💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 632
  • 761
  •   1
Отговори
# 555
Мъфинче, все едно описваш първото ми дете. Не заставаше в покой нито минута още от раждането, все риташе , мрънкаше, почна да се обръща рано, да сяда рано, всичко му вървеше по- напред. Все си беше неспокоен, кисел, сръдлив , все на ръце беше, все гушнат, не признаваше люлки, шезлонги,гимнастики ,даже и количка рядко .... Трудно за гледане дете, но в момента мога да кажа, че е много умен и прекрасен Grinning
Тъй че само нерви ти трябват.

# 556
  • София
Здрайвейте, и ние сме без режим. Кърмя го на поискване - точно както е писала Кити, снощи за първи път направи голяма пауза от 00.30 до 7.40. Незнам дали беше инцидентно, понеже този уикенд за първи път пътувахме - бяхме на Сандански, снощи и на гости, дали не беш изморен, ще видим тази нощ дали ще е пак така. Притеснявам се да не ми намалее кърмата, понеже и сега понякога има дни в които го дохранвам с АМ следобед. Утре, живи и здрави сме на ваксини и се притеснявам, дано всичко е ок.
Относно спането - положението е много зле - продължава да ми спи на ръката, не иска в леглото и не е спал досега цяла нощ там. За три- четири дни спеше по 2-3 часа и това беше. В количката спи без проблем и в колата. У дома е нон стоп на ръце - не признава гнездо, шезлонг. Чудя се има ли смисъл от активна гимнастика.
За захранването -баткото го захраних на 5м и половина по класическия начин, аз му готвех до тръгването на ясла.
Сега сигурно пак така ще процедирам, има време живи и здрави, трябва да си намеря тефтера и да почна да чета пак Simple Smile
Мъфинче и нашето бебе е така - нон стоп рита с краката, мърда ръцете, ръмжи, веднага надава вой, много е жилав и деен, водих го на бейби спа и момичето се учуди колко много време издържа, държи си главата изправена от доста време, много обича по корем. Баткото също двигателно беше много добре още от бебе, но пък говора чак на 2г и 4м започна.
Гледам за ергономична раница и се колебая между  Lenny Lamb и Isaraq, ако някой има впечатления. Ще го нося може би повече у нас, за да си върша работа, понеже сам не стои . Лятна количка избрах - Nuna, само трябва да я поръчам.

# 557
Здрайвейте, и ние сме без режим. Кърмя го на поискване - точно както е писала Кити, снощи за първи път направи голяма пауза от 00.30 до 7.40. Незнам дали беше инцидентно, понеже този уикенд за първи път пътувахме - бяхме на Сандански, снощи и на гости, дали не беш изморен, ще видим тази нощ дали ще е пак така. Притеснявам се да не ми намалее кърмата, понеже и сега понякога има дни в които го дохранвам с АМ следобед. Утре, живи и здрави сме на ваксини и се притеснявам, дано всичко е ок.
Относно спането - положението е много зле - продължава да ми спи на ръката, не иска в леглото и не е спал досега цяла нощ там. За три- четири дни спеше по 2-3 часа и това беше. В количката спи без проблем и в колата. У дома е нон стоп на ръце - не признава гнездо, шезлонг. Чудя се има ли смисъл от активна гимнастика.
За захранването -баткото го захраних на 5м и половина по класическия начин, аз му готвех до тръгването на ясла.
Сега сигурно пак така ще процедирам, има време живи и здрави, трябва да си намеря тефтера и да почна да чета пак Simple Smile
Мъфинче и нашето бебе е така - нон стоп рита с краката, мърда ръцете, ръмжи, веднага надава вой, много е жилав и деен, водих го на бейби спа и момичето се учуди колко много време издържа, държи си главата изправена от доста време, много обича по корем. Баткото също двигателно беше много добре още от бебе, но пък говора чак на 2г и 4м започна.
Гледам за ергономична раница и се колебая между  Lenny Lamb и Isaraq, ако някой има впечатления. Ще го нося може би повече у нас, за да си върша работа, понеже сам не стои . Лятна количка избрах - Nuna, само трябва да я поръчам.
За ергономична раница ти препоръчвам Neco Switch baby страхотна е, ние сме с такава.

# 558
Аз за захранване си нямам никакво понятие,но според нашия педиатър щом е само на кърма по добре по късно ...
Момичета вашите бебчета започнаха ли да се потят....аз няколко пъти забелязах моето момиче да е леко изпотено,а днес вече ми мирише на оцет 😂

# 559
Ние минахме на ортопед,ако някой му трябва за София ,мога да препоръчам.

# 560
Препоръчай моля те, аз нещо не мога да избера.

# 561
Д-р Олег Младенов, много е мил и любезен, обясни ми и упражнения за бебето.

# 562
Мъфинче, все едно описваш първото ми дете. Не заставаше в покой нито минута още от раждането, все риташе , мрънкаше, почна да се обръща рано, да сяда рано, всичко му вървеше по- напред. Все си беше неспокоен, кисел, сръдлив , все на ръце беше, все гушнат, не признаваше люлки, шезлонги,гимнастики ,даже и количка рядко .... Трудно за гледане дете, но в момента мога да кажа, че е много умен и прекрасен Grinning
Тъй че само нерви ти трябват.
Леле...не знам как ще прозвучи, но това ме успокоява малко...че не сме единствени...за нерви, като цяло явно това ми е някакъв урок, защото нерви нямам много и търпението ми не е силно качество...дано успея да се справя, че ми е много тежко понякога....😔

# 563
О, разбирам те. Аз съм ревяла много с него, първите три месеца не исках да се виждаме с хора,защото той все ревеше, все киселееше, не искаше никъде да застане, освен на ръце. Просто нямах никакви сили и желание да виждам някой. Много беше трудно, после пък като почна да сяда и лази, пак все искаше да си около него, да има внимание. Направо ми казваха, че с такова дете няма да искам второ. Но явно е търпял много бурно развитие,аз така си го обяснявам, и затова все беше нервак и киселяк, но пък после говор, мислене, внимание - всичко му е поне година напред спрямо нормите за възрастта. Сега второто е много кротко, където го оставя там стои, не иска да е на ръце,.кротува си навсякъде. Чак ми е странно и само питам мои приятелки нормално ли е Grinning много ми е странно наистина, но важното е да са живи и здрави децата, всяко си е различно.

# 564
Да ти кажа и аз си рева доста и се чудя как е възможно да реве за всичко и само на ръце, че и тогава има мрънкане дори...аз също не искам с други хора, че с този рев къде да отидем...надявам се във времето да поспре с мрънкането, но предвид темперамента й вероятно всеки период ще е "забавен" и няма да има спокойствие...ти пак си се навила на второ, аз на този етап...не ща и да чуя 😅😅

# 565
Даа, и на ръце мрънкаше.. стояли сме на ръце, с биба в устата и пуснат бял шум и пак хленчеше. Мъжа ми казваше, че го е страх да не се прибере някой ден и да ме намери скочила през терасата Grinning сега ми е смешно,но тогава много рев удрях, да не говорим, че нямах време да се среша, да се изкъпя и тн. Просто явно си има такива деца, още повече, че той е козирог.  Сега добре, че прехвърли във Водолей Joy

# 566
Мале мале...се едно слушам себе си....аз онзи ден го предупредих, че накрая няма да издържа ии ще се метна от някъде...реално не знаех, че има такива деца и си представях по сложен начин нещата...амя чак толкова...не. И моята е козирог...ясно ми е значи..😅 някъде там има близнак по душа явно 😂

# 567
Даа, който не е имал такова дете, няма да разбере. Мен ми казваха " не го учи на ръце, остави го да си заспи сам" Абе, той ревеше с три асоциации за сън, които му вкарвах, само и само да млъкне , кога ти ще заспи сам Grinning спала съм с бебето в слинга , а баба ми стоеше будна да ме пази да не го смачкам за час- два само и само да дремна малко. Много мога да разправям,ама да знаете просто си има такива деца явно. Аз не вярвах тогава, че има кротки и тихи Grinning
Я да питам някой, който ползва нещо за колики със симетикон - запича ли бебето?

# 568
Ани, много се радвам за вас! Дано всичко лошо скоро е зад гърба ви и да се радвате заедно! Бъдете здрави!

Да кажа и аз за захранването. Първото беше по метода ЗВБ и съм много доволна, на 1г. ядеше сама супа с лъжица, а на 2г се храни с нож и вилица. Сега с малкото ще действам по същия начин, не по-рано от 6 навършени месеца.

Моето бебче е супер кротко Heart Пу пу! Мрънка само като е гладна или изморена. Спим си през нощта, през деня също си дремва много добре, кърмя на поискване и като цяло нямаме никакви драми. Даже не усетих и да е имало скок в растежа, вече навърши 2м.

# 569
  • София
Първото ни дете е риби - до 6 месеца беше бебе еднорог - спеше по цяла нощ в кошчето само, през деня също си стоеше в кошчето, ленив, смееше се, не ревеше от различни хора, спокоен, усмихнат и т.н. След 6 месец - друго дете - рев, тръшкане, истерии за щяло и нещяло, налагане, капризи, все наобратно правеше, никога не се съгласяваше с мен, вечната опозиция - и аз така на моменти съм ревала от безсилие.  По време на първото онлайн обучение беше втори клас - някакъв кошмар беше в началото.Като стана по-голям и се подобри положението, вече е на 13  и от 1-2 години е много различен - много добро и възпитано дете.
Сега второто ни момче козирог - иска само на ръце, спи при нас от ден1 и т.н. Много ми е любим израза "не го учи на ръце", ами не , не го уча Simple Smile сега виждам, че е до дете - просто иска гушкане,близост и внимание, явно така усеща сигурност.
Нищо не мога да свърша у дома с него  - буквално. Затова ще взимам и раница. Но пък си го гушкаме, разнасяме и радваме, много ни е слъдичък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт