💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 705
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
Вашите бебета гледат ли в движещ се пред очите предмет? И на колко са вече ( че все пак има и на по два месеца, и на по един). Моя юнак като лежи гледа все някъде нагоре се рее, като го гушна пак нагоре... Пускам му музикални играчки до него,но не ги търси.

# 376
И при нас от вчера не яде, като хората, по цял ден мрънка, не спи през деня като други дни, доста време стои буден .. като е на ръце и прав бива, като легне реве по малко и повече мрънкоти, снощи се извиваше днес не. Днес пак не яде нормално, бута биберона на шишето.
Сега изчислих скок в растежа и точно вчера е облак с гръмотевици ... дали е от него с тези симптоми?

# 377
Вашите бебета гледат ли в движещ се пред очите предмет? И на колко са вече ( че все пак има и на по два месеца, и на по един). Моя юнак като лежи гледа все някъде нагоре се рее, като го гушна пак нагоре... Пускам му музикални играчки до него,но не ги търси.
Преси е родена на 9ти януари. До преди 5дни погледа й блуждаеше, сега ме гледа право в очите

# 378
И моето бебче е родено на 9ти и се заглежда и напоследък започна да гука и да се усмихва съзнателно

# 379
  • София
Здравейте, относно спонето и държането на ръце при нас положението е много зле. Спи само когато е гушнат, трябва да усеща, че някой го е гушнал. Гнездото го прибрах, изобщо не стоеше в него, имаме нещо като гнездо шезлонг - и в него не стои, в леглото още не си е спал. Единствено в количката навън си спи без проблем, изкарва и по 4 часа, много му е добре. Крусти няма още, акнето се изчисти, все още реве като го къпем. Йордан е роден на 6.01 вече се заглежда, следи играчка като му покажа и почна да се смее доста и от време на време и гука, но като цяло е доста по-кисел и сърдит от батко си :smiles Миналата седмица бяхме на ортопед и кардиолог и всичко е наред, в четвъртък сме на консултация и нямам търпение да видя колко е пораснал за 1 месец, все още е на кърма, с малки изключения в някои дни. Аз малко се притеснявам, понеже утре съм на преглед, а лохиите още не са ми спрели напълно. Погачата мина, беше много добре на заведение, доста хора се събрахме и беше много весело. Сега търся лятна количка и много съм харесела една Нуна и май ще е тя, ако някой има препоръки за лека количка ще съм благодарна.

# 380
При нас мисля че отшумяха коликите малко , все още давам по 1помпа лефакс на ден. Също заспива на ръце и най-добре спи в количката , в леглото само спи през нощта за 3-4 часа. Бяхме на кардиолог при Д-р Маринов има шум на сърцето все още , но каза че ще отшуми с времето - изключително съм доволна от прегледа беше много обстоен и обясни всичко даже нарисува сърцето и клапите . Бяхме на преглед за очите при Д-р Оскар прегледа беше неприятен за детето - разширяване на зениците 2 часа и прегледа траеше 1-2 мин, не обясни нищо, само каза че всичко и наред за момента.
Тази седмица сме на ваксина ще и сложат и ротавирусна , дано понесе този стрес горе долу добре . Все още хапва по 100/110 мл средно има 7 хранения в денонощието но наддава добре, роди се 1.980гр а в момента е 4.900гр . Доста се заглежда усмихна . Правим упражнения и масажи , все повече стои по корем и вече доста си задържа главата. Водихме ли децата на ортопед , препоръчайте някой ако сте доволни.? Хубав ден на всички мами и бебета❤

# 381
Здравейте, относно спонето и държането на ръце при нас положението е много зле. Спи само когато е гушнат, трябва да усеща, че някой го е гушнал. Гнездото го прибрах, изобщо не стоеше в него, имаме нещо като гнездо шезлонг - и в него не стои, в леглото още не си е спал. Единствено в количката навън си спи без проблем, изкарва и по 4 часа, много му е добре. Крусти няма още, акнето се изчисти, все още реве като го къпем. Йордан е роден на 6.01 вече се заглежда, следи играчка като му покажа и почна да се смее доста и от време на време и гука, но като цяло е доста по-кисел и сърдит от батко си :smiles Миналата седмица бяхме на ортопед и кардиолог и всичко е наред, в четвъртък сме на консултация и нямам търпение да видя колко е пораснал за 1 месец, все още е на кърма, с малки изключения в някои дни. Аз малко се притеснявам, понеже утре съм на преглед, а лохиите още не са ми спрели напълно. Погачата мина, беше много добре на заведение, доста хора се събрахме и беше много весело. Сега търся лятна количка и много съм харесела една Нуна и май ще е тя, ако някой има препоръки за лека количка ще съм благодарна.
Пробвали ли сте антистрес пелена, чувалче за сън или повиване?

# 382
  • София
Да, да пелена за повиване, но пак не става. Първите 3 месеца , живи и здрави така ще я караме,  след това се надявам някакси да почне да спи в леглото. Баткото си спеше в едно кошче до без проблем и през дена си стоеше в него буден, само това кошче не съм извадила, с него да пробвам. Имам едно ергобейби , в него стои и мога нещо да свърша.

# 383
Desislavaiva, защо са му разширявали зениците на бебето? По спомен с дъщеря ми ходихме на 6 месеца на очен при Оскар точно и не е имало разширяване.

За ортопед сигурно другата седмица като ходим при ЛЛ ще вземем направление, спомена Хайвазов на Цариградско и още няколко имена, но ги забравих сега. За Хайвазов сега четох много лоши ревюта, няма да ходим там определено :/

# 384
Desislavaiva, защо са му разширявали зениците на бебето? По спомен с дъщеря ми ходихме на 6 месеца на очен при Оскар точно и не е имало разширяване.

При нас и ги разшириха поради причината , че и недоносена родена в 35та седмица отговаряща като развитие в 33та , беше в кувиоз, така с разширяването се вижда дали няма вродени аномалии, кривогледство , висок диоптер , мързеливо око или запушен слъзен  канал. Най-вече незрялостта на окото води до тези по задълбочени изследвания и без да се разшири не може да се види , ако недай боже има наличие на проблем в развитието на окото🙃

# 385
Аз ползвам чувалче за сън с повиване за една от дремките през деня и се получава идеално. Давам и биба и бебчето се успокоява с нея. С голямото дете давах само за заспиване и я махнахме накъде около 9м.

Моите лохии спряха малко след 30тия ден. На прегледа при АГ каза да изчакам със секса след 2рия месец, но ние правихме няколко пъти, доста внимателно.

Моето бебче започна много често да се усмихва, когато ме види и й говоря. Тоолкова е сладичка Heart

Щяхме да правим погача миналата неделя, но мен ме хвана някаква зверска хрема и болно гърло и я отложихме за след 2 седмици.

# 386
Някой дали знае колко време след секциото може да се ходи на лазерна епилация на интимната област?

# 387
Ох да, наистина сега се сетих, че беше милата родена по-рано. Радвам се тогава, че всичко е било наред при вас ❤

При нас и ги разшириха поради причината , че и недоносена родена в 35та седмица отговаряща като развитие в 33та , беше в кувиоз, така с разширяването се вижда дали няма вродени аномалии, кривогледство , висок диоптер , мързеливо око или запушен слъзен  канал. Най-вече незрялостта на окото води до тези по задълбочени изследвания и без да се разшири не може да се види , ако недай боже има наличие на проблем в развитието на окото🙃

# 388
Момичетата, които са от София, дали имате препоръки за добър ортопед.Педиатърката даде направление и сега съм в търсене...Препоръчаха ми д-р Александър Герчев, притеснява ме това, че е доста млад, това не трябва да е фактор, но все пак...ще се радвам и вие ако споделите някой 😊

# 389
При Николай Драганов сме ходили ,но във ВМА. Сега нещо не намирам къде приема..

Общи условия

Активация на акаунт