са капките от които съм най доволна...2 шишенца сме изхабили и вече нямаме нужда от тях...давам само пробиотик
Благодаря, че ме подсети за маята! А ти на коя марка взимаш?

# 581
Наде, давам, но имах предвид, че не давам нещо специално за колики със симетикон. Газ бимби уж се води за газове ,натурално е, а на това което имам пише, че е лекарство за лечение на колики.

# 582
Боби, за Фурлакис отваряй по няколко пъти на ден superdoc, всеки път като се сетиш- аз така в рамките на 2 седмици видях да се освобождават 4-5часа, още си има вируси и хората отменят, включително нашия пръв час отменихме, че каката се тръшна. Доволна съм от него,  иначе, с нея сме ходили на годинка, само се приготви,  че говори страшно бързо, запомних тук-там избирателно само важните неща,  че изстрелва страшно много. Ходихме преди седмица - тоест бебето беше на месец и половина-каза ни Фурлакис, че костната му структура е като на 3.5месечно и съответно могат да го почнат по-рано зъби, да проходи и тн. Ииии от два дни лапа юмруци и се плюнчи. 😅 Дъщеря ми беше къснозъб, на 10м май първо зъбче, това с плюнченето я почна към 4ти.
Започна да гука вече, да попява, да гледа играчки и дървената икейска активна гимнастика, следи кака си какво прави около него. Цялостно е супер,  нищо общо с нея, която беше постоянно залепена и мрънкаща като бебе,  него дори след като го накърмя таткото може да го доприспи. С нея това не ми се беше случвало, освен броени пъти в раница, най- вече навън.  Самоооо стана 7кг вече, гигантско бебе е, ама е и дълъг, не само пухен.

# 583
  • София
Ягодка, вчера ходих на консултация е в крайна сметка си взех Неко  Simple Smile
Относно коликите съм много несериозна - давах абоколикен и био гая,  сега био амика, но по 1 път на ден. Газ Бимби имам неотваряни и се чудя на кой да ги подаря .
Бяхме на консултация и ваксина- 500 гр. е качил за 20 дни и 2 см и личната сложи само 1 ваксина,  ротавирусна отказах.
Момичета,  от известно време имам страшен глад за сладко, направо незнам какво да правя- купувам сурови барове,  ям мюсли с растителни млека и кокосов йогурт,  нооо пак си ми се яде сладко  -:като шоколад халва и т.н. Simple Smile

# 584
Колко са на дължина вашите бебета? Моето момче се роди 54 см и сега е 61 но втория месец дръпна само 3 сантиметра не знам нормално ли е 😅

Общи условия

Активация на акаунт