💛 Януарски мами са щастливи - гушкат бебчета красиви 💛 Тема 1

• 29 677
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
На 19.01 и моята дъщеря е на ваксина. Мисля да сложа и ротавирусната. С ваксините е страшно, без тях също.. 🤷‍♀️

Да се оплача малко - както си спеше по 5-6 часа през нощта това дете и пропускаше сама едно хранене изведнъж започна от 3 дни да се буди на всеки 3 часа вечер. Освен това след ядене й отнема доста време да заспи. И денем е доста по-нервна, прави дремки само по 30-40 минути. (Освен когато е навън в количката, тогава спи по 2-3 часа) Често си пъха целия юмрук в устата и смуче интензивно и иска да яде на по-малко от 3 часа през деня. При вас имало ли е такива промени в поведението и за колко време отмина този период?

Колко мл е храненето?

Кърмя я и не знам колко изяжда на хранене, но наддава добре. Вчера за 15 минути с ръчната помпа изцедих 90 мл, та си имам достатъчно кърма.

# 451
Ние все още си караме на 90мл за 2чи30-3 хранене. Някой път ако не му стига давам още малко но има хранения в които пък не ги изяжда.
Да попитам възможно ли е а*ото да е малко зелено от ваксината, имаше малко температура 37.6 същата вечер. Трябва ли да имам повод за притеснение?

# 452
Аз се консултирам с Ели Логинова за хомеопатия. Доволна съм, но е трудно с часовете. Препоръчаха ми и д-р. Райна Томова.

# 453
Ние също имаме такива бодувания пре нощта и деня , също така доста се дере вечер , такъв рев пада, явно е доста преуморен, направо е някакъв ужас след 6 часа … надявам се скоро и това да мине …

# 454
Лято, казват, че от колики се плаче така към 18 до към 22ч.

# 455
Да , щом е имал температура значи е от вируса който е приел и акото става светло зелено от това Simple Smile
Ние все още си караме на 90мл за 2чи30-3 хранене. Някой път ако не му стига давам още малко но има хранения в които пък не ги изяжда.
Да попитам възможно ли е а*ото да е малко зелено от ваксината, имаше малко температура 37.6 същата вечер. Трябва ли да имам повод за притеснение?

# 456
И при нас беше така, увеличих му милилитрите мляко и сега поне не реве,  че е гладен. Сега си реве, защото иска внимание,  иска да го носят, да разглежда и да след 18:00  часа редовно е адски сърдит.

Да се оплача малко - както си спеше по 5-6 часа през нощта това дете и пропускаше сама едно хранене изведнъж започна от 3 дни да се буди на всеки 3 часа вечер. Освен това след ядене й отнема доста време да заспи. И денем е доста по-нервна, прави дремки само по 30-40 минути. (Освен когато е навън в количката, тогава спи по 2-3 часа) Често си пъха целия юмрук в устата и смуче интензивно и иска да яде на по-малко от 3 часа през деня. При вас имало ли е такива промени в поведението и за колко време отмина този период?

# 457
Привет, мами! Нашето бебенце е с колики от ден 7ми, превива се, напъва се, свива крачета и почервенява цялата. Даваме еспумизан комфорт и от днес био гая само сутрин, слагаме черешови топчета на коремчето и нищо, все така си седи. Не можем да спи изобщо вече заради постоянните напъвания. И през деня и през нощта е едно и също, няма някакъв интервал в който да я боли,както знам, че става по принцип при коликите. На кърма е изцяло, но ми е много трудно да я задържа повече от 6-7 мин на гърда, тя се дърпа много и блъска с ръчички. И като я сложа да спи започва да си хапе ръцете, че е гладна, връщам я пак на гърда, пак протестира..на всичкото отгоре започна да повръща понякога. Моля за съвет!

# 458
Препоръчвам нещо с копър някакви капки- аз ползвам газ бимби х3 капки преди всяко ядене. Вечер давам gripe water night също е билково с копър и съм доволна. А като пробиотик сме с омнибиотик панда- ака много редовно по 1-2х дневно. Масаж на стомаха, ако не правиш. Моята педиатърка Препоръча Лефакс, може да пробваш, каза ще на внучето това била давала и имало невероятен ефект.

# 459
Аз също давам Био Гая + Лефакс. Силни колики има само вечер между 18:00 и 22:00ч. През другото време е окей.
За протестите с кърменето може да направиш една консултация с Ася Демирева. Може и онлайн ако не си от София.

# 460
Alex, пробвай газ бимби капките. Аз ги давам сутрин по 8 или 10 капки в млякото и следобяд, за да има време да подействат по 10 капки. По упътване са до 20 капки на ден.

# 461
# 462
Здравейте и от мен, не съм писала много тези дни, написах един пост миналата седмица и нещо ми се затри Grinning, а нямах време после за нов.
Честит празник на всички дами! Бъдете здрави и обичани, нежни и силни жени! Heart
Добре сме ние, бебочко е качил бааая, сестрите при лекарката по ЗК вчера бяха лекичко възмутени Grinning 2кг за почти 5седмици от изписването, сега е 5900.. Ама какво да го правя, яде си, само на кърма е, на поискаване, но дори не суче чак толкова често, просто и голям се роди и явно добре яде на път. Дъщеря ми първите месеци нямаше изобщо повече от една пауза от три часа (ако и толкова имаше), а той, през деня най-вече, си прави по 3, специално се загледах последните дни от любопитство как върви. Някой път има и час, но е по-рядко, поне 2 минават, през нощта пък прави една първа 3-4 часа, но не всеки път, че коремчето го постяга често..
И в нашата къща след 4 сутринта се започва ръмжене и напъване, та горе-долу сънят ми е дотогава макс, после спи пред мен на възглавницата за кърмене настрани гушнат най-вече, просто заспивам и аз,докато го кърмя в леглото, а той пък не се ядосва толкова така, също и на рамото ми спи и е ок по-често. Посхващам се,ама пък дремвам. Сложа ли го на равно или в какууна и пак се започва ръмженето и пръхтенето.
Пуснах кака му миналата седмица на училище да си продължи, не беше ходила от декември (ПГ е) ииии веднага лепна вирус, съответно и той влачи сополи. Задна хрема има най-вече през нощта. Не се запушва поне напълно нослето и си суче, аз промивам с физ.р-р и Зим за деца ни каза частната педиатърка.
Много се е опъпчил дребосът също, горе-долу от 10на дни и първо само почиствах със сребърна или термална вода, но сега лекарката каза,че мога и да го мажа, аз не я бях разбрала, че може, мислих,че ми го изписа за суха кожа в началото, а при пъпките да прекратя, та сякаш помага лосионът XeraCalm на Aven, кожата му беше брутално грапава - целите бузи,чело,глава, сега тръгват към завяхване,надявам се. Но му се появиха крусти в комбинация с тея пъпки,  какво правите за тях? С дъщерята мажех с някакво олио, оставях малко и после след баня поизчоплях, но сега се чудя като има и пъпки там дали да не отложа още малко процедурата.
За ваксините - ние ги правим отложено, така направихме и предния път, с мм сме по-алергични и по препоръка на частната педиатърка пак действахме. На навършени 3 месеца ще слагаме 6валентната, после през месец и половина следващите две дози. Ротавирусна ще пропуснем. Синфлорикс след първата година обмисляме, защото тогава са по-малко дози.
Я кажете правите ли масаж често? Педиатърката вчера каза,че е много голям,а все още много стегнат бил като новородено (то той е на месец,де,не е супер голям на възраст) - наистина не иска много да си опъне ръцете най-вече като ги хвана, не се отпуска,а се стяга. Аз опитвам да го галя и мачкам,ама той като не отпуска няма да го дърпам, сега, насила. Също с лосиона опитвам, понеже олио сега върху акнето не бива много,а той има и по горната част на тялото.

# 463
Ние правим масаж всяка вечер след баня това ни е задължителна част от рутината която и той доста харесва...

# 464
И аз правя масаж след баня. Вие правите ли гимнастика? Някакви упражнения?

Общи условия

Активация на акаунт